سه‌شنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۰
تازه‌های انتشارات کتابسرا در نمایشگاه کتاب 29/ از «پرسه در دارالخلافه» تا «شاه آفرینان»

مریم ستاک، قائم‌مقام انتشارات کتابسرا از ارائه هفت‌جلدی «یادداشت‌های اسدالله علم»، «ایران به روایت دیگر»، دو جلدی «پرسه در دارالخلافه»، جلد دوم «خاطرات اردشیر زاهدی» و «شاه آفرینان» در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خبر داد.

مریم ستاک، قائم‌مقام انتشارات کتابسرا به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره کتاب‌های عرضه شده در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب گفت: آثاری چون هفت‌جلدی «یادداشت‌های علم» با ویراستاری دکتر علینقی عالیخانی، «ایران به روایت دیگر» از محمد مهران یوسف‌زاده، دو جلدی «پرسه در دارالخلافه» تالیف داریوش شهبازی، جلد دوم «خاطرات اردشیر زاهدی» و «شاه آفرینان» تالیف مشترک کارل ارنست مایر ـ شارن بلر برساک با ترجمه مشترک کامل حلمی و منوچهر هدایتی قابل ارائه در این نمایشگاه هستند.

وی در معرفی جلد هفتم «یادداشت‌های علم» اظهار کرد: پس از انتشار شش جلد یادداشت‌های علم، حرف‌هایی مبنی بر وجود یک جلد دیگر از این خاطره نگاشت‌ها وجود داشت، خوشبختانه معلوم شد این دفتر نزد یکی از دوستان نزدیک او بوده و پس از درگذشت وی از طرف بازماندگان در اختیار خانواده علم قرار گرفت. این یادداشت‌ها مقدم بر جلدهای پیشین و مربوط به سال‌های 1347 ـ 1366 است و به این ترتیب با انتشار این جلد حالا یک دوره 10 ساله از این اثر در دسترس است.

قائم‌مقام انتشارات کتابسرا با اشاره به جلد دوم «خاطرات اردشیر زاهدی» بیان کرد: زاهدی از دو خاندان‌ سیاسی نسب می‌برد. پدرش سپهبد فضل‌الله زاهدی نخست‌وزیر چهره سرشناس نظامی و سیاسی دوران پهلوی و خود او وزیر امور خارجه در دولت هویدا و سال‌ها سفیرکبیر ایران در آمریکا، از مهم‌ترین چهره‌های سیاسی عصر پهلوی است. زاهدی پس از سال‌ها زندگی در خارج از کشور خاطرات خود را نوشت. جلد نخست این اثر سال‌ها پیش منتشر شد و حال پس از گذشت 9 سال از چاپ جلد اول، جلد دوم کتاب در دسترس علاقه‌مندان تاریخ معاصر ایران قرار گرفته است. کتاب علاوه بر بررسی روابط ایران و غرب، مساله مهم آشنایی و ازدواج شاه و فرح دیبا را با جزئیات شرح می‌دهد که از نظر تاریخ معاصر اهمیت دارد.

ستاک در رابطه با کتاب «شاه‌آفرینان» عنوان کرد: منطقه خاورمیانه سرزمینی است که قوانین و قواعد متعارف آن به سرعت دستخوش امیال افراد شده و دگرگون می‌شود، به جرات می‌توان گفت که هیچ حادثه‌ای در آنجا به وقوع نمی‌پیوندند، مگر آنکه سناریوی، آن از پیش طراحی و نوشته شده باشد. «شاه‌آفرینان»، تاریخ و چگونگی پیدایش خاورمیانه معاصر است با طراحی و مدد دست‌اندرکاران سیاست انگلیسی و آمریکایی، که نقش بزرگی در ایجاد کشورهای نوظهور در خاورمیانه ایفا کرده و در این راستا خدمات ارزنده‌ای در تضمین و بقای قدرت و منافع کشورشان انجام داده‌اند.

وی افزود: پاره‌ای از این سیاستمداران طراح؛ شخصیت‌هایی نظیر «لورنس عرب» و «گرترود بل» و نابکارانی چون «هریس جان فیلبی» و دیگران همانند «سر مایک سایکس»، پدرخوانده اسرائیل، «آی تی ویلسون» معمار و سازنده کشور عراق و جنجال‌آفرینی همچون «مایلز کوپرز» مامور «سی.‌آی.ای»، سازمان اطلاعات ایالات متحده و «پل ولف ویتز» کارمند ارشد وزارت دفاع آمریکا، که دانسته یا ندانسته، خاورمیانه دوران معاصر را طراحی و به وجود آوردند و افرادی را بر اریکه سلطنت خاورمیانه نشاندند که حتی اسامی آنان و کشورشان ساخته و پرداخته دستگاه‌های امنیتی انگلستان و آمریکاست.

قائم‌مقام انتشارات کتابسرا درباره کتاب‌های تجدید چاپی حوزه تاریخ اظهار کرد: چاپ سوم جلد نخست «خاطرات اردشیر زاهدی»، چاپ دوم «علل سقوط شاه سلطان حسین»، چاپ دوم «قیام افسران خراسان»، چاپ سوم «آن روزگاران تهران»، چاپ دوم سرگذشتنامه پری زنگنه تحت عنوان «آن سوی تاریکی» و کتاب دیگری از وی با نام «آوای نام‌ها از ایران زمین» نیز عرضه خواهد شد.

ستاک عنوان کرد: رمان‌هایی مانند «کلید (زاده زندان)» اثر جفری برگردان لیلا میرزای شیرازی، «راز شکار» نوشته افسانه نیکپور، چاپ دوم «شهرزاد» از تهمینه میلانی، «گاهی برای دیدن چشم‌ها را باید بست» اثر افسانه نیکپور، سه رمان «لغزش ساقی»، «چهار شب سرنوشت‌ساز» و «پانزده روز در پاریس» نوشته فریده گلبو، «آش انار» اثر مارش مهران با ترجمه بهزاد کاویانی، «احساسات ناگفتنی» اثر استفان کروس برگردان نیسان فروزین نیز در غرفه کتابسرا ارائه می‌شوند.

وی افزود: «چنین گفتند بزرگان» تدوین مک اندرسون ترجمه نسرین سلامت، «ادبیات معاصر قبرس» تالیف پانوس آپانودیس برگردان فریبا مقدم، چاپ پنجم «خط و شخصیت» تالیف گابریل بوشاتو، «دکتر گوش می‌دهی» نوشته مسعود خاتمی و لیندا یرلمن‌یر با ترجمه ناهید قهرمان، «کارگاه نوین نویسندگی» یوران هگ برگردان مجید احمدیان نیز از جمله آثاری هستند که به بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب می‌آیند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها