جمعه ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
انتشار «درآمدی بر تاریخ کانون وکلای دادگستری از آغاز تا سال 1376»

کتاب «درآمدی بر تاریخ کانون وکلای دادگستری از آغاز تا سال 1376» دربردارنده اطلاعاتی تاریخی درباره نحوه تشکیل کانون وکلای دادگستری ایران از آغاز تا برگزاری نخستین انتخابات پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1376 است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «درآمدی بر تاریخ کانون وکلای دادگستری از آغاز تا سال 1376» نوشته عبدالرضا دیوسالار از سوی انتشارات مسافر وارد بازار نشر شده است.

در پشت جلد این کتاب می‌خوانیم: «کانون کلای دادگستری ایران به عنوان یکی از قدیمی‌ترین نهادهای مدنی ایران و شاید نخستین آنها همواره جایگاهی والا و مهم در فضای حقوقی، اجتماعی و سیاسی کشور داشته است. دوره‌های فترت تحمیلی، و بروز ناملایماتی در مسیر تشکیل و تحول کانون وکلا در طول حدود صد سال که از عمر این نهاد می‌گذرد، خود نشان دهنده این جایگاه است.

این کتاب دربردارنده اطلاعاتی تاریخی درباره نحوه تشکیل کانون وکلای دادگستری ایران از آغاز تا برگزاری نخستین انتخابات پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1376 است. وقایع و حوادث تاریخی، وضع قوانین مربوط به وکالت، تاثیر وقایع اجتماعی بر وضعیت کانون وکلا و تلاش‌های مداوم وکلا و کانون مردان برای کسب استقلال و حفظ آن از مباحث این کتاب است. متن مهم‌ترین قوانین مربوط به کانون وکلا و اسامی اعضای هیات مدیره در دوره‌های مختلف از جمله پیوست‌های این اثر است.»

تمام تلاش نگارنده در این کتاب دسته‌بندی و ثبت وقایعی بوده که به سیر تشکیل و تحول کانون وکلای دادگستری ایران مربوط بوده و بر آن اثر گذاشته است. مولف در واقع، کوشیده‌ مانند یک جستجوگر، منابع مختلف را بررسی و هر آنچه به تشکیل و تحول این نهاد ارتباط داشته در پیوندی منطقی ارائه دهد.

دیوسالار در مقدمه این کتاب می‌نویسد: «فاصله گرفتن از حواشی سیاسی و اجتماعی اصل دیگری بود که کوشیدم در این کتاب بدان پایبند بمانم. نهاد وکالت،‌ در طول حیاتش،‌ با وجود همه فراز و نشیب‌ها حتی در دوره‌های فترت تحمیلی، همواره پویا و زنده ماند. حتی در زمانی که بعضی وزرای عدلیه می‌کوشیدند وکلا را تحت قیومت خود نگاه دارند، به همت کانون‌مردانی که اکنون حتی نامی از آنها برده نمی‌شود، نهاد وکالت باز هم در حال دوانیدن ریشه‌های خود بود، گرچه به کندی و به‌دشواری، همین پویایی را می‌توان دلیل تأثیرگذاری متقابل این نهاد با جامعه دانست.

همچنین در این کتاب،‌ به جد کوشیده‌ام از هرگونه داوری یا حتی تحلیل وقایع، تا حد امکان، پرهیز کنم. در واقع،‌ این اثر،‌ با قراردادن بعضی مستندات تاریخی در کنار هم،‌ پلی است به سوی پژوهش‌های بعدی. البته، تحلیل وقایع تاریخی و سیاسی مرتبط با کانون کاری بسیار ضروری و در عین حال اغواکننده است، اما با توجه به پراکندگی مستندات لازم برای ارائه چنین تحلیل‌هایی،‌ ترجیح دادم این مطالب را در گام نخست به‌صورتی روایت‌گونه در اختیار پژوهشگران قرار دهم تا پایه‌ای باشد برای تحقیقات آینده.»

کتاب «درآمدی بر تاریخ کانون وکلای دادگستری از آغاز تا سال 1376» نوشته عبدالرضا دیوسالار با شمارگان هزار و 100 نسخه در 240 صفحه به بهای 40 هزار تومان از سوی انتشارات مسافر منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها