اخیراً «بیل گیتس»، مؤسس شرکت مایکروسافت و از معروفترین ثروتمندان جهان طی ویدئویی پنج کتاب جدید به دیگران پیشنهاد کرد. مجله «ایندیپندنت» مطالب این ویدئو را به صورت مکتوب منتشر کرده است.
ممکن است بیل گیتس هر کدام از این کارها را انجام بدهد اما ما از این موضوع خبر نداریم اما خوب میدانیم او هم مانند بسیاری از آدمهای دنیا از کتاب خواندن لذت میبرد. خواندن کتاب زیر نور آفتاب یکی از سرگرمیهای ثابت اوست. البته باید تاکید کنیم وقتی از کتابخوانی «بیل گیتس» سخن میگوییم نباید به کتابهای «هری پاتر» فکر کنیم چون سخن از آثاری مرتبط با پیشرفتهای تکنولوژی بشر است.
مؤسس شرکت مایکروسافت از پنج کتابی که اخیراً در تعطیلات خود مطالعه کرده است پرده برداشت. او طی ویدئویی از مردم خواست حتماً این پنج کتاب مفید را مطالعه کنند.
اولین کتاب تحت عنوان «Seveneves» نوشته «نیل استِفنسون» است که تنها کتاب علمی-تخیلی این فهرست محسوب میشود. کتاب داستانِ اتفاق فاجعهباری است که سبب میشود سیاره ماه منفجر شود. انسانها ناگهان درمییابند دو سال زمان دارند تا کره زمین را تخلیه کنند و دو سال دیگر کره زمین به صورت کلی نابود میشود.
کتاب دیگر «چطور اشتباه نکنیم» نوشته «جردن الِنبرگ» است. نویسنده که یک ریاضیدان است در کتاب خود توضیح میدهد چگونه علم ریاضی در زندگی هر روزه انسانها نقش مهمی ایفا میکند و انتخابات و لاتاری را به عنوان دو نمونه معرفی میکند. بنا بر گفته «گیتس» بخشی از معادلات ریاضی که نویسنده مطرح میکند پیچیده است اما او به راحتی از پس آن برمیآید. برای خواننده که ریاضیدان نیست حلاجی این معادلات با توضیحات نویسنده کتاب بسیار آسان میشود.
«مساله حیاتی» نوشته «نیک لِین» دیگر کتاب موجود در این فهرست است و در جایگاه سوم قرار دارد. «گیتس» میگوید: «نویسنده در این کتاب ادعا میکند که با درک انرژی در دنیا میتوانیم آغاز زندگی، چگونگی آن، و پیچیدگی موجودات را به راحتی درک کنیم. حتی اگر جزئیات اثر «نیک» اشتباه باشد تمرکز دقیق او بر مفهوم انرژی کمک بسیاری به درک ما از آغاز وجودمان در دنیا خواهد کرد و این موضوع به نظر من از ارزش بسیار بالایی برخوردار است.»
«قدرت رقابت کردن» نوشته «ریوچی» و «هیروشی میکیتانی» که در جایگاه چهارم این فهرست قرار دارد درباره تاریخچه پیشرفت تکنولوژی در کشور «ژاپن» از دهه هشتاد است. نویسنده در این اثر در پی آن است که پیشرفتهای تکنولوژی را که روزی سرآمد تکنولوژی در تمام دنیا بود بررسی کند و بگوید چگونه طی سالهای گذشته این کشور از کشورهای «چین» و «کره جنوبی» عقب مانده است.
آخرین کتاب فهرست مؤسس شرکت مایکروسافت «بشریت، تاریخچه کوتاهی بر نوعِ بشر» نوشته «نوح یووال هاراری» است. ظاهراً «بیل» و همسرش «ملیندا» این کتاب را خواندهاند و سرآغاز بسیاری از سخنان آنان در هنگام صرف شام شده است. نویسنده در کتابی کمتر از چهارصد صفحه تلاش میکند کل تاریخچه بشریت را توضیح دهد. وی در جای دیگری از کتاب میگوید چطور هوش مصنوعی و دیگر پیشرفتهای تکنولوژی آینده ما را تغییر میدهد. «گیتس» با بسیاری از جنبههای داستانی این کتاب مشکل دارد اما فکر میکند جنبههای تاریخی آن بسیار جذاب است.
نظر شما