از سوی «نشر فرزان روز»
شرح رادمهر بر «اعتقاد الحکماء» سهروردی منتشر شد/ بازخوانی پرونده باور خردمندان در یک کتاب
فریدالدین رادمهر، کتاب «اعتقاد الحکماء» اثر سهروردی را ترجمه کرد. نشر «فرزان روز» این ترجمه را با عنوان «شرح و ترجمه و مقدمهای بر اعتقادالحكما (باور خردمندان)» منتشر کرد.
در بخش دیگری از مقدمه این اثر رادمهر به دوره نقل در فلسفه پرداخته و اعتقاد دارد که بانی تمام عیار این مورد فارابی است که دوران استنتاج و ظهور فلسفه اسلامی را رقم زد. او تمام مباحث فلسفی را در آثار خویش طرح و بحث و تشریح و تصحیح کرد و آرای نوینی نیز ارائه داد. او نظر به تاریخ فلسفه و فلسفه تاریخ داشت تطور حکمت یونانی را تا زمان خویش به درستی میشناخت.
وی در بخش دیگری از کتاب خود به سهروردی و تالیف «اعتقاد الحکماء» اشاره کرده و نوشته است: «زمانی که سهروردی پا به عرصه حیات گذاشت، حکمت و فلسفه در اوج تقریر قرار داشت و به همین علت آماج تیر تعرض فِرَق مختلف بود. تعرض به فلاسفه به سبب اعتقاد آنان صورت میگرفت، زیرا این اعتقاد به گونهای بود که فلسفه یونان و بالاخص، عقاید نوافلاطونی را شامل میشد و به این لحاظ خارج از اسلام قرار داشت. سعی بر آشتی بین دین و حکمت، خود به مباحثی منجر میشد که این تعرض را تشدید میکرد.»
به اعتقاد نویسنده این کتاب، سهروردی در «اعتقاد الحکماء» خلاصه و گزیدهای از معتقدات حکما و بالاخص باورهای خود را بیان میدارد. او در ابتدا به طور اجمال و بعد بهطور تفصیل هر یک از موارد مشترک دین و فلسفه را میشمارد و حکما را به آن مومن میبیند.
کتاب «شرح و ترجمه و مقدمهای بر اعتقادالحكماء» در سه بخش شرح شده است. بخش اول و دوم «مقدمات مربوط به تالیف اعتقادالحکما» و «ترجمه اعتقاد الحکماء» نام دارد. بخش پایانی این اثر «مختصری از توضیحات درباره اعتقاد الحکماء» نام گرفته است.
نشر «فرزان روز» کتاب «شرح و ترجمه و مقدمهای بر اعتقادالحكما(باور خردمندان)» را در 145 صفحه، شمارگان 600 نسخه به بهای 10 هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما