جمعه ۲۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
سریزدی: مجموعه «داستان‌هایی برای هوش کودکان» را به کودکان پیشنهاد می‌کنم/ بزرگسالان «کوکی» بخوانند

برزو سریزدی، نویسنده و مترجم کتاب‌های کودک و نوجوان، برای مطالعه آخر هفته، مجموعه «داستان‌هایی برای هوش کودکان» را به کودکان و «کوکی» را به بزرگسالان پیشنهاد داد.

برزو سریزدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) برای مطالعه آخر هفته کتاب‌ «جنگی که نجاتم داد» را به نوجوانان پیشنهاد داد و اظهار کرد: کتاب «جنگی که نجاتم داد» نوشته کیمبرلی بروبیکر با ترجمه مرضیه ورشوساز از انتشارات «پرتقال» کتاب خوبی برای مطالعه نوجوانان است. این کتاب به جنگ جهانی دوم و سختی‌های زندگی مردم در انگلستان می‌پردازد و رفتارهایی که با بچه‌ها می‌شده می‌پردازد و تلاش‌های دختری را به تصویر می‌کشد که به دلیل مشکلی که برای یکی از پاهایش پیش آمده مادرش او را در خانه پنهان کرده است ولی دختر تصمیم می‌گیرد با تلاش به زندگی عادی برگردد.
 
وی همچنین مطالعه مجموعه «داستان‌هایی برای هوش کودکان» را به کودکان و خردسالان پیشنها داد و گفت: این مجموعه شامل 45 عنوان است که 15 عنوان از آن برای دانش‌آموزان کلاس اول، 15 عنوان برای دانش‌آموزان پایه دوم، و 15 عنوان برای مقطع سوم ابتدایی تولید شده و برپایه نظریه هوش‌های چندگانه نوشته شده است. این مجموعه کتاب‌ها با روایت داستان‌های مختلف به تقویت هوش کودکان و خردسالان می‌افزاید یعنی داستانی را روایت و پس از اتمام آن به ارائه پرسش‌هایی در چند قالب نظیر درک مطلب و دستور زبان فارسی از کودک می‌‌پردازد تا او پس از تفکر بتواند به سؤالات مربوطه پاسخ دهد.
 
این نویسنده و مترجم ادامه داد: امروزه هوش، فقط EQ و IQ دسته‌بندی نمی‌شود، بلکه انواعی از هوش برای رسیدن به زندگی بهتر شناسایی شده که می‌تواند تعادلی میان آن‌ها ایجاد کند. به‌طور کلی براساس نظریه «هوارد گاردنر» انسان از هشت نوع هوش مانند هوش تصویری- فضایی، هوش کلامی-زبانی، هوش منطقی-ریاضی، هوش موسیقایی- شنیداری، هوش بدنی- حرکتی، هوش میان فردی، هوش درون فردی و هوش‌ طبیعت‌گرا برخوردار است. بسیاری از کودکان، توانایی فهم ریاضی و سایر علوم را دارند و شاید به‌صورت شفاهی بتوانند پاسخ بسیاری از سؤالات را بدهند، اما در آزمون‌های کتبی موفق نمی‌شوند. دلیل این امر به همان عدم داشتن هوش کلامی- زبانی کافی برمی‌گردد. یعنی کودکان می‌توانند بخوانند، اما نمی‌توانند آنچه را می‌خوانند بفهمند یا نمی‌توانند ادراکات خود را برای دیگران توضیح دهند.
 
به گفته سریزدی، با استفاده از کتاب‌های این مجموعه که از سوی انتشارات مبتکران منتشر شده است، هوش کلامی -زبانی افزایش می‌یابد و سبب می‌شود نه تنها در دروس دیگر، بلکه در سراسر زندگی نیز انسان‌های موفق‌تری بشوند. همچنین اعتماد به نفس بچه‌ها را بالا می‌برد و قدرت درک مطلب آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.
 
این مترجم همچنین مطالعه کتاب «کوکی» را به بزرگسالان پیشنهاد داد و گفت: کتاب «کوکی» نوشته فیلیپ پولمن، اثر بسیار خوبی است که می‌تواند پست مدرن را به مخاطبان بشناساند و منبع مناسبی برای آموزش ادبیات پست مدرن است. متاسفانه در ایران باب شده است که هر کسی هر چیزی دوست دارد می ‌نویسد و می‌گوید پست مدرن نوشته است! اما این‌طور نیست، نوشتن ادبیات پست‌مدرن نیز اصول و قواعد خاصی دارد و کسانی که به این سبک علاقه‌دارند می‌توانند این کتاب را بخوانند و ببینند که پست مدرن از نظر داستانی هم می‌تواند ادیبانه و سرگرم‌کننده باشد. این کتاب قطور نیست و خواندن آن وقت زیادی از مخاطبان نمی‌گیرد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها