معاون فرهنگی ـ مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان از صدور مجوز 700 عنوان کتاب از سوی این اداره خبر داد و گفت: تفویض صدور مجوز کتاب به استانها از جمله اموری بود که باید در کشور اتفاق میافتاد. لازم است به تدریج این حق به همه استانها تعمیم پیدا کند.
وی با بیان اینکه 43 بررس در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان کار ارزیابی و صدور مجوز کتابها را انجام میدهند، توضیح داد: تیم بررسها متشکل از استادان دانشگاه و حوزه هستند که تخصص لازم را دارند. انتخاب آنها به اینگونه بوده است که رزومه این افراد را ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در اختیار معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار داد و این معاونت بعد از مدتی تحقیق و تفحص، حضور آنها را تأیید کرد.
معاون فرهنگی ـ مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان درباره شیوه بررسی کتابها و صدور مجوز آنها در این اداره، گفت: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان کتابهایی که در چرخه ارزیابی قرار دارند، از طریق سامانه جامع نشر در اختیار بررسها قرار میدهد و بسته به موضوع کتابها مدت زمان لازم برای بررسی کتابها طی میشود. بررسی کتابهای تخصصی، درسی و کمک درسی چندان زمان زیادی نمیخواهد و معمولاً در طول سه روز به پایان میرسد اما بررسی کتابهای علوم اجتماعی، دین، مذهب و فلسفه با توجه به حساسیتی که وجود دارد، حداکثر در طول دو هفته انجام میشود. ناگفته نماند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صدور مجوز کتابهای تفسیر قرآن و رمان را با توجه به حساسیت و اهمیتی که دارند، در اختیار استانها قرار نداده است.
ارزانی افزود: گاهی پیش میآید که شورای بررسها در مورد کتابی اختلافنظر داشته باشند و به نتیجه نرسند. در چنین شرایطی کتاب به شورای کتاب متشکل از 7 نفر از اعضای شورای بررسها و مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان راه مییابد. جلسات این شورا به صورت ماهیانه برگزار و تصمیم نهایی درباره آن کتاب اتخاذ میشود.
وی عنوان کرد: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بهمنظور ایجاد یکپارچگی در فرآیند بررسی کتابها و پیشگیری از وقوع خطا در ارزیابیها، آییننامهای را تدوین کرده و در اختیار بررسها قرار داده است. این در حالی است که شورای بررسها خودشان به دلیل متخصص بودن، از اطلاعات لازم برخوردارند. در بخشی از این آییننامه آمده است که کتابها نباید خرافهگرایی و شیطانگرایی را ترویج دهند. همچنین محتوای کتابها نباید مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران باشند.
معاون فرهنگی ـ مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان درباره فواید واگذاری صدور مجوز کتاب به استانها، ادامه داد: تسهیل و تسریع فرایند صدور مجوز و کاهش میزان مراجعه مسئولان اداراتکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله فواید این واگذاری به شمار میآیند.
ارزانی افزود: با توجه به سیاست دولت تدبیر و امید، مبنی بر کاهش تصدیگریهای دولت و واگذاری امور به تشکلهای خصوصی، شایسته است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تدریج شرایط را برای واگذاری صدور مجوز نشر به همه استانهای کشور فراهم کند، امور اجرایی را به استانها بسپارد و خود در بحثهای حمایت، نظارت و هدایت ورود پیدا کند.
نظر شما