سه‌شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۴
شمارش معکوس برای بازگشایی نمایشگاه کتاب تهران/ گزارشی از آن‌چه این روزها در شهر آفتاب می‌گذرد

شمارش معکوس برای بازگشایی بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شده است اما این‌که شهر آفتاب تا چه حد توانسته برای این میزبانی آماده شود، پرسشی است که گزارش پیش‌رو در تلاش برای یافتن پاسخ آن است.

خبرگزاری کتاب ایران ـ مهسامقدس‌نژاد: فقط 14 روز تا برپایی بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران باقی مانده است. این نمایشگاه نخستین‌بار میزبانی مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب را تجربه خواهد کرد. مجموعه‌ای که در جنوب شهر تهران در زمینی به مساحت 138 هکتار رو به روی مرقد امام خمینی (ره) در مسیر اتوبان تهران ـ قم واقع شده است.
 
برای دومین‌بار در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب حضور یافتم. نخستین حضورم هفدهم بهمن‌ماه با جمعی از نمایندگان اصحاب رسانه‌های مختلف بود که به عنوان تور بازدید خبرنگاران از این مجموعه صورت گرفته بود.
 
از آن زمان حدود 2 ماه می‌گذرد، زمان به سرعت برق و باد گذشت اما همت و اراده مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری تهران ثابت کرد که می‌توان به همین سرعت جلو رفت و کارهای ناشندنی را ممکن کرد.
 


در بدو ورود، شاتل‌های برقی 14 نفره دیده می‌‌شوند که به صورت منظم کنار یکدیگر صف کشیده‌اند. این شاتل‌ها برای حمل و نقل عمومی مردم از مترو تا نمایشگاه و برعکس، در نظر گرفته شده‌اند.
 
نزدیک نمایشگاه که می‌شوی، پیش از هر چیزی چادرها دیده می‌شوند؛ برخی‌ها آماده و برخی دیگر در حال آماده شدن هستند. گویا مسئولان در طراحی چادرها، شدت وزش باد در این منطقه خاص و احتمال بارندگی را پیش‌بینی کرده‌‌اند.


 
کمی جلوتر، ساختمان‌های سه قلوی شهر آفتاب به چشم می‌آیند. در ساختمان شماره یک، دیواره غرفه‌ها شکل گرفته‌اند اما در سالن اصلی (ساختمان شماره 2) و ساختمان شماره 3 کارگران هنوز مشغول دیوارکشی هستند. تعدادی کارگر نیز رو‌به‌روی ساختمان اصلی شهر آفتاب روی داربست‌ها، مشغول نصب شیشه‌های ورودی هستند.
 
وارد سالن‌ها که می شوی، اولین چیزی که در آن خلوتی پیش از آغاز نمایشگاه به چشم می‌آید، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی بزرگ است. چیزی که نبودش در مصلای امام خمینی (ره) تبدیل به یک دغدغه مهم شده بود. خوشبختانه این سیستم‌ها علاوه بر سالن‌های اصلی در داخل چادرها نیز نصب شده‌اند. 
 
رو‌به‌روی ساختمان اصلی نمایشگاه (ساختمان شماره 1) فضای سبزی احداث شده‌ است که مانند سایر فضاهای سبز معمولی به نظر نمی‌آید. جلوتر می‌روم تا علت نصب تابلوهای یکدست در این فضا را متوجه شوم. تابلوها خبر از کاشت درختچه‌هایی به‌نام کشورهای مختلف می‌دهند.


 
قدم‌زنان که مسیر برگشت نمایشگاه را طی می‌کنم، ساختمان‌های قرمز رنگ بانک شهر به عنوان بانک عامل بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکی بعد از دیگری به چشم می‌آیند. چند قدم پیش‌تر که بروی، با فضای پارک‌گونه‌ای مواجه می‌شوی که چند وسیله بازی کودکانه در آن نصب شده است. این فضا، قرار است مکانی برای سرگرم شدن کودکان باشد تا برای دقایقی والدین آنها با اطمینان خاطر و آرامش، کتاب‌های نمایشگاه را رصد کنند. اما پرسش این است که برای نمایشگاهی به این عظمت و با این حجم از بازدیدکننده، چرا یک فضای سبز برای کودکان آن هم در متراژ اندک، در نظر گرفته شده است؟

مسافت زیادی را طی می‌کنم تا به متروی شهر آفتاب برسم. این خط از مترو همین دیروز افتتاح شده اما آیا به تنهایی می‌تواند پاسخگوی نیاز بازدیدکنندگان برای دسترسی به نمایشگاه کتاب تهران باشد؟ آیا بزرگراه‌هایی که برای دسترسی بهتر عموم مردم وعده داده شده‌اند، تا موعد برپایی نمایشگاه آماده خواهند شد؟ و در مجموع آیا شهر آفتاب می‌تواند میزبان خوبی برای نمایشگاه کتاب تهران باشد؟
 
پیش از این «ایبنا» در این باره نظر سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را جویا شده بود. صالحی توضیح داد: هم گزارش‌هایی که از کارشناسان گرفته‌ام و هم بازدیدهایی که خودم انجام دادم، موید خبرهای خوبی است که نشان از رفع نگرانی‌ها در ارتباط با آماده‌سازی سالن‌ها، مسائل آب‌رسانی و برق‌رسانی دارد.
 
رئیس بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عنوان کرد: تا موعد برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، دسترسی‌های خوبی به لحاظ تنوع و تکثر در فضای بزرگراه به منظور جلوگیری از وقوع ترافیک ایجاد خواهد شد.

صالحی گفت: امیدواریم  چهاردهم اردیبهشت‌ماه که افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران است، شاهد این باشیم که شهر آفتاب به مکانی خوب و بدون نقص برای پذیرایی از مردم تبدیل شده است.
 
بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «فردا برای خواندن دیر است...» از 15 تا 25 اردیبهشت‌ماه در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار می‌شود. مجموعه شهر آفتاب در اتوبان خلیج‌فارس، روبه روی مطهر امام خمینی (ره) قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها