دوشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۹
​سرگذشت «مهدی تائب» خواندنی شد

کتاب «مهدی تائب» از مجموعه گلستان هنر نشر پیکره روانه بازار کتاب شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مهدی تائب یکی از چهره‌های گمنام در دو زمینه نقاشی و عکاسی اواخر دوره قاجار و پهلوی اول است. وی یکی از هنرمندانی بود که توانست هنر عکاسی را از موسیو آنتوان خان بیاموزد و در این عرصه خوش بدرخشد. مجموعه جالب توجهی از آثار عکاسی این هنرمند در وجه مستند (پرتره‌های رجال و خانواده) و در عکس‌های صحنه‌آرایی‌شده، در پی ایجاد فضای واقع‌گرایانه‌ای است که آنان را بدل به تصاویر نقاشانه کند. او در آثارش توانست به ترکیبی چشم‌نواز و ماندگار با روایتی کاملا شخصی دست یابد.

نگارنده این کتاب، فرید تائب که نوه مهدی تائب است آن‌را به روح پدرش مصطفی تائب تقدیم کرده که دستاوردهای پدرش را پاس داشت.

کتاب «مهدی تائب» از مجموعه گلستان هنر، 48 صفحه دارد و در 6 بخش‌ با عنوان‌های «پیش از هر چیز»، «خاندانی اهل هنر: سرمنشاء خاندان»، «میرزا محمدعلی اصفهانی(سلطان الکُتاب)»، «فرزندان سلطان الکُتاب»، «مهدی تائب و فرزندان» و «زندگی و هنر مهدی تائب» به بررسی خاندان و زندگی شخصی و هنری مهدی تائب پرداخته است.

در صفحه 21 این کتاب و در بخش نقاشی آمده است:«مهدی تائب ابتدا نزد میرزااحمد خوشگل‌ساز( لقب خوشگل‌ساز بدین خاطر بود که او چهره‌ها را بسیار زیبا می‌کشید) و میرزا آقا ابراهیم نعمت‌اللهی، نقاش‌باشی با تکنیک آبرنگ و نقطه‌پرداز آشنا شد. میرزا احمد خوشگل‌ساز که نقاشی را در روسیه آموخته بود، آن زمان به تعلیم شاگرد می‌پرداخت. بدین ترتیب مهدی و برادرش با اسلوب نقاشی مکتب قاجار آشنا شدند و در عین حال نگارگری را نیز فرا گرفتند.»

نخستین چاپ کتاب «مهدی تائب» از مجموعه گلستان هنر به قلم فرید تائب، با شمارگان یک‌هزار نسخه، به بهای 15 هزار تومان از سوی نشر پیکره روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها