کتابهای «فوریتهای روانپزشکی (راهنمای بالینی)» و «دسترسی سریع به ملاکهای تشخیصی اختلالات روانپزشکی بر مبانی DSM-5» از سوی انتشارات تیمورزاده به بازار کتاب عرضه شد.
«اهداف آموزشی و درمانی در اورژانس روانپزشکی»، «علل طبی اختلالات روانپزشکی»، «اختلالات مربوط به مصرف مواد»، «رویکرد ارزیابی حوادث خشونتبار و خودکشی»، «ارزیابی خطر رفتارهای خشونتبار»، «بارداری و فوریتهای روانپزشکی»، «اصول مهارت فیزیکی و شیمیایی بیماران»، «ارزیابی مدون عوامل خطر در خشونت»، «ارزیابی خطر خودکشی»، «دلیریوم»، «صلاحیت و رضایت آگاهانه در جهت اقدام به تصمیمهای درمانی دیگر علل شایع مراجعه به اورژانس»، «مداخله در بحران» و «مستندسازی» است.
نویسنده درباره موضوع «اولویت در کسب مهارتها» در صفحه 3 کتاب آورده است: «اجرای سیستم ارزیابی بیماران روانپزشکی در جهت دریافت خدمات اورژانس حضور بر بالین بیماران بیقرار و خطرناک شناسایی و ارجاع بیمارانی که علایم روانپزشکی ناشی از یک اختلال طبی دارند. تشخیص به موقع و تجویز درمانهای دارویی، انزوا، مهار فیزیکی و نظارت بر آن.»
در صفحه 28 کتاب درباره «مدیریت درمان بیمار با بیقراری شدید یا پرخاشگر» میخوانیم: «در مصاحبه با بیمار بیقرار، پزشک باید به همان اندازه که به ایمنی و امنیت خود توجه دارد، به مصاحبه هم توجه کند. مصاحبه باید در مکان مناسبی صورت گرفته و کارکنان حفاظتی در دسترس باشند. مکان مصاحبه نباید کوچک باشد تا بیمار احساس در دام افتادن نکرده و گرنه بیقرارتر میشود. دسترسی به در خروج برای هم بیمار و هم پزشک مطلوب است و نکته مهم اینکه فاصله بیمار و پزشک در طی مصاحبه به اندازهای باشد که بیمار نتواند به راحتی به پزشک دسترسی داشته باشد.»
نخستین چاپ کتاب «فوریتهای روانپزشکی (راهنمای بالینی)» با شمارگان دو هزار نسخه در 112 صفحه، به بهای هفت هزار و 700 تومان از سوی انتشارات تیمورزاده با همکاری نشر طبیب منتشر شده است.
دسترسی سریع به ملاکهای تشخیصی اختلالات روانپزشکی
نخستین چاپ کتاب «دسترسی سریع به ملاکهای تشخیصی اختلالات روانپزشکی بر مبانی DSM-5» با ترجمه و گردآوری دکتر علیرضا ابراهیمی، متخصص روانپزشکی نیز دیگر کتاب در حوزه علم روانپزشکی است که به تازگی از سوی انتشارات تیمورزاده راهی بازار نشر شده است.
«اختلاهای عصبی ـ رشدی»، «طیف اسکیزوفرنی و اختلالهای روانپزشکی دیگر»، «دوقطبی و اختلالهای مرتبط»، «اختلالهای افسردگی»، «اختلالهای اضطرابی»، «وسواس فکری ـ عملی و اختلالهای مربوط»، «اختلالهای مرتبط با آسیب و عامل استرسزا»، «اختلالهای تجزیهای»، «نشانه جسمانی و اختلالهای مرتبط»، «اختلالهای خوردن»،«اختلالهای دفع»، «اختلالها خواب ـ بیداری»، «کژکارکردی جنسی»، «ملال جنسیتی»، «اختلالهای اخلالگر، کنترل تکانه و سلوک»، «اختلالهای مرتبط با مواد و اعتیاد»، «اختلالهای عصبی ـ شناختی»، «اختلالهای شخصیت» و «اختلالهای پارافیلیک» عنوانهای 19 فصل کتاب هستند.
در بخشی از پیشگفتار کتاب میخوانیم: «امروزه روانپزشکی در جهان و ایران یک علم است و براساس ویژگیهای بالینی که خاص هر بیمار است، بیماری روانپزشکی تشخیص داده میشود؛ لذا خوانندگان عزیز و دانشجویان و دستیاران محترم باید با این ویژگیها آشنا باشند. لذا کتاب حاضر این امکان را فراهم میکند که عزیزان علاقهمند دسترسی سریعی به ملاکهای تشخیصی بیماریها پیدا کنند. با توجه به اینکه در جداول ملاکهای تشخیصی هر بیماری، نکات کدگذاری در متن اصلی آورده شده است و این نکات کاربرد زیادی در بالین ندارند، لذا این نکات در ترجمه حذف شده است.»
نخستین چاپ کتاب «دسترسی سریع به ملاکهای تشخیصی اختلالات روانپزشکی بر مبانی DSM-5» با شمارگان دو هزار نسخه در 216 صفحه، به بهای 12 هزار تومان از سوی انتشارات تیمورزاده به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما