شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۳
وزیر علوم «دانشنامه خلیج‌فارس» را رونمایی کرد/ ضرورت مستند‌سازی دستاوردهای علمی پژوهشی

محمد فرهادی، وزير علوم، تحقيقات و فناوری در مراسم رونمايی از دانشنامه خليج‌فارس ايران، بر ضرورت اطلاع‌رسانی دستاوردها و فعاليت‌های دانشگاهی و پژوهشی كشور تاكيد كرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از روابط عمومي وزارت علوم، دكتر محمد فرهادی با اشاره به بازديد اخير خود از مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: اين مركز طرح‌های مهمی مانند نمايه مقالات علمی پژوهشی كشور و جهان اسلام و همچنين رتبه‌بندی دانشگاه‌های كشور را با شاخص‌های مهم و معتبر در دست اجرا دارد اما اطلاع‌رساني شايسته‌اي از آن صورت نمي‌گيرد، البته مراكز بسياري همانند همين بنياد دانشنامه‌نگاري ايران در عرصه آموزش عالي مشغول فعاليت هستند اما دستاوردهاي آنها نشان داده نمي‌شود.

وي افزود: بنياد دانشنامه‌نگاري ايران با تلاش علمي و جديت بسيار، آثار بزرگي را با همكاري محققان برجسته كشور در زمينه دانشنامه‌نويسي و فرهنگ‌نامه‌نويسي تدوين كرده كه سال‌ها زمان برده اما اين فعاليت‌ها كمتر رسانه‌اي شده است.

وزير علوم مستند‌سازی دستاوردهای علمی پژوهشی كشور را يك ضرورت دانست و بر ضرورت مستند‌سازي فناوري‌هاي ابداع شده توسط دانشمندان ايراني در گذشته و دستاوردهاي فناورانه زمان حال تاكيد كرد.

وزير علوم با قدرداني از مديران و محققان بنياد دانشنامه‌نگاري ايران براي تدوين دانشنامه خليج‌فارس گفت: خليج‌فارس كه يكي از سه خليج مهم دنياست علاوه بر اهميت استرات‍ژيك، داشتن ذخاير فسيلي و منابع دريايي براي ايران اهميت تاريخي دارد و  اسناد تاريخي بسياري در اين باره موجود است.

وي با اشاره به تلاش‌هاي برخي كشورهاي منطقه خليج‌فارس براي تحريف نام اين دريا گفت: اسناد متقن تاريخي بسياري بر ايراني بودن نام اين دريا وجود دارد و حتي احمد مختار امبو، مديركل سازمان يونسكو در سه دهه قبل  طبق بخشنامه‌اي رسمي اعلام كرد كه در تمامي نقشه‌ها، مكاتبات و نامه‌هاي بين‌المللي بايد از نام خليج‌فارس استفاده شود.

وزير علوم همزمان با رونمايي از «دانشنامه خليج فارس» از «فرهنگ توصيفي پژوهش»، جلد هفتم «دانشنامه پزشكي»، «دانشنامه ادبيات جهان»، «فرهنگ دامپزشكي و دانشنامه فشرده پپتیدها» رونمايي كرد.

دانشنامه دو جلدي «خليج‌فارس»، در بردارنده 711 مقاله به‌همراه تصویر، نقشه، جدول و نمودار است و  پیرامونِ کشورها، استان‌ها، شهرها، شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی- علمی، جهانگردان، کتاب‌ها، جنگ‌ها، پیمان‌نامه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای ملی و جهانی، جشن‌ها و اساطیر مرتبط با خليج‌فارس است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها