در ابتدای این نشست آل هاشم، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی شمال غرب، خلاصهای از فلسفه تشکیل این مجمع و پایه گذاری این مجمع توسط ریاست سازمان، صالحی امیری را بیان و اظهار امیدواری کرد با تشریک مساعی و تبادل تجربیات در حوزه کتاب و کتابداری، بتوان فرهنگ کتابخوانی را در جامعه بسط داد.
وی همچنین به اهمیت فناوریهای جدید در حوزه کتاب اشاره کرد و افزود: با وجود پیشرفت روزافزون فناوریهای اطلاعات و ارتباطات خصوصاً در حوزه کتاب، باز هم جایگاه کتاب در جامعه همچنان حفظ شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود هماهنگی برای توسعه ظرفیتها و همکاریهای مشترک و استفاده از تجربیات متقابل، ایجاد وحدت رویه و استاندارد سازی روشهای مربوط به فراهم آوری و پردازش و حفاظت منابع، جلوگیری از فعالیتهای موازی و ارتقای شرایط نگهداری منابع را از مهمترین اهداف تشکیل این مجمع عنوان کرد.
در این نشست، شهرام خدائی، مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی آذربایجان شرقی، به میزان سرانه مطالعه در کشور اشاره کرد و افزود: باید برای ارتقای سطح مطالعه کتاب تلاش کرد، چرا که کتاب مهمترین جز در شاخصهای فرهنگی است.
در ادامه مدیران کتابخانههای مطرح از جمله کتابخانههای دانشگاه تبریز، دانشگاه آزاد تبریز، کتابخانه مصلی اعظم امام خمینی (ره) و رئیس انجمن کتابداری استان، درباره مواردی چون تربیت کتابخوان، آموزش کتابداران، اهمیت کتابخوانی از دوره کودکی، ایجاد انگیزه مطالعه در بین خود کتابداران بحث و تبادل نظر کردند.
همچنین در این نشست در مورد برنامههای ویژه برای تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال 2018 مطالبی عنوان شد که ساخت نماهایی از کتاب در ورودهای شهر و ایجاد پارک کتاب و ایستگاههای مطالعه کتاب و پیشنهاد آن به شهردار تبریز، از جمله موارد طرح شده بود.
در پایان این نشست مقرر شد با تشکیل کمیتههای تخصصی، نشستهای دورهای با هدف اجرایی کردن اهداف مکتب در کتابخانههای بزرگ منطقه برگزار شود.
نظر شما