شنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۵
راهنمایی برای خود‌توانمند‌سازی پژوهشی با «پژوهش‌ مولد و ماندگار»

مریم نظری، متخصص سواد اطلاعاتی و مجری طرح سامانه «پژوهش‌‌کار» با اعلام خبر انتشار کتاب «پژوهش‌ مولد و ماندگار» در اوایل مردادماه گفت: این کتاب راهنمای گام به گام برای خود‌توانمند‌سازی پژوهشی و مولد‌سازی است.

دکتر مریم‌ نظری، مجری طرح سامانه «پژوهش‌‌کار» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره انتشار جدید‌ترین کتاب خود اظهار کرد: «پژوهش‌ مولد و ماندگار» (از پشت صحنه تا نُه سازه توانمند‌ساز تا مولد‌سازی پژوهش‌کار) را به زودی در مقام ناشر مولف منتشر می‌کنم. کتاب دستنامه‌ای برای خود‌ توانمند‌سازی پژوهشی و مولد‌سازی پژوهش‌هاست. معتقدم این کتاب کلکسیون مولد و ماندگار است.  
 
وی افزود: «پژوهش‌ مولد و ماندگار» یک کتاب روش تحقیق نیست بلکه راهنمای گام به گام برای خود‌توانمند‌سازی پژوهشی و مولد‌سازی پژوهش‌ها به جای آموزش مبانی و روش‌های پژوهش، چگونگی یاد گرفتن و یاد دادن است. پژوهش به معنای خوب پرسیدن پرسش‌های خوبی است که ارزش پژوهیدن دارند؛ علاوه بر این پژوهش تلاشی است برای تولید دانش نو و کاربردی برای فهم و حل مسائل داخلی همچنین تجربه «آهان»‌هایی که ما را قیمتی‌تر می‌کنند.
 
نظری ادامه داد: کتاب «پژوهش‌ مولد و ماندگار» در چهار اپیزود و 10 فصل تدوین شده است. پنج فصل نخست کتاب شامل «چگونه پژوهشی مولد و ماندگار می‌شود؟»، «چرا اکثر پژوهش‌ها بی‌کاربرد می‌مانند؟»، «چگونه در بافت محدودیت‌ها پژوهشگری مولد کار شویم؟» «چگونه علاقه‌مان را به پژوهشی خریدنی تبدیل کنیم؟» و «چگونه پژوهشی مساله‌مدار طراحی،‌ اجرا و ارائه کنیم؟» است. «چگونه غنی‌ترین داده را برای پژوهش‌مان گرد‌آوری کنیم؟»، «چگونه در موضوع پژوهش دانش‌ورز و مرجع شویم؟»، «چگونه در موضوع پژوهش روش‌شناس و روش‌ورز شویم؟»، «چگونه بافت پژوهش را بشناسیم و نشان دهیم که صاحب مساله‌اند؟» و «چگونه سیاست‌گذاری کنیم که پژوهش‌ها مولد شوند؟» عنوان پنج فصل دیگر کتاب است.
 
وی با اشاره به محتوای کتاب گفت: این اثر حاصل 12 سال مطالعه و کالبدشکافی پژوهش‌های مولد و تاثیرگذار، آسیب‌شناسی پژوهش‌های بی‌کاربرد، و آموزش و کوچینگ پژوهش در بافت‌های گوناگون دانشگاهی و غیردانشگاهی است. مخاطبان اصلی این کتاب همه کسانی است که کارشان پژوهش، آموزش، ارزیابی، تجاری‌سازی و سیاستگذاری پژوهش است. همچنین علاقه‌مند هستند با پژوهش ارزش‌آفرینی و ثروت‌آفرینی را تجربه کنند.
 
نظری با اشاره به تشریح 9 سازه توانمند‌ساز در امر پژوهش در کتاب خود اظهار کرد: سه سازه نخست شامل عشق، مُد، چشم‌انداز، سه سازه دوم شامل موضوع، روش، بافت و پیشینه، پروژه و پدیده به‌عنوان سازه سوم تعریف شده است. برای بهره‌برداری بهتر استادان، پژوهشگران و دانشجویان از این 9 سازه کاربرگه‌‌هایی در کتاب پیش‌بینی شده است. «سیاستگذاران پژوهش» مخاطبان بخش پایانی کتاب هستند.
 
وی افزود: خطوط راهنمایی برای بهره‌برداری از این آموزه‌ها برای اصلاح نظام آموزش و ارزیابیِ پژوهش کشور و مولدسازی پژوهش‌ها در سطح کلان ارائه شده است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها