دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۰
اوکسنرایتر: «قدرت لابی اسرائیل در آلمان» اسرارهای پشت‌پرده را افشا می‌کند/ همکاری‌های مشترک و چهره مثبت آلمان در تاریخ ایران

مانوئل اوکسنرایتر نویسنده «قدرت لابی اسرائیل در آلمان» در نشست رونمایی از این کتاب گفت: برای ریشه‌یابی مشکل رابطه ایران و آلمان پس از توافق میان ایران و کشورهای 5+1 باید سراغ کتاب «لابی اسرائیل در آلمان» رفت با مطالعه آن می‌توان به مشکل ایجاد شده میان رابطه دو کشور پی برد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست رونمایی از کتاب «قدرت لابی اسرائیل در آلمان» با سخنرانی مانوئل اوکسنرایتر(مولف اثر) و رضا منتظمی، کارشناس اروپا و آمریکا  دوشنبه 13 اردیبهشت در سرای کتاب موسسه خانه کتاب برگزار شد. همچنین مهران مهبد (مترجم کتاب) و مهندس فرهمند کیا بر اساس اعلام قبلی در این نشست حضور نداشتند.

نفوذ لابی اسرائیل؛ تحقیقی خطرناک در آلمان
منتظمی که کار ترجمه سخنان اوکسنرایتر را به عهده داشت در معرفی این مولف گفت: وی خبر‌نگار، محقق و مولف مسائل ژئوپلتیک است و تقریبا در اغلب مناطق بحرانی و ژئوپلتیک دنیا حضور داشته و پوشش خبری آنها را انجام داه است. سردبیری، مجله خبری زورست را به عهده داشته و بر دو موضوع اخبار آلمان و مناطق ژئوپلتیک تمرکز دارد. یکی از آخرین مسائلی که دنبال کرده، موضوع لابی اسرائیل در آلمان است که موضوع حساسی است و در کتابش «قدرت لابی اسرائیل در آلمان» نیز از این موضوع سخن گفته است؛ موضوعی که تحقیق درباره آن در آلمان خطرناک است اما وی در کتابش از نفوذ و مقاصد سیاسی اسرائیل پرده‌برداری کرده است.
 
وی افزود: اوکسنرایتر به خطرهای تحقیق و تالیف درباره لابی اسرائیل در آلمان آگاه است اما اعتقاد دارد که کار مقدسی را به عهده گرفته و هدف بزرگی را دنبال می‌کند و امیدوار است بتواند با آگاهی‌سازی که انجام می‌دهد این لابی‌ها کاهش پیدا کند و عرصه برای تصمیم‌گیری‌های مستقلانه دولت آلمان فراهم شود تا بتواند برای منافع ملی خود به راحتی برنامه‌ریزی کند. وی این ریسک بزرگ را مرتکب شده تا نفوذ لابیگری اسرائیلی‌ها در مسائل سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای کم‌رنگ شود و نسل آینده آلمان بتوانند مستقل و آزاد زندگی کنند.
 
اعمال نفوذ لابی‌گران چهره آلمان را مخدوش می‌کند

اوکسنرایتر در ادامه این رونمایی گفت: ما در شرایط حساسی قرار داریم؛ شرایطی که انتظار می‌رود پس از به نتیجه رسیدن توافق هسته‌ای و برقراری ارتباط مجدد اروپا با ایران روی دهد. در این میان وضعیت باید به سمتی برود که آلمان مجددا روابط خود را با ایران از سر بگیرد.
 
وی افزود: ایران و آلمان در گذشته روابط اقتصادی و تجاری خوبی با هم داشتند و بیش از نیمی از مبادلات تجاری ایران با آلمان بود اما اکنون که توافق هسته‌ای شکل گرفته است کشور ما برای آغاز روابط با ایران قدم برنمی‌دارد. مشکل کجاست که پس از این توافق و با توجه به شرایطی که فراهم شده آلمان برای از سرگیری روابط با ایران اقدام نمی‌کند؟
 
این روزنامه‌نگار ادامه داد: شرکت‌ها و کمپانی‌های آلمانی علاقه‌مند به آغاز روابط خود با ایران هستند اما با گذشت چند ماه از توافق این مهم روی نداده است، بخش اقتصادی و تجار ایرانی منتظر بازگشت روابط به حال عادی هستند اما این مهم روی نداده، پس مشکل از کجاست؟ با توجه به اینکه توافق هسته‌ای حاصل شده است بنابراین مساله پرونده هسته‌ای ایران نیست.
 
اوکسنرایتر بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که ایران برای برقراری رابطه با آلمان آماده است و با توجه به سابقه دوستی که میان دو کشور است و آلمان نیز در اذهان مردم ایران پیشینه منفی استعماری و اشغالگری ندارد، تجربه خوبی از محصولات و تولیدات کشور ما در ایران وجود دارد. ضمن اینکه تجربه همکاری‌های مشترک چهره مثبتی از آلمان در تاریخ ایران به جای گذاشته است.
 
وی اظهار کرد: برای ریشه‌یابی مشکل رابطه ایران و آلمان پس از توافق میان ایران و کشورهای 5+1 باید سراغ کتاب «قدرت لابی اسرائیل در آلمان» رفت زیرا با مطالعه آن می‌توان به مشکل ایجاد شده میان رابطه دو کشور پی برد زیرا منافع ایران و آلمان ایجاب می‌کند که در این زمان که مشکلات حل شده به برقراری روابط متقابل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی بپردازند.
 
مولف کتاب عنوان کرد: برای ملموس شدن این مشکل باید به مثالی درباره سیگمار گابریل، معاون صدراعظم آلمان اشاره کنم که شاهدی بر این مانع در برقراری رابطه میان دو کشور است. گابریل قبل از اینکه سفری به ایران داشته باشد جلسه‌ای با سران لابی اسرائیلی‌ها در آلمان را برگزار کرد و به آنها اطمینان داد تا ایران در سیاست‌های تهدیدآمیز خود درقبال اسرائیل تجدیدنظر نکند و این کشور را به رسمیت نشناسد، آلمان مواضع و سیاست‌های خود را در قبال ایران تغییر نخواهد داد. پس از آن، دولت آلمان به صورت رسمی نتایج این جلسه را اعلام کرد.
 
اوکسنرایتر افزود: اعمال نفوذ اسرائیلی‌ها در آلمان باعث شده تا درباره روابط خود با ایران سیاستی مبتنی بر خواست‌های اسرائیل اتخاذ کند. حال برای حل این مشکل، در کتابم «قدرت لابی اسرائیل در آلمان» به افشای تکنیک، ابزار و استراتژی چگونگی این نفوذ پرداختم که آنها چگونه توانستند با کمک این ابزار دولت آلمان را وادار به برقرار نکردن رابطه با ایران کنند و با این جلوگیری مانع از این شوند که آلمان بتواند در این رابطه منافع ملی و طبیعی خود را دنبال کند.
 
وی ادامه داد: محتوای کتاب علاوه بر شرح نفوذ لابی اسرائیل در آلمان، به فهم ایرانیان از وضعیت امروز آن کمک می‌کند و اینکه چرا یک آلمانی نمی‌تواند منافع طبیعی و ملی خود را دنبال کند؟ با این وجود، ما امیدواریم با کاهش قدرت نفوذ لابی‌گری، روابط دو کشور به شکل گذشته و روال طبیعی خود برگردد و از اینکه این لابی صدمات جبران‌ناپذیری به منافع ملی ما بزند جلوگیری کنیم تا چهره آلمان پیش از پیش منفی نشود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها