در این نشست، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و دبیرکل مکتب، سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجد، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم رئیس سازمان عقیدتی سیاسی کشور، محمدرضا مجیدی، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، علیاصغر پورعزت رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران، لیلا نعمتی انارکی رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علوم پزشکی ایران، فریبرز خسروی رئیس انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران، سیدمجتبی حسینی مدیرعامل کتابخانه و موزه ملک، حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش حضور داشتند.
در ابتدا، دکتر نعمتی رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علوم پزشکی ایران بهعنوان میزبان این نشست، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و سالروز فتح خرمشهر با اشاره به شکلگیری هسته اولیه کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1352 به ارائه سابقه دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان نخستین سیستم بازیابی مستندات پزشکی پرداخت. وی در گزارشی به آرشیو غنی نشریات علوم پزشکی این دانشگاه و وجود 4 هزار عنوان نشریه تخصصی پزشکی (معادل 17 میلیون شماره) و تبدیل این منابع به نسخههای دیجیتال اشاره کرد. نعمتی با شاره به 23 کتابخانه بیمارستانی و دانشگاهی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران به شرح توضیحاتی درباره سایر منابع مطالعاتی تخصصی پزشکی در این مجموعه پرداخت.
در ادامه دکتر شیرزاد، رئیس پژوهشگاه نیروی انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا ضمن ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانههای نیروی انتظامی، هدف از حضور در این نشست را بهرهگیری از توان واحدهای علمی کشور در جهت آگاهسازی و ارتقاء توانمندی پرسنل در مقابل مسائل پیشرو، برنامهریزی و مدیریت دانش و ثبت و انتقال تجربیات نیروهای با سابقه به جوانان، عنوان کرد.
دکتر سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست، ضمن اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بهعنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور، به موضوع جابهجایی این نمایشگاه از مجموعه مصلای تهران به مجموعه شهر آفتاب و نتایج و دستآوردهای این اتفاق پرداخت. بر اساس این گزارش «آمادهسازی مکان نمایشگاه»، «موافقت ناشرین با این جابهجایی» و «استقبال جمعیت مفید و خریدار کتاب» سه دغدغه عمده این اتفاق بود که در جریان برگزاری نمایشگاه، پاسخی در حد استاندارد، دریافت کرد و برخلاف پیشبینیهای موجود، رشد 15 درصدی مخاطبین را درپی داشت.
دکتر کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، ضمن تشکر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل اولین دوره اختصاص بنکارتهای کتاب به دانشآموزان کشور، با اشاره به همزمانی سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با میلاد حضرت قائم(عج)، برگزاری برنامههایی ویژه این ایام در سال آینده را پیشنهاد کرد. توجه ویژه به آثار استاد شهید مرتضی مطهری در دوره آتی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز از پیشنهادات وی در این نشست بود.
در ادامه، دکتر پورعزت، رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران با تقدیر از حضور کتابهای جدید در بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب، به خطر جایگزینی جنبه اقتصادی نمایشگاه به رویکرد فرهنگی آن و ظهور واسطهها در این فضا اشاره کرد و این عامل را دلیل ورود کتابهای بیفایده و نازل و ارزانقیمت خارجی به نمایشگاه، عنوان کرد. وی تهیه کتابهای خارجی را نیازمند خرید از طریق سیستم رسمی و بر اساس انتخابی دقیق دانست و در ادامه با اشاره به ضرورت عدم توزیع بنهای کتاب در سازمانها و نهادها، پیشنهاد کرد که آنها را در اختیار مدارس ضعیف شهرستانها و مناطق محروم قرار دهند.
در بخش دیگری از این نشست، مهدی طاهامی مدیرکل منابع دیجیتال سازمان اسناد و کتابخانه ملی با ارائه «طرح ایجاد پورتال بهاشتراکگذاری منابع اطلاعاتی مکتب»، هدف از اجرای این طرح را استانداردسازی نرمافزارهای موجود در هر مرکز، ایجاد قابلیتهای میان کنشپذیری و اشتراکگذاری اطلاعات توسط تمامی مراکز مکتب و امکان جستوجو در اطلاعات توسط کاربر در تمام مراکز عنوان کرد.
در پایان این نشست علیرضا مختارپور با اشاره به لزوم بررسی طرح این پورتال توسط اعضای مکتب، پیشنهاد کرد طرح مورد نظر را برای جمعبندی نهایی به دبیرخانه ارسال کنند.
نظر شما