شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۹
شمسی‌پور: طرح «ایثار و صلح جهانی» مرکز ثقل جامعه بشری است/ طرحی بر محور شعار سال جهانی

طرح «ایثار و صلح جهانی» که با هدف ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت اجرا می‌شود، در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در حال برگزاری است. شمسی‌پور، دبیر اجرایی این طرح با اشاره به این که پژوهش‌های این طرح در قالب مجموعه کتاب‌هایی منتشر می‌شود، می‌گوید: این طرح مرکز ثقل جامعه بشری از هر تیره و طایفه‌ای است و در هر شرایط انسانی، از آن برداشت و فهم همسانی درک می‌شود.

محمدباقر شمسی‌پور، دبیر اجرایی طرح «ایثار و صلح جهانی» به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: این طرح به عنوان یکی از طرح‌های «خانه فرهنگ ایثار و مقاومت» و در کنار دیگر برنامه‌های این خانه در حال پیگیری و اجرا است.

وی درباره این طرح توضیح داد: طرح «ایثار و صلح جهانی» نخستین‌بار در سال 1393 از سوی خانه فرهنگ ایثار و مقاومت، مطرح شد و تلاش‌هایی برای اجرایی‌ شدن آن در سال گذشته (1394) صورت گرفت. با اعلام سال 2016 به عنوان سال «فهمیدن و ادراک جهانی»، از سوی سازمان ملل متحد، زمینه‌ اجرایی‌ شدن طرح با تاسی از آموزه‌های دینی، فرهنگ و تمدن ایرانی و دیدگاه‌های حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری فراهم شد.

به گفته دبیر اجرایی طرح «ایثار و صلح جهانی»، می‌توان تدارک، تنظیم و تدوین یک گفتمان علمی و فرهنگی درباره وصول به صلح جهانی بر پایه فرهنگ شریف ایثار و فداکاری، فراهم‌ساختن زمینه‌های جذب و هم‌داستانی با سازمان‌ها، جمعیت‌ها، کانون‌ها و دیگر تشکل‌های مردم‌نهاد مرتبط با موضوع «ایثار»، «گذشت»، «فداکاری»، «مفاهمه» و «صلح‌جویی» در داخل و خارج کشور و تبیین، گسترش، توسعه و زمینه‌سازی تئوریک و اجرایی صلح‌ جهانی بر مبنای فرهنگ شریف و انسانی «ایثار» و دعوتِ اندیشمندان و فعالان عرصه ایثار و صلح جهانی و سازمان‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد داخلی و بین‌المللی برای نیل به این مهم را از اهداف اجرای این طرح برشمرد.

وی با بیان این‌که نتایج پژوهش‌های انجام‌شده و نشست‌های تخصصی در مجموعه کتاب‌هایی با عنوان کلی «ایثار و صلح جهانی» منتشر می‌شود، افزود: نام‌گذاری سال جدید میلادی (2016) به عنوان سال «فهمیدن و ادراک جهانی» با این هدف صورت گرفته که جنبشی جهانی برای درک و فهمیدن انسان، هستی، ارتباط‌های بین انسانی و همچنین تمام ارکانی برپا شود که برای زیست و زندگی انسانی‌تر، در تلاش هستند.

شمسی‌پور در پاسخ به این پرسش که چه ارتباطی میان فعالیت‌های «خانه ایثار و مقاومت» و شعار سال جدید میلادی وجود دارد؟ توضیح داد: این شعار، ما را با پرسش‌های دیگری روبه‌رو می‌کند از جمله این‌که «چه مفهومی می‌تواند مبنای ادراک و تعامل مشترک همه انسان‌ها، در همه سطوح قرار گیرد؟»، «چه عاملی می‌تواند نقطه عطف تمام قشرها و گروه‌ها باشد؟»، «چه محور پویایی می‌تواند مبنای مشترکی برای درک مشترک باشد؟» پاسخ تمام این پرسش‌ها را می‌توان «فرهنگ فداکاری، گذشت و نیکوکاری» دانست که خلاصه آن، همان مفهوم «ایثار» است.

