دوشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۷
نوش‌آبادی: همه ادارات دولتی و غیردولتی مخاطب مبارزه با ولنگاری فرهنگی هستند/ ناشران مسئولیت سنگین ممیزی کتاب را نمی‌پذیرند

حسین نوش‌‌آبادی در جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران گفت که توصیه مقام معظم رهبری درباره مساله ولنگاری به همه سازمان و ارگان‌ها بود ولی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور خود مراقبت‌ها و توجهات ویژه‌ای به این مساله خواهد کرد. وی توضیح داد که خود ناشران، به دلیل سنگینی بار مسئولیت ممیزی، آن را نمی‌پذیرند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، بیست و نهمین جلسه پرسش و پاسخ سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با خبرنگاران پیش از ظهر امروز دوشنبه (28 تیرماه) در ساختمان شورای فرهنگ عمومی برگزار شد. در ابتدای این نشست حسین نوش‌آبادی از تصویب دو آیین‌نامه از سوی دولت در مورد فرهنگ و هنر در هفته اخیر خبر داد. اصلاح ماده 20 اداره اماکن که بر طبق آن توافقی بین هیات وزیران و نیروی انتظامی در 13 تیرماه انجام شد که به استناد آن از این پس صدور مجوز برای اجرای برنامه‌های فرهنگی از جمله اجراهای صحنه‌ای و تئاتر بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و نیروی انتظامی فقط از نظر بررسی انتظامی و ترافیکی صاحب‌نظر خواهد بود.
 
وی در این باره توضیح داد: بر طبق این مصوبه از این به بعد نیروی انتظامی بدون دخالت بر محتوای برنامه‌های فرهنگی و ویژگی‌ مجریان آن، مسئولیت برقراری نظم و کنترل ترافیکی برنامه‌ها را برعهده خواهد داشت. صدور مجوز برای برنامه‌هایی که سازمان میراث فرهنگی متولی صدور مجوز آنان است مشمول این قانون خواهد بود.
 
مصوبه بعدی که نوش‌آبادی از تصویب آن در هیات دولت خبر داد به قانون جامع ایثارگران مربوط می‌شد؛ بر طبق این مصوبه هنرمندانی که طبق قانون جامع جزو ایثارگران قرار می‌گیرند بر طبق ماده 68 خدمات‌رسانی به ایثارگران مشمول حمایت این قانون خواهند بود.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تبصره بعدی این ماده قانون گفت: ضمناً هنرمندان فعالی که ایثارگر نیستند اما یک یا چند اثر فرهنگی در زمینه فرهنگ و ایثار تهیه کنند به موجب این قانون شامل خدمات قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران خواهند بود.
 
نوش‌آبادی در بخشی از این نشست در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص سخنان اخیر مقام معظم رهبری در رابطه با مساله ولنگاری و عدم اعمال ممیزی در بعضی کتاب‌هایی که به تازگی منتشر شده است اظهار کرد: موضوع ولنگاری که مقام معظم رهبری اخیرا به آن پرداختند فقط محدود به حوزه فرهنگی در کشور نیست بلکه ادارات دولتی، غیردولتی، نهادها و ارگان‌های مختلف را نیز شامل می‌شود. توصیه مقام معظم رهبری درباره مساله ولنگاری به همه سازمان‌ها و ارگان‌ها بود ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در اموری که مربوط به حوزه خودمان است مراقبت‌ها و توجهات ویژه به این مساله خواهیم کرد.
 
وی با تاکید بر لزوم توجه به مساله ولنگاری در حوزه فرهنگ عنوان کرد: هرچند این نگاه از سوی ما همیشه اعمال شده است اما پس از بیانات مقام معظم رهبری، دقت‌ها در این حوزه را بیشتر کرده‌ایم. شوراها نظارتی و ممیزی تقویت شدند و اگر در اجرا هم کاری با بی‌توجهی یا اتفاقی ناشی از بی‌توجهی افتاده است قابل بازگشت خواهد بود. ما اجازه نمی‌دهیم محصولات و کالاهایی مذموم و مسموم وارد جامعه شود و بنیاد‌های خانواده را خدشه‌دار کند. اجازه نخواهیم داد کسانی برای رسیدن به مطامع خودشان از کانال فرهنگی سوءاستفاده کنند و به همین میزان توقع داریم که همه مسئولان در نهادها و ارگان‌های مختلف در مواجه با سخنان مقام معظم رهبری خودشان را مورد خطاب قرار دهند.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نباید همه نگاه‌ها به سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد. آنها هم در مقابل بودجه‌ای که دریافت می‌کنند و عمدتا از بخش‌های عمومی تامین می‌شود مسئولند. طبق آمارها ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها یک دهم از کل بودجه فرهنگی کشور را در اختیار داریم.
 
وی عنوان کرد: اگر کتاب، تئاتر، فیلم یا هر محصول دیگر فرهنگی با سهل‌انگاری و در شرایطی که بدون مجوز انتشار دریافت کرده باشد آن مجوز باطل خواهد شد. در بحث ممیزی هم همچنان بر اساس قانون قبلی رفتار خواهد شد چون هیچ قانون جدیدی ابلاغ نشده و چنانچه در این حوزه نیاز به اصلاح یا تصویب قوانین جدید باشد این کار باید انجام شود.
 
نوش‌آبادی درباره واگذاری ممیزی به ناشران گفت: ناشران نظارت بر محتوای کتاب‌ها و مسئولیت ناشی از انتشار آثار را نپذیرفتند چون برایشان ریسک بالایی دارد. وقتی قرار است کتابی چاپ شود و ما در وزارت و فرهنگ ارشاد اسلامی پس از انتشار روی آن ممیزی اعمال کنیم احتمالا مسئولیت‌هایی برای ناشران پیش خواهد آمد که آنان را از پذیرش اعمال ممیزی از سوی خودشان بازمی‌دارد.
 
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در خصوص سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر وجود سازوکاری برای نظارت روی قیمت قرآن‌های منتشر شده اظهار کرد: همان‌طور که می‌دانید اصل ساماندهی مصحف شریف در کمیته‌ای متشکل از معاونت قرآن و عترت و دیگر بخش‌های مرتبط با موضوع با مدیریت مشترک کار خودشان را هدف رفع اشکالات در چاپ ترجمه قرآن آغاز کردند. در این طرح ساماندهی چاپ‌های بی‌رویه که گاهی با اغلاطی هم همراه بود انجام شد. در رابطه با قیمت‌ها ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختیاری نداریم. این ناشرانند که قیمت قرآن‌ها را همچون سایر کتاب‌ها باید تعیین کنند. ناشران بر طبق تورم و وضعیت بازار کتاب این قیمت‌گذاری را انجام می‌دهند و همان‌طور که می‌دانید در بسیاری از مراکز انتشاراتی قرآن، تخفیفات ویژه‌ای به خریداران اعطا می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها