مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد
تلاش کمیته فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران برای تقویت بُعد فرهنگی/ عرضه 27 هزار کتاب در کارنامه نشر
مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران در نشست خبری خود که در محل بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد گفت: امسال تلاش این کمیته بر آن بوده است که جنبههای فرهنگی نمایشگاه را تقویت کند.
وی در این نشست اظهار کرد: امسال تصمیم گرفته شد جنبههای فرهنگی نمایشگاه کتاب تهران تقویت شود. همچنین تلاش شده است که نشستهای حوزههای فعالیتهای فرهنگی در سطح فضای نمایشگاه بهمنظور استفاده همگان از محتوای نشستها، پخش شود.
مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: بیشتر موضوعهای نشستهای این دوره از نمایشگاه کتاب تهران در ارتباط با کتاب است. بر همین اساس، سالن سرای اهل قلم دورههای گذشته نمایشگاه کتاب تهران، امسال به کمیته فعالیتهای فرهنگی تغییر نام داده است. این کمیته دو سالن سرای اهل قلم و بخش جنبی را پوشش میدهد.
دهقانی اظهار کرد: نشستهای کمیته فعالیتهای فرهنگی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در 7 سالن برگزار میشود؛ 4 سالن مرکزی و 3 سالن دیگر تحت عنوان تشکلهای دانشگاهی، کودک و نوجوان و بینالملل میزبان نشستها هستند. در هر کدام از این سالنها در طول برپایی نمایشگاه حدود 30 نشست برگزار میشود و در مجموع 270 نشست در طول 10 روز برپایی نمایشگاه میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهند بود.
وی درباره سالن کارنامه نشر گفت: هر سال این سالن تحت عنوان سالن یاس برگزار میشد اما اصرار بنده این بود که سالن کارنامه نشر باید شامل تمام کتابهای چاپ نخست 1394 باشد. بنابراین در این سالن 27هزار کتاب به نمایش گذاشته شده است.
مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به پاتوق اهل قلم عنوان کرد: در این مکان نویسندگان، مترجمان، اهالی قلم و فرهیختگان گرد هم جمع میشوند و از آنها پذیرایی صورت میگیرد و در صورت لزوم به منظور دریافت بُن کتاب از آنها ثبتنام میشود.
دهقانی بیان کرد: همه ساله تعدادی نهاد، سازمان و ارگان تقاضای خود را برای برگزاری نشست در نمایشگاه کتاب تهران به این کمیته ارسال میکنند. امسال از استانها و شهرستانهای مختلف نیز این درخواست دریافت شد به همین منظور در این دوره از نمایشگاه شاهد حضور مشاهیر، نویسندگان، شعرا و اهالی ادب شهرستانها نیز هستیم که از آنها تجلیل به عمل میآید.
وی درباره بخش پایتخت کتاب ایران در این کمیته اظهار کرد: سال گذشته اهواز به عنوان نخستین پایتخت کتاب ایران در نمایشگاه کتاب تهران فعالیتهای فرهنگی خود را عرضه کرد. امسال نیشابور در این بخش ویژه برنامههای خود را اجرا میکند.
مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: در سالن روستاها و عشایر دوستدار کتاب حدود 10 روستای برگزیده به عرضه کتابها و فعالیتهای فرهنگی خود میپردازند. همچنین امسال برای نخستینبار سالن مروجان کتاب و کتابخوانی راهاندازی شده است. به این منظور که در این سالن از افرادی که در طول یکسال گذشته اقداماتی در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی انجام دادهاند قدردانی میشود.
دهقانی ادامه داد: سالن گفتوگو و سالن علمی و فرهنگی از دیگر بخشهای کمیته فرهنگی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به شمار میآیند. در سالن علمی و فرهنگی نمایشگاه، فعالیتهایی اعم از رونمایی کتاب، بحثهای دینی، سیاسی و فلسفی و همچنین دو بزرگداشت انجام میشود. این بزرگداشتها به پیشکسوتان نشری که در قید حیات هستند و آنهایی که دار فانی را وداع گفتهاند تعلق دارد.
وی افزود: سالن کتابنمای یک و سالن کتابنمای دو از دیگر بخشهای این کمیته محسوب میشوند که بیشتر برنامههای این سالنها به رونمایی کتاب اختصاص دارد.
مدیر کمیته فعالیتهای فرهنگی بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در پایان از استقبال ناچیز از برخی از نشستها خبر داد و گفت: متأسفانه به دلیل اینکه امسال نخستین سال برگزاری نمایشگاه کتاب تهران در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب است، برخی نشستها با استقبال چشمگیری مواجه نمیشود.
نظر شما