دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
سلکی: از اجرای طرح‌های تخفیف کتاب در تابستان استقبال می‌کنیم/ درخواست افزایش میزان تخفیف در مراحل بعدی

رضا سلکی، مدیر کتابفروشی دنیای زبان خرم‌آباد، خواهان ادامه طرح «طرح عیدانه کتاب» در تابستان شد و گفت: اجرای این طرح در فصل تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها که زمان رکود کتابفروشی‌هاست، می‌تواند انگیزه‌ای برای جذب مردم باشد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، سال گذشته، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور رونق بخشیدن به بازار كتاب و ترویج كتابخوانی، تسهیلاتی را در قالب یارانه خرید كتاب از طریق كتابفروشی‌های سراسر كشور، مستقیماً به خریداران کتاب پرداخت کرد. در این زمینه، دو طرح «کتابفروشی به وسعت ایران» و «عیدانه کتاب» در دو بازه زمانی اجرا شدند که علاوه بر رونق کتاب به ویژه در نوروز، موجب پدید آمدن موج اعتماد و امیدواری در کتابفروشان سراسر کشور شد.

در این طرح، كتابفروشی‌هایی كه شرایط لازم را  دارا بودند، پس از ثبت‌نام در سایت موسسه خانه کتاب كتاب‌های خود را که با شرایط تعیین شده در این طرح مطابقت داشتند با 20 درصد تخفیف به خریداران فروختند. موسسه خانه كتاب به نمایندگی از طرف معاونت امور فرهنگی مبلغ تخفیف را به كتابفروشان پرداخت کرد.

طرح عیدانه کتاب با ثبت ۴۳ میلیارد و ۷۵۲ میلیون و ۷۲۹ هزار و ۴۵ ریال فروش، در روز 15 فروردین به کار خود پایان داد و از همان وقت، مدیران موسسه خانه کتاب، قول تداوم آن در قالب جشنواره‌ای برای تابستان را دادند.

طبق اخبار اعلام شده، سه‌شنبه، یازدهم خرداد‌ماه، از ناشران و کتابفروشان برگزیده این طرح در مراسمی قدردانی خواهد شود. به همین دلیل برآن شدیم که نظر برخی از این برگزیدگان را درباره جزئیات این طرح جویا شویم.

رضا سلکی، مدیر کتابفروشی دنیای زبان خرم‌آباد، از جمله کتابفروشان برگزیده، درباره این طرح اظهار کرد: اجرای این‌گونه طرح‌ها فرصتی است برای اقشار مختلف جامعه که کتاب‌های مورد نیازشان را تهیه کنند.
 
وی ادامه داد: ارائه «طرح عیدانه کتاب» که امسال برای نخستین بار اجرا شده بود سبب شد در ایام تعطیلات نوروز که درواقع دوران رکود کتابفروشی‌ها در سطح کشور محسوب می‌شود، میزان فروش ما نسبت به سال‌های گذشته تا 3 برابر رشد داشته باشد.
 
سلکی در ادامه به اشکالات این طرح اشاره کرد و گفت: بیشتر مردم در آخرین روزهای باقیمانده از این طرح متوجه می‌شدند و به کتابفروشی‌ مراجعه می‌کردند، بهتر بود حدود یک ماه قبل از اجرای این طرح، اطلاع‌رسانی لازم انجام می‌شد.
 
وی همچنین نبود امکان خرید کتاب‌های زبان خارجه در قالب این طرح را از معایب آن عنوان کرد و افزود: اغلب مردم هنگام مراجعه به کتابفروشی خواهان خرید کتاب زبان برای خود و فرزندانشان بودند که متاسفانه این آثار مشمول طرح نمی‌شد. از سویی دیگر با توجه به اینکه آمار مطالعه در کشور ما پایین است باید تدابیری اندیشیده شود تا مردم به سمت و سوی کتاب و کتابخوانی سوق پیدا کنند اما در زمانی که این‌گونه طرح‌ها اجرا می‌شود، اغلب مردم اقدام به خرید کتاب‌های کمک‌درسی و آموزشی می‌کنند و کمتر به سراغ‌کتاب‌های تالیفی، علمی، پژوهشی و ادبی می‌روند.
 
سلکی در ادامه سخنانش به رضایت مردم از این طرح و استقبال آنها اشاره کرد و گفت: افراد زیادی از این طرح استقبال کردند، البته میزان مراجعه دانشجویان و فروش کتاب‌های آموزشی و کمک درسی در مقایسه با سایر آثار بیشتر بود.
 
این کتابفروش پیشنهاد داد که مرحله بعدی این طرح در تابستان که فصل تعطیلی مدارس و دانشگاه‌هاست اجرا شود و افزود: در تابستان، نسبت به فصل پاییز که با آغاز مدارس و دانشگاه‌ها و همچنین فصل بهار که با پایان ترم و زمان امتحانات مواجهیم و کتابفروشی‌ها شلوغ است، با رکود فروش روبه‌رو می‌شویم و این طرح می‌تواند انگیزه‌ای برای مراجعه مردم باشد از سویی دیگر به دلیل خلوت بودن کتابفروشی می‌توانیم با فراغ بال به فروش کتاب و ثبت کتاب در سیستم فروشگاه و سایت مورد نظر اقدام کنیم.
 
به اعتقاد سلکی در مراحل بعدی اجرای طرح ارایه تخفیف کتاب بهتر است درصد تخفیف‌ها افزایش یابد و کتاب‌های کمک‌آموزشی از این طرح حذف شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها