یکشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۸
نمایشگاه بین‌المللی کتاب «ابوظبی» و «شارجه»/ مراکزی مهم برای تبادلات نشر

سالانه نمایشگاه‌های معتبری در زمینه کتاب در سرتاسر جهان برگزار می‌شود. همزمان با نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بر آن شدیم نگاهی کوتاه به این نمایشگاه‌ها داشته باشیم. نمایشگاه کتاب «ابوظبی» و «شارجه» با سابقه‌ای دیرینه، ششمین گروه نمایشگاهی است که سراغ آن رفته‌ایم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)- نمایشگاه بین‌المللی «ابوظبی» نمایشگاه اصلی کشور «امارات متحده عربی» است که هر ساله در «ابوظبی» برگزار می‌شود. این نمایشگاه زمینه‌ای فراهم می‌کند تا ناشران، فروشندگان کتاب، مدیران تبلیغاتی، مؤسسات فرهنگی، و رسانه‌ها با هم در ارتباط باشند، عقاید یکدیگر را بشنوند و فرصت‌های تجاری مختلف را بسنجند. از سال 2007 این نمایشگاه توسط KITAB که ترکیبی از مقامات فرهنگی «ابوظبی» و نمایشگاه «فرانکفورت» است برگزار می‌شود.

مسئولان این نمایشگاه در پی آن هستند که نمایشگاه «ابوظبی» را به یک مرکز مهم در صنعت نشر تبدیل کنند. نمایشگاه سال 2009 میزبان 637 ناشر از 52 کشور و 200هزار نفر بازدیدکننده  طی 6 روز رکورد جدیدی ثبت کرد.

نمایشگاه بین‌المللی «ابوظبی» جوامع انتشاراتی عربی و بین‌المللی را گرد هم می‌آورد. این نمایشگاه امکان دسترسی به ناشران منطقه «خاورمیانه و شمال آفریقا» را فراهم می‌کند و در حوزه فروش مجوز کتاب بسیار حیاتی است. این نمایشگاه میزبان رخدادهای فرهنگی مهمی است و 1000 دلار یارانه برای ترجمه کتاب از زبان عربی یا به زبان عربی فراهم کرده است.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب «شارجه» سالیانه و در ده روز در کشور «امارات متحده عربی» برگزار می‌شود. این نمایشگاه اولین بار در سال 1982 و تحت نظارت و حمایت دکتر «شیخ سلطان بن محمد القاسمی»، عضو ارشد کنسولگری «امارات» و حاکم «شارجه» برگزار می‌شود. نمایشگاه کتاب «شارجه» از سال 1982 تاکنون چهارمین نمایشگاه بزرگ دنیا محسوب می‌شود.

این نمایشگاه در سال 2011 سی‌امین سالگرد افتتاح خود را جشن گرفت و شخصیت‌های مهمی چون «شاشی تارور»، سیاستمدار هندی، «لاکشمی نائیر»، مورخ پاکستانی، و «راسکین باند»، نویسنده بنام هندی در آن حضور یافتند.

نسخه سی و دوم نمایشگاه بین‌المللی کتاب «شارجه» در تاریخ 5 نوامبر سال 2013 درهای خود را به روی عموم باز کرد. نمایشگاه در سال 2013 میزبان 1010 غرفه‌دار از 53 کشور بود و کتاب‌های بسیاری از 180 زبان دنیا در این نمایشگاه یافت می‌شد.

«لرد جفری آرشر» یکی از میهمانانی بود که در کنار شخصیت‌های مهمی چون «گابی لئون»، «وزیر فرهنگ «لبنان»، «فاروغ حسنی»، وزیر فرهنگ سابق «مصر» و «عبدل کلام»، رئیس‌جمهوری سابق «هند» در این نمایشگاه شرکت کردند.

نمایشگاه‌های بین‌المللی کشور «امارات متحده عربی» نیز با مشکلاتی چون سیل عظیم جمعیت در روزهای تعطیل و حجم عظیم زباله روبه‌رو می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها