بازدید خبرنگاران از روند آمادهسازی بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم
صفری: بنکارتهای اهالی قلم در بخش فروش مکتوب نمایشگاه قرآن فعال است/ تجلیل از خادمان قرآنی و رونمایی از نفیسترین قرآن جهان اسلام
حسین صفری، مدیر اجرایی بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در بازدید خبرنگاران رسانهها از روند آمادهسازی این نمایشگاه گفت: «بنکارتهایی که برای استادان و اهالی قلم صادر شده، در بخش فروش مکتوب این دوره از نمایشگاه قرآن کریم فعال خواهد بود.» عباس نظریراد نیز در این برنامه اظهار کرد: تجلیل از خادمان قرآنی و رونمایی از «نفیسترین قرآن جهان اسلام» از برنامههای ویژه نمایشگاه خواهد بود.
حسین صفری، مدیر اجرایی بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در این دیدار درباره جابهجایی محل نمایشگاه اظهار کرد: در دو سال گذشته مجموعه فعالیتهای نمایشگاه قرآن در باغموزه دفاع مقدس انجام شد که نظرسنجی صورت گرفته از ناشران، دستاندرکاران و مخاطبان نشان از نوعی نارضایتی داشت. بهترین محل برای برگزاری نمایشگاه قرآن با توجه به فضا و محیط متناسب با فعالیتهای قرآنی، مصلای تهران است.
وی افزود: برای این دوره از نمایشگاه قرآن 40 هزار مترمربع فضای مسقف درنظر گرفته شده که یک سوم آن متعلق به فعالیتهای بخش بازرگانی و فروش شامل چهار بخش عفاف و حجاب، رسانههای دیجیتال، محصولات فرهنگی و هنری و بخش مکتوب است.
مدیر اجرایی بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم گفت: دسترسی و نزدیکبودن بخشهای فروشگاهی نمایشگاه به یکدیگر برای استفاده از حداکثر فضا، سهولت تردد با استفاده از وسایل حمل و نقل داخلی و حمل و نقل شهری و در نظر گرفتن میادین و ایستگاههایی برای اطلاعرسانی و پذیرایی اولیه، از ویژگیهای این دوره از نمایشگاه قرآن است.
صفری در ادامه درباره فعالیت بخش نهادها و موسسات دولتی و غیردولتی عنوان کرد: بیش از 150 نهاد و موسسه غیردولتی در فضایی معادل یکهزار و 300 مترمربع در این دوره از نمایشگاه در بخشی ویژه حاضر هستند. همچنین در این دوره شاهد حضور پررنگ نهادهای دولتی از جمله آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، وزارت علوم، دانشگاه آزاد و دیگر دانشگاههای کشور در فضایی معادل 900 مترمربع هستیم. برای بخش دانشگاهی یکهزار و 300 متر مربع فضای مسقف درنظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: از دیگر ویژگیهای این دوره از نمایشگاه قرآن، سرعت در انتخاب بانک عامل (صادرات) و مجهز کردن تمامی غرفهها به دستگاه کارتخوان است. بنکارتهایی که برای استادان و اهالی قلم صادر شده، در بخش فروش مکتوب این دوره از نمایشگاه قرآن کریم فعال خواهد بود. سازمانهایی مانند اورژانس، شهرداری، هلالاحمر و آتشنشانی نیز در برپایی این دوره از نمایشگاه همکاری ویژهای داشتند.
صفری درباره امکانات مرکز رسانهای نمایشگاه قرآن افزود: مرکز رسانهای ویژه ارسال اخبار با تجهیز 10 دستگاه رایانه و 48 مگابایت اینترنت، از یکشنبه 23 خردادماه قابل بهرهبرداری است. اینترنت نمایشگاه قابلیت ارتقا تا 64 مگابایت را خواهد داشت.
