چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۴
بیگی حبیب‌آبادی: کتابخانه‌های شهر و محله در گذشته در مسجد راه‌اندازی می‌شد/ مسجد الهام‌بخش هنر است

پرویز بیگی حبیب‌آبادی، شاعر گفت: در گذشته کتابخانه‌های بزرگ شهر و محله در مسجد راه‌اندازی می‌شد و به همین دلیل مسجد منحصر به یک دوره و مقطع زمانی خاص و برای انجام فعلی خاص نیست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پرویز بیگی حبیب‌آبادی، شاعر قطعه مشهور «یاران چه غریبانه رفتند از این خانه» مسجد را الهام‌بخش هنر نامید و اظهار کرد: همواره این مکان مقدس در تعالی هنر خاصه شعر نقش بسزایی داشته است.
 
وی افزود: مسجد در دوره‌های صفویه و قاجاریه مطابق با مقتضیات زمان خود، توانست در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی جامعه نقش‌آفرینی منحصربه‌فردی داشته باشد. در این بین هنر نیز از مزیت وجود مسجد بهره‌مند شد تا جایی‌که به‌عنوان نمونه میرزا طاهر نصرآبادی در مسجدی در اصفهان حضور می‌یافت و اشعار شاعران زمان خود را ثبت می‌کرد.
 
بیگی حبیب‌آبادی در ادامه گفت: در گذشته حتی کلاس‌های آموزشی کودکان و نوجوانان در بسیاری مواقع به جای مکتب‌خانه در مسجد برگزار می‌شد. این مکان مقدس همچنین محلی برای رفع مشکلات و مسائل اجتماعی و حتی خانوادگی بود. کتابخانه‌های بزرگ شهر و محله نیز در مسجد راه‌اندازی می‌شد به همین دلیل مسجد منحصر به یک دوره و مقطع زمان خاصی و برای انجام فعلی خاص نیست، بلکه می‌تواند در همه زمان‌ها و در همه زمینه‌ها کارکرد داشته باشد.
 
دبیر پیشین کنگره‌های سراسری شعر دفاع مقدس عنوان کرد: امروزه با پیشرفت فناوری و طلوع وسایل ارتباط جمعی، مساجد برای جذب جوانان و رونق دوباره راهی جز تجهیز ندارند. برای ترغیب جوانان به حضور فعال در مسجد، باید زمینه لازم فراهم باشد. راه‌‌اندازی و امکان حضور فعال در بحث‌های آزاد، پاسخ به شبهات دینی و احترام به باورها و عقاید آنان ازجمله فعالیت‌هایی است که می‌تواند در کنار مراسم عبادی به جذب جوانان کمک کند.
 
وی ادامه داد: اگر جوان با مسجد ارتباط ندارد، مشکل از او نیست، بلکه مشکل از نهادهای سیاست‌گذار است که نتوانسته برنامه مناسبی برای حضور او طراحی و اجرا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها