گفتوگو با رئیس بخش دانشگاهی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
طالقانی: با اتمام پروژه «شهر آفتاب» ناشران دانشگاهی از زیر چادر نجات مییابند
سید مجتبی طالقانی، رئیس بخش دانشگاهی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به مجموعه «شهرآفتاب» برای برگزاری نمایشگاه گفت: تکمیل طرح مجموعه نمایشگاهی «شهرآفتاب» این فضا را به بزرگترین نمایشگاه خاورمیانه تبدیل خواهد کرد.
وی درباره برپایی 360 غرفه زیر چادرها افزود: ناشران دانشگاهی با توجه به سالها حضور در زیر چادر در ادوار مختلف نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از نظر قرار گرفتن در زیر چادر کاملا توجیه هستند. براساس نمونه کوچک طرح کلی مجموعه نمایشگاهی «شهر آفتاب» این مکان با ساخت 13 سوله تکمیل میشود و در پایان پروژه 10 ساله هیچ بخشی از نمایشگاه زیر چادر مستقر نخواهند شد البته هنوز بابت این موضوع به ناشران دانشگاهی قولی ندادهاند.
طالقانی درباره مولفههای نمایشگاه استاندارد به ویژه برای نشر دانشگاهی ادامه داد: برخی ناشران در دورههایی اعتقاد داشتند که بهتر است نمایشگاه کتاب تهران در زمانی دیگر برگزار شود این در حالی است که به نظر میرسد با توجه به وجهه بینالمللی نمایشگاه کتاب تهران این تغییر زمان امکانپذیر نباشد؛ بهعبارت دیگر زمان برگزاری این رویداد فرهنگی برای ناشران و بازدیدکنندگان جا افتاده است و امکان جدایی بخش دانشگاهی از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران وجود ندارد.
این فعال حوزه نشر دانشگاهی با اشاره به اهمیت معنای واقعی نمایشگاه در تعریف نمایشگاه استاندارد ادامه داد: خرید کتاب در طول سال برای همه اقشار جامعه و بهویژه دانشگاهیان از طریق کتابفروشیهای سراسر کشور وجود دارد؛ بنابراین در تعریف نمایشگاه استاندارد باید به تقویت جنبه نمایشگاهی یعنی عرضه و معرفی تازههای نشر توجه شود. تغییر دیدگاه نسبت به مفهوم نمایشگاه کمک شایانی در ارائه تعریفی استاندارد از نمایشگاه است. دستیابی به این تعریف موضوع تغییر زمان برگزاری را با هدف افزایش فروش منتفی میکند.
طالقانی درباره استانداردهای نمایشگاهی در مجموعه «شهرآفتاب» گفت: به نظر میرسد که مولفههای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در مجموعه «شهرآفتاب» پیشبینی شده که البته با توجه به زمان کوتاه آمادهسازی تکمیل نشده است. اتمام طرح مجموعه نمایشگاهی «شهرآفتاب» این فضا را به بزرگترین نمایشگاه خاورمیانه تبدیل خواهد کرد.
وی درباره جنبههای کیفی برگزاری نمایشگاه کتاب بهویژه در بخش دانشگاهی با توجه به وجود تبلیغات چاپ کتاب خارج از فرایند قانونی اظهار کرد: در ابتدا معتقدم که اینگونه تبلیغات به هیچوجه نباید در فضای نمایشگاه کتاب تهران بهویژه در بخش دانشگاهی توزیع شود. مجریان نمایشگاه نسبت به این اقدامات تا حد امکان مقابله خواهند کرد چراکه وجود این تبلیغات با مولفههای استاندارد نمایشگاه مغایر است و چهره این فضار را آلوده میکند. راهکار اصلی مقابله با این معضل استفاده از قانون و قوه قهریه است.
رئیس بخش دانشگاهی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره تخصیص یارانه خرید کتاب گفت: سال گذشته یارانه خرید کتاب برای نمایندگیهای ناشران خارجی تخصیص پیدا کرد که ناشران دانشگاهی از آن بیبهره ماندند. در آستانه برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز قرار بود دو و نیم میلیارد تومان به این بخش تعلق بگیرد که رسانهای شد. هیات مدیره انجمن به دنبال این خبر با تشکیل جلسهای نسبت به این تصمیم با ارسال نامهای به جناب آقای دکتر سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی واکنش نشان داد.
طالقانی درباره تاثیر همجواری بخش دانشگاهی و بینالملل با هدف سهولت خرید کتاب از سوی دانشگاهیان ادامه داد: پیش از برگزاری نمایشگاه سال جاری در شورای سیاستگذاری تصمیمگیری شد تا این دو بخش نزدیک به هم برپا شوند اما در آستانه برگزاری بنا به دلایلی این مصوبه لغو شد. اعضای انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی نیز به همجواری این دو بخش اعتقاد دارند چراکه این دو بخش دارای مشترکات زیادی هستند.
نظر شما