حضور 293 ناشر در فضایی معادل سه هزار متر مربع
در بخش دیگری از این برنامه، خبرنگاران با حضور در بخش فروش مکتوب، روند آمادهسازی این بخش را از نزدیک مشاهده کردند. رجبعلی سالاریان، مدیر بخش مکتوب و نشر و معاون کمیته بازرگانی و فروش بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در تشریح فعالیت بخش مکتوب گفت: این بخش در فضایی معادل سه هزار مترمربع با حضور 293 ناشر برپا شده که شامل 18 غرفه از ناشران خارجی و 243 غرفه از ناشران داخلی است. در بخش ناشران داخلی 32 هزار عنوان کتاب در دسترس مخاطبان خواهد بود. در بخش خارجی نیز سه هزار و 700 عنوان کتاب از کشورهایی مانند ترکیه، سوریه، لبنان، عراق و پاکستان عرضه میشود. برای تمامی محصولات بخش فروش مکتوب بین 10 تا 50 درصد تخفیف درنظر گرفته شده است.
وی افزود: در این نمایشگاه بخش ویژه «حضرت زهرا (س)» با بیش از یکهزار عنوان کتاب از موضوعات مرتبط از سوی ناشران سراسر کشور دایر شده است. کتابهای موجود در این بخش در سه یا چهار سال اخیر به چاپ رسیده است و با 50 درصد تخفیف در اختیار علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
سالاریان ادامه داد: در بخش محصولات فرهنگی و هنری نیز 57 موسسه و شرکت از 15 استان کشور محصولاتی مانند فرش، شیشه، منبت و دیگر هنرهای ایرانی و اسلامی را به نمایش خواهند گذاشت. در بخش رسانههای دیجیتال بیست و چهارمین نمایشگاه قرآن کریم، 50 غرفه با عرضه یکهزار و 100 عنوان محصول دایر است. بخش عفاف و حجاب این دوره از نمایشگاه نیز شامل 100 غرفه از محصولات مختلف و بخشهایی نظیر نوجوانان، جشن تکلیف و خانواده خواهد بود.
تجلیل از خادمان قرآنی و رونمایی از نفیسترین قرآن جهان
عباس نظریراد، بهعنوان مدیر کمیته روابطعمومی و تشریفات بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در جریان این بازدید با اشاره به برنامههای آیین افتتاحیه این دوره از نمایشگاه، اظهار کرد: در آیین افتتاحیه بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم که ساعت 19 دوشنبه 24 خردادماه، با حضور چهرههای قرآنی، علمی، فرهنگی و مسئولان نهادها در محل شبستان مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار میشود، دکتر علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سخنرانی خواهد پرداخت.
وی با بیان اینکه در مجموع 24 آیین رونمایی از آثار مختلف قرآنی در این دوره انجام میشود، گفت: از جمله مهمترین برنامههای این روز، رونمایی از مجموعه 12 جلدی «شرحی بر نهجالبلاغه» تالیف حمیدزاده گیوی و رونمایی از «نفیسترین قرآن جهان اسلام» خواهد بود. این قرآن در مدت 18 سال به همت برادران جانفزا و با همکاری 10 هنرمند در زمینههای مختلف تولید شده است. تمامی برگهای این قرآن به خط ثلث، زرافشان، دستساز و مزین به هنر تذهیب است. روی جلد این قرآن که بیشتر از جنس نقره بوده، بیش از 450 قطعه برلیان و زمرد استفاده شده است.
مدیر کمیته روابطعمومی و تشریفات بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم افزود: عمدهترین ویژگی نمایشگاه امسال «موضوع محور بودن» آن است. مجموع فعالیتهای 16 کمیته نمایشگاه در راستای تحقق شعار «به سوی فهم قرآن» است. در بخش محافل و مراسم نمایشگاه نیز 75 نشست تخصصی در حوزههای مختلف برگزار میشود.
