پرویز بیگی حبیبآبادی، شاعر گفت: در گذشته کتابخانههای بزرگ شهر و محله در مسجد راهاندازی میشد و به همین دلیل مسجد منحصر به یک دوره و مقطع زمانی خاص و برای انجام فعلی خاص نیست.
وی افزود: مسجد در دورههای صفویه و قاجاریه مطابق با مقتضیات زمان خود، توانست در عرصههای فرهنگی و اجتماعی جامعه نقشآفرینی منحصربهفردی داشته باشد. در این بین هنر نیز از مزیت وجود مسجد بهرهمند شد تا جاییکه بهعنوان نمونه میرزا طاهر نصرآبادی در مسجدی در اصفهان حضور مییافت و اشعار شاعران زمان خود را ثبت میکرد.
بیگی حبیبآبادی در ادامه گفت: در گذشته حتی کلاسهای آموزشی کودکان و نوجوانان در بسیاری مواقع به جای مکتبخانه در مسجد برگزار میشد. این مکان مقدس همچنین محلی برای رفع مشکلات و مسائل اجتماعی و حتی خانوادگی بود. کتابخانههای بزرگ شهر و محله نیز در مسجد راهاندازی میشد به همین دلیل مسجد منحصر به یک دوره و مقطع زمان خاصی و برای انجام فعلی خاص نیست، بلکه میتواند در همه زمانها و در همه زمینهها کارکرد داشته باشد.
دبیر پیشین کنگرههای سراسری شعر دفاع مقدس عنوان کرد: امروزه با پیشرفت فناوری و طلوع وسایل ارتباط جمعی، مساجد برای جذب جوانان و رونق دوباره راهی جز تجهیز ندارند. برای ترغیب جوانان به حضور فعال در مسجد، باید زمینه لازم فراهم باشد. راهاندازی و امکان حضور فعال در بحثهای آزاد، پاسخ به شبهات دینی و احترام به باورها و عقاید آنان ازجمله فعالیتهایی است که میتواند در کنار مراسم عبادی به جذب جوانان کمک کند.
وی ادامه داد: اگر جوان با مسجد ارتباط ندارد، مشکل از او نیست، بلکه مشکل از نهادهای سیاستگذار است که نتوانسته برنامه مناسبی برای حضور او طراحی و اجرا کند.
نظر شما