«نشر و کتاب به روایت جهان کتاب»، «فرزانه ایرانمدار» و «قانون کتاب» پرفروشترین کتابهای موسسه خانه کتاب را در روز چهارم بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از آن خود کردند.
پانصد تن از کتابآفرینان در یک اثر
کتاب «نشر و کتاب به روایت جهان کتاب» به کوشش حبیب بابایی تدوین شده است. در مقدمه کتاب آمده است: «مجموعهای که پیش رو دارید شرح مختصر احوال و آثار بیش از پانصد تن از کتابآفرینانی است که در طول زندگانی خود خدمات قابل توجهی را در حوزه کتاب و نشر ارائه کرده و در فاصله سالهای ۱۳۷۴-۱۳۹۴ به آغوش خاک رفتند. در صفحات مختلف ماهنامه «جهان کتاب» و در طول بیست سال به شکل مطالب مختصر و گاه مفصل به زندگینامه و آثار آنها پرداخته و ذکر خیری از آنها شده است.»
کتاب «نشر و کتاب به روایت جهان کتاب» دارای دو بخش است. در بخش اول که ایران نام دارد به موضوعات نشر کتاب ایران در حوزههای مباحث نظری، ویرایش و کتابپردازی، کتابخوانی، مسائل صنفی و مباحث حقوقی، اقتصاد نشر، آمارها، مسائل روز، مباحث تاریخی و کتابفروشی پرداخته شده است.
همچنین در بخش دوم کتاب که مربوط به کتابهای جهان است، به بیان موضوعات حوزههای نشر کتاب جهان که شامل مباحث نظری، ویرایش و کتابپردازی، کتابخوانی، مسائل صنفی و مباحث حقوقی، اقتصاد نشر، آمارها و مسائل روز است، اشاره شده است.
فرزانه ایرانمدار
کتاب «فرزانه ایرانمدار» مجموعه نوشتاری به مناسبت نودمین سال تولد ایرج افشار به کوشش مشترک احسانالله شکرالهی و غلامرضا امیرخانی از سوی انتشارات موسسه خانه کتاب به چاپ رسیده است.
این کتاب با پیشگفتاری از مجید غلامیجلیسه، مقدمهای از احسانالله شکرالهی و غلامرضا امیرخانی آغاز میشود. همچنین 38 نوشتار درباره استاد افشار و 29 نوشتار اهدا شده به ایرج افشار نیز در بخشهای بعدی کتاب آمده است.
در مقدمه این کتاب میخوانیم: «نوشتههای پیش رو شما در دو بخش(درباره افشار و اهدا شده به افشار) با این امید گرد آمده که طیفی از مخاطبان همسو با اندیشهها و باورهای افشار آنها را بپسندند و در شناساندن چهره روشنتری از وی و انعکاس پسندهای پژوهشی آن شادروان مفید افتد.»
قانون کتاب
کتاب «قانون کتاب» به کوشش نغمه طالاری منتشر شده است. این اثر حاوی متن کامل قانونها، تصویبنامهها، آییننامهها و توافقنامههای بینالمللی مربوط به کتاب، به ترتیب زمانی از آغاز تا امروز است و در 6 بخش قوانین، آئیننامهها، تصویبنامهها، اساسنامه، موافقتنامهها و آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری تنظیم و تدوین شده است.
در سطوری از این کتاب آمده است: «قانون مطبوعات مصوب سال 1326 هجری قمری، قانون تاسیس کتابخانههای عمومی در تمام شهرها در سال 1344، قانون تعیین تکلیف کتاب مصادرهای، قانون حمایت از مولفان و مصنفان و هنرمندان، تصویبنامه صدور کتب و نشریات به خارج از کشور، معافیتهای مالیاتی و مصوبات جدید آن، تصویبنامه درخصوص تنظیم اساسنامه و تشکیل صندوق اعتباری حمایت از نویسندگان و هنرمندان کشور، طرح اهدای جایزه ادبی جلالآل احمد، موافقتنامه برای وارد کردن لوازم تربیتی و علمی و فرهنگی و ... از جمله موضوعات گردآوری شده در این کتاب است.»
غرفه موسسه خانه کتاب در بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سالن ملل روبهروی غرفه روسیه قرار دارد.
نظر شما