نظریراد در ادامه درباره آیین تجلیل از خادمان قرآنی کشور عنوان کرد: آیین تجلیل از خادمان قرآنی کشور، یکم تیرماه برابر با 15 ماه مبارک رمضان، همزمان با میلاد باسعادت حضرت امام حسن مجتبی (ع) برگزار خواهد شد. در این آیین 12 خادم قرآنی در هشت رشته تخصصی «تحقیق و پژوهش»، «استادان و داوران»، «قاریان و حافظان»، «تفسیر و ترجمه»، «مدیران و خیرین»، «هنرمندان»، «ناشران و تولیدکنندگان محصولات قرآنی» و «تولیدکنندگان نرمافزارهای قرآنی» با حضور رئیسجمهوری تجلیل میشوند.
وی گفت: نمایشگاه قرآن کریم، فضا و مکان مناسب خود را میطلبد، چراکه این نمایشگاه آیینه و تریبون مجموعه فعالیتهای قرآنی سراسر کشور است و در حال حاضر مناسبترین محل برای برگزاری آن مصلای امام خمینی (ره) است. متولی اصلی فعالیتهای قرآن در کشور وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بهطور شاخص معاونت قرآن و عترت است، ولی این نمایشگاه فقط محدود به این وزارتخانه نمیشود، در برپایی آن تعداد زیادی از موسسات و نهادهای دولتی، غیردولتی و مردمنهاد مشارکت دارند.
مدیر کمیته روابطعمومی و تشریفات بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم با بیان اینکه تمامی بخشهای نمایشگاه، از صبح سهشنبه 25 خردادماه بهطور کامل آماده بهرهبرداری خواهند بود، درباره فعالیت بخش بینالملل نمایشگاه افزود: در بخش بینالملل این دوره از نمایشگاه قرآن نیز حدود 25 کشور اسلامی حضور خواهند داشت. شخصیتهای، قرآنی، علمی، فرهنگی و هنری از کشورهایی مانند آلمان، ترکیه، عراق، تاجیکستان، بحرین، سوریه، روسیه، پاکستان، لبنان و آذربایجان بهعنوان میهمان در قالب کارگاهها، همایشها و نشستهای تخصصی حضور دارند.
«محتوا محور بودن» ویژگی نمایشگاه بیست و چهارم قرآن
ابوالقاسم ایرجی، قائممقام بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم نیز در جریان بازدید از نمایشگاه قرآن، با اشاره به اینکه این نمایشگاه با استفاده از تجربیات دورههای قبل منظمتر برگزار خواهد شد، اظهار کرد: برای برگزاری بهتر نمایشگاه، شورای سیاستگذاری متشکل از افراد باتجربه در زمینههای اجرایی و صاحبنظرانی همچون احمد مسجدجامعی، ضرغامی، استاد سلیمی و دیگر استادان تشکیل و درباره برنامههای بخشهای مختلف بحث و تبادل نظر شد. ویژگی مهم این نمایشگاه علاوه بر جلوههای فرهنگی و هنری قرآن «محتوا محور بودن» آن است.
وی گفت: در این نمایشگاه غرفه ویژه «فهم قرآن» در ورودی ضلع شرقی شبستان برپا شده است. نهادهایی مانند حوزههای علمیه، دانشگاهها، آستان قدس و موسسات فرهنگی و هنری غیردولتی با نگاه توسعه فهم قرآنی در این دوره از نمایشگاه قرآن حضوری متفاوت خواهند داشت. رسانه ملی و خبرگزاریها و دیگر رسانهها نیز در برگزاری این نمایشگاه همکاری پررنگ و نزدیکی داشته و خواهند داشت. برای تسهیل در امر پوشش و ارسال اخبار نمایشگاه مرکز رسانهای با 10 رایانه و اینترنت پرسرعت برای خبرنگاران درنظر گرفته شده است.
بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از دوشنبه 24 خردادماه تا هشتم تیرماه 95، از ساعت 18 تا 23 و 30 دقیقه در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) میزبان مهمانان سفره رمضان خواهد بود.
نظر شما