حسین عبدلی، رییس اداره کل آموزش فرهنگی و اسناد دانشگاه آزاد اسلامی از انتشار پنج جلد از مجموعه «سیمای فرزانگان» با هدف معرفی مفاخر، اهالی فرهنگ و اندیشه کشور خبر داد و گفت: چهار جلد دیگر از این مجموعه نیز در راه بازار کتاب است.
وی با بیان اینکه، مصاحبههای گردآوری شده در مجموعه «سیمای فرزانگان» با استادان دانشگاههای دولتی که از استادان مدعو در دانشگاه آزاد اسلامی نیز هستند، انجام میشود اظهار کرد: این امر باعث میشود تا سایر استادانی که تنها در دانشگاه آزاد اسلامی تدریس نمیکنند اما جزو نوابغ به شمار میآیند در این مجموعه حضور داشته باشند و مصاحبه با آنها به دست علاقهمندان برسد.
رییس اداره کل آموزش فرهنگی و اسناد دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه مصاحبههای این مجموعه تخصصی است، گفت: این مصاحبهها از سوی اهالی فن و دانشجویان قدیمی استادان انجام میشود اما در عین تخصصی بودن، دارای زبان و نگارشی ساده است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره عنوان مجلدهای مجموعه «سیمای فرزانگان» عنوان کرد: نخستین عنوان این مجموعه «بر بالهای اندیشه» نام دارد که در آن با استاد میرجلاالدین کزازی مصاحبه شده است. در جلد دوم با عنوان «نقد دل» گفتوگویی با دکتر یوسف فضایی، از استادن «فِرَق و ادیان» صورت گرفته است. «ادیب عشق» مصاحبه دکتر محمود شیخ با حجتالاسلام علی شیخالاسلامی به عنوان یکی از سرآمدان «عرفان» انجام شده است.
عبدلی با اشاره به اینکه نام مجلدهای مجموعه با مشورت مصاحبهشوندهها انتخاب میشود، ادامه داد: «پیر دانش» عنوان چهارمین مجلد مجموعه «سیمای فرزانگان» است که در آن با دکتر مهدی محقق، فیلسوف مصاحبه شده است. «فقیه نواندیش» عنوان آخرین کتاب از این مجموعه است که در آن مصاحبه با آیتالله سید محمد موسوی بجنوردی در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
رییس اداره کل آموزش فرهنگی و اسناد دانشگاه آزاد اسلامی درباره دیگر مجلدهای مجموعه «سیمای فرزانگان» اظهار کرد: تا دو ماه دیگر چهار عنوان کتاب از این مجموعه که در بردارنده مصاحبه با منوچهر صدقیسها، متفکر و شارح آثار فلسفی، دکتر کریم مجتهدی، متخصص فلسفه غرب، دکتر حمید خطیب شهیدی، استاد باستانشناسی و محمدامین قانعیراد، جامعهشناس به بازار کتاب میرسد.
وی درباره ادامه روند کار تهیه و انتشار این مجموعه گفت: یک لیست 80 نفره از نخبگان را تهیه کردیم. این مجموعه در زمان ریاست دکتر جاسبی در دانشگاه آزاد آغاز و انتشار آن بعد از تغییرات مدیریتی متوقف شد و بعد از چندین ماه کار تهیه و تولید آن از سر گرفته شد.
عبدلی درباره دیگر اقدامات تحقیقاتی اداره متبوع خود گفت: اسناد قابل بررسی در این اداره بررسی و منتشر میشوند. اکنون 29 جلد از تاریخچه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی منتشر شده است. این عناوین به واحدهایی مربوط میشود که 15 سال از تاسیس آن گذشته باشد. یک اثر از این مجموعه زیر چاپ است و سه کتاب دیگر درباره تاریخچه دانشگاه آزاد اسلامی تا پایان تابستان سال جاری منتشر میشود.
نظر شما