چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۲:۱۰
چرتی: استاد ستوده مانند فردوسی، ایران باستان را به ایران پس از اسلام آورد

کارلو چرتی، ایرانشناس و رایزن فرهنگی سفارت ایتالیا در ایران در مراسم یادبود زنده‌یاد استاد منوچهر ستوده گفت:مرور آثار موجود در کارنامه ستوده ما را به یاد فردوسی می‌اندازد. شاعری که تلاش کرد هویت ایران باستان را به ایران پس از اسلام بشناساند. از این رو فکر می‌کنم ستوده نیز مانند فردوسی تلاش کرد تا با آثارش ایران باستان را به ایران پس از اسلام بیاورد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم یادبود زنده‌یاد استاد منوچهر ستوده، جغرافیدان، ایرانشناس، مصحح و استاد دانشگاه تهران با سخنرانی سید مصطفی محقق‌داماد، رئیس بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی، سید کاظم موسوی بجنوردی، رئیس بنیاد دایره المعارف بزرگ اسلامی، نصرالله پورجوادی، استاد دانشگاه، کارلو چرتی، ایرانشناس و رایزن فرهنگی سفارت ایتالیا در ایران، میلاد عظیمی، پژوهشگر، هوشنگ ستوده، علی امیری، پژوهشگر چهارشنبه 25 فروردین ماه در کانون زبان پارسی برگزار شد. دبیری این نشست را علی دهباشی، مدیر مسئول مجله بخارا به عهده داشت.

در این مراسم چهره‌هایی همچون محمدرضا شفیعی کدکنی، استاد ادبیات دانشگاه تهران، احمد اقتداری، مولف و تاریخ‌نگار، محمدعلی موحد، مورخ، احسان اشراقی، استاد تاریخ دانشگاه تهران، علی‌اصغر علمی، ناشر، حسین محجوبی، نقاش، کمال اجتماعی جندقی، شاعر، عبدالله جاسبی، رئیس پیشین دانشگاه آزاد و... حضور داشتند.

چرتی با اشاره به آشنایی با فرهنگ ایران گفت: استاد ستوده را از طریق کتاب‌هایش می‌شناختم. آثار و نوشته‌هایش از فرهنگ و گویش‌های زبان فارسی ما را که در ایتالیا بودیم با ایران آشنا کرد. در واقع ستوده و ایرج افشار مانند چشم ما در ایران عمل می‌کردند هر آنچه درباره فرهنگ ایران وجود داشت در دل کتاب‌های خود جای می‌دادند و واسطه آشنایی ما با فرهنگ ایران زمین را فراهم می‌کردند.

وی افزود: یکی از کارهای مهم استاد ستوده تالیف کتاب در حوزه جغرافیای تاریخی از غرب تا شرق ایران بود. وی در تالیف کتاب از «آستارا تا آستارباد» راه‌های طبرستان، دره‌ها و دشت‌ها و مسائل مفید دیگری را ذکر کرد. همچنین درباره هویت ایرانی آثاری را تالیف و به ویژه که با تالیفات خود سنت‌ها و آداب ایران پیش از اسلام را به ایران دوره اسلامی منتقل کرد.

این ایرانشناس ادامه داد: ستوده با جستجو در زمینه کتیبه های ایران بعد از اسلام به شناسایی خط کوفی پرداخت و با تالیف کتابی درباره خط کوفی پژوهش درباره کتیبه‌ها را هموار کرد. بنابراین در کارنامه ستوده هم آثاری از ایران باستان وجود داشت و هم ایران عصر اسلامی. مرور آثار موجود در کارنامه ستوده ما را به یاد فردوسی می‌اندازد. شاعری که تلاش کرد هویت ایران باستان را به ایران پس از اسلام بشناساند. از این رو فکر می‌کنم ستوده نیز مانند فردوسی تلاش کرد تا با آثارش ایران باستان را به ایران پس از اسلام بیاورد.

همچنین در این مراسم، سرود «ایران ای سرای امید» با صدای محمدرضا شجریان و مستندی درباره استاد ستوده پخش شد.

گزارش تکمیلی مراسم به زودی منتشر می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها