رئیس نمایشگاه کتاب تهران در آخرین نشست خبری نمایشگاه بیستونهم عنوان کرد
حضور میلیونی بازدیدکنندگان در نمایشگاه کتاب تهران بینظیر بود
رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ضمن قدردانی و تشکر از خبرنگاران حوزه کتاب، گفت: حضور میلیونی بازدیدکنندگان در نمایشگاه کتاب تهران بینظیر بود.
وی در این نشست، ضمن قدردانی و تشکر از خبرنگاران حوزه کتاب به منظور پوشش اخبار نمایشگاه کتاب تهران، اظهار کرد: یکی از نگرانیهایی که هم برای برگزارکنندگان و هم برای ناشران در انتقال نمایشگاه کتاب تهران از مصلا به شهر آفتاب وجود داشت این بود که با کاهش بازدیدکنندگان مواجه شویم اما انصافاً کمک رسانهها در این قسمت به عنوان یکی از ضلعهای اصلی این اتفاق، چشمگیر بود.
رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: ما امسال با حضور میلیونی مردم در نمایشگاه که بسیار کمنظیر بود مواجه شدیم؛ خاضعانه دست ملت ایران را میبوسم که همچنان این فضا را با حضور خود معطر نگه داشتند.
محمدرضا توکل صدیق، دبیر شورای تشکلهای نشر و مدیر کمیته ناشران داخلی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از دیگر سخنرانان این نشست بود. وی اظهار کرد: بعد از مدتی خانه به دوشی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، خدا را شاکرم که نمایشگاه کتاب تهران به مرحله ثبات رسیدهاست.
توکلصدیق بیان کرد: امیدواریم شهرداری تهران همت خود را تداوم دهد و با اتخاذ تدابیر کاربردی، سازههای موقت را به سازههای دائمی تبدیل کند. امسال هم برای ما و هم برای مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کار بسیار دشوار بود. به لطف خداوند پروژه شهر آفتاب با نمایشگاه کتاب تهران به بهرهبرداری رسید و در حد مطلوب برگزار شد و حضور مردم نیز خستگی همه را به در کرد.
امیرمسعود شهرامنیا، قائم مقام بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران در بخش دیگر این نشست در پاسخ به این پرسش خبرنگار که «فردی که به عنوان رئیس دانشکده ادبیات سوربن در ادبیات حضور داشت، در اصل رئیس دانشکده نبود بلکه رئیس واحد پژوهشگاه دانشگاه سوربن است. چه توضیحی در این زمینه دارید؟» گفت: این موضوع صحت ندارد. جدای از آن بیشتر شخصیت علمی افراد برای ما مهم است.
وی همچنین درباره حاشیههای پیش آمده درباره غرفه مکزیک گفت: رئیس نمایشگاه کتاب مکزیک، مهمان ما بودند و هزینه حضورشان در تهران را ما پرداختیم و همراهی نداشتند اینکه ما در نمایشگاه مکزیک غرفه داشته باشیم، مورد مذاکره قرار گرفته و ایشان نیز استقبال کردند.
سیدعباس صالحی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره مدیریت یارانهها در سال آینده گفت: یکی از دغدغههای اصلی ما در دولت جدید اصلاح مصرف یارانهها بود. این مسیر را دو مرحلهای قرار دادیم؛ نخستین مرحله اصلاح رویه موجود و دومین مرحله پیشنهادهای اساسی برای سوق دادن یارانهها به مسیر اصلی خود بود. در مورد مرحله نخست، اقدامات متعددی از جمله حذف بن کاغذی، حذف بنهای رایگان و اختصاص دادن آنها به اهالی قلم و خبرنگاران حوزه قلم، اختصاص بنهای الکترونیک برای اشخاص حقیقی با نام و کد ملی و محدود کردن اعتبار بنها به ایام برگزاری نمایشگاه انجام شد.
وی ادامه داد: در حوزه بنهای دانشجویی نیز امکان ثبتنام از طریق گوشیهای همراه فراهم شد. این موضوع با این استدلال اتفاق افتاد که امکان اینکه فردی کارتهای متعددی پیدا کند و آنها را به پول نقد نزدیک کند، کم شود اما طرحی که در حوزه دقیقتر شدن مسیر یارانهها به صورت جدی در حال پیگیری است و به مرحله نیمه نهایی رسیده است در آینده اعلام خواهد شد. ناگفته نماند که در این بین، طرح کتابفروشی به وسعت ایران نیز کمک موثری در مصرف درست یارانهها داشت.
رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره دخالت سایر نهادها در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: در سالهای گذشته در این زمینه اتفاقات خوبی صورت نگرفت اما امسال با گفتوگوهایی که با نهاد مختلفی داشتیم این فرصت فراهم شد تا بازدیدکنندگان فضای امنی را در نمایشگاه احساس کنند و این مایه مباهات است.
صالحی در پاسخ به این پرسش که «چه برنامههایی برای گسترش دیپلماسی فرهنگی در دورههای بعدی نمایشگاه کتاب تهران خواهید داشت؟» اظهار کرد: به نظر میرسد کارهایی که اکنون در حال انجام است را بتوان در این زمینه توسعه داد. همانطور که امسال انتقال رایتهای اختیاری در نمایشگاه کتاب تهران صورت گرفت.
وی درباره مفاد تفاهمنامهای که قرار است امروز میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران منعقد شود، اظهار کرد: در این تفاهمنامه حتما تمهیداتی اندیشیده شده است که برای همه راضیکننده باشد. برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم مهم است که مشکلاتی که امسال در نمایشگاه کتاب تهران مشاهده شد در سالهای آینده دیده نشود.
صالحی درباره خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار است از ناشرانی که غرفههای محدودتری در اختیار داشتند و پرداخت اجاره برایشان سنگین بود به شکل پلکانی خرید کتاب انجام دهند. به طور مثال قرار شد از غرفهها 9 تا 24 متری 70 درصد اجاره غرفهشان خرید کتاب صورت گیرد و غرفههای 24 تا 40 متری 60 درصد اجاره غرفهشان، خرید کتاب صورت بگیرد این شکل پلکانی تا 20 درصد هم ادامه داد.
وی ادامه داد: همه عزیزانی که پول واریز کردند (1600 غرفه) کتاب انتخاب کردند و حواله برایشان صادر شده است. تا دیشب 800 غرفه برای دریافت این حوالهها مراجعه کردند. دوستانی که کتابهای کمتری دارند میتوانند کتابهایشان را به موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران ارسال کنند و دوستانی که تعداد کتابهایشان انبوهتر است میتوانند به انبار کرج ارسال کنند. به نظر میرسد تا پایان امسال مساله حوالهها به پایان برسد.
نظر شما