دبیر اجرایی طرح «ایثار و صلح جهانی» ادامه داد: این مفهوم، نقطه اتکال و مرکز ثقل جامعه بشری از هر تیره و طایفه‌ای است؛ زیرا به عنوان نهاده‌ای فطری، در نهاد همه افراد بشر قرار دارد و در هر شرایط انسانی، از آن برداشت و فهم همسانی درک می‌شود. از این رو، این فرهنگ شریف و انسانیِ ایثار و فداکاری است که برای تحقق این شعار و خواست حداکثری جامعه بین‌المللی و جهانی، باید مورد توجه و ترویج قرار گیرد.

وی درباره اقدام‌هایی که تاکنون برای تحقق این شعار در خانه ایثار و مقاومت صورت گرفته است، گفت: خانه فرهنگ ایثار، راهبرد «ایثار، مبنای صلح جهانی» را از سال 1394 مطرح و پیگیری کرده است و اکنون رابطه‌ای معنادار بین آن و هدف سازمان ملل در تحقق «فهمیدن و ادراک جهانی» ملاحظه می‌شود. با توجه به این‌که در اعلامیه منتشر شده سازمان ملل متحد، از تمامی اندیشمندان و فعالان فکری و دانشی جهان دعوت شده است تا هر فردی به سهم خود برای تحقق درک جهانی از انسان و هستی، اقدام کند و خانه فرهنگ ایثار با استقبال از این اقدام ارزشی- انسانی، پیشنهاد خود را با عنوان «قراردادن فرهنگ و خصیصه شریف و فطری انسانی به عنوان مبنایی برای درک و فهم مشترک انسان‌ها» مطرح کرد.

شمسی‌پور با دعوت از تمام انسان‌ها برای تمرکز بر ایده «ایثار، مبنای صلح جهانی» اظهار کرد: از تمامی انسان‌ها بدون هیچ قید و شرطی (جز توجه به انسانیت انسان و جز تمکین در برابر ماهیت انسانی خود) دعوت می‌کنیم تا برای تحقق این ایده تلاش کنند. چرا که ایثار، مبنایی محکم برای ورود به فهم و شروع درک متقابل برای تحقق فهم و ادراک جهانی نسبت به دیگر پدیده‌هاست و نقطه آغازین قابل اتکایی برای شروع جنبش «فهم و ادراک جهانی» خواهد بود.

وی در پاسخ به این پرسش که ضرورت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی طرح «ایثار، مبنای صلح جهانی» چیست؟ گفت: وضعیت حساس جهان و متوقف‌شدن تلاش‌گران و کنش‌گران عرصه‌های دیپلماسی، اجتماعی و فرهنگی، برای بازداشتن جهان از فروغلطیدن در ورطه کشمکش، خشونت، افراطی‌گری، زیاده‌خواهی و کوبیدن بر طبل جنگ و ناکامی سازمان‌های گوناگون در پیشگیری از گسترش تنش‌ها، شرایطی را ایجاد کرده که فقط با بازگشتِ انسان به فطرت پاک انسانی خویش و تلاش برای «فهمیدن» و «ادراک» دیگران، سرنوشت شوم خود خواسته نابودی انسانیت انسان، مبدل به سعادت و نیک‌فرجامی و تعالی روحی او می‌شود.
 
دبیر اجرایی طرح «ایثار و صلح جهانی» یادآور شد: «تدارک، تنظیم و تدوین یک گفتمان علمی و فرهنگی برای دستیابی به صلح جهانی بر پایه فرهنگ شریف ایثار و فداکاری»، «فراهم‌ آوردن زمینه‌های جذب و هم‌داستانی با سازمان‌ها، جمعیت‌ها، کانون‌ها و دیگر تشکل‌های مردم‌نهاد مرتبط با موضوع «ایثار»، «گذشت» و «فداکاری»، «مفاهمه» و «صلح‌جویی» در داخل و خارج کشور» و «تبیین، گسترش، توسعه و زمینه‌سازی تئوریک و اجرایی صلح ‌جهانی بر مبنای فرهنگ شریف و انسانی ایثار» از اهداف این طرح است.
 
شمسی‌پور تاکید کرد: نتایج پژوهش‌های انجام‌شده و نشست‌های تخصصی با تاسی از آموزه‌های دینی، فرهنگ و تمدن ایرانی و دیدگاه‌های حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در مجموعه کتاب‌هایی با عنوان کلی «ایثار و صلح جهانی» منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها