سه‌شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵
ناصری: تلاش کردیم آثار برگزیده جایزه حبیب کوچکترین مغایرتی با ارزش‌های شهدا نداشته باشند/ بابایی: نوشتن از شهدا کار دشواری است

محمد ناصری در آیین اختتامیه پانزدهمین جایزه شهید حبیب غنی‌پور گفت که داوری جایزه حبیب با دقت بسیار زیادی انجام می‌شود و در تلاشیم داستان‌های برگزیده کوچک‌ترین مغایرتی با ارزش‌ها، مقام و جایگاه شهدا نداشته باشند. همچنین گلعلی بابایی عنوان کرد که نوشتن درباره شهدا کاری دشوار، سهل و ممتنع است و باید در نوشتن آن، بسیار دقت کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه کتاب سال شهید حبیب غنی‌پور، شامگاه دوشنبه، ۱۷ اسفندماه با حضور محمد ناصری، دبیر پانزدهمین دوره این جایزه، محسن مومنی شریف، رییس حوزه هنری، مهدی قزلی، مدیر بنیاد شعر و ادبیات داستانی، مصطفی رحماندوست، جواد محقق، رضا امیرخانی، اصغر نقی‌زاده، حبیب والی‌زاده، خانواده شهدا و علاقه مندان حوزه ادبیات در مسجد جواد الائمه (ع) برگزار شد. 

ناصر نادری، سردبیر مجله «رشد جوان» که مسئولیت اجرای این مراسم را بر عهده داشت اظهار کرد: جشنواره حبیب با هدف رشد و بهبود ادبیات خلاق شروع به کار کرد و امروز بعد از گذشت ۱۵ دوره به یک اعتبار کشوری دست پیدا کرده است. 

وی ادامه داد: امیرحسین فردی معمار این جشنواره است که متاسفانه امروز در جمع ما حضور ندارد چراکه که او متعلق به زمین نبود و خیلی زود ما را تنها گذاشت. با این حال خوشحالیم که با همت هیات امنا مسجد و محمد ناصری این جشنواره متوقف نشد و به مسیر خود ادامه می‌دهد. 

گلعلی بابایی، نویسنده کتاب «قلمی به رنگ خاک» با اشاره به ۱۷ اسفندماه، سالروز شهادت حاج ابراهیم همت گفت: صحبت از شهدا و مقام شهدا کار بسیار دشواری است. خوشبختانه امیرحسین فردی با برگزاری جایزه حبیب مسیری را آغاز کرد که ما امروز ادامه دهنده راه او هستیم. خوشحالم شرایط به گونه‌ای رقم خورد تا کاری که نیتش را کرده بودم، انجام دهم و زندگینامه شهید حبیب غنی‌پور را بنوسیم. 

وی افزود: نوشتن زندگینامه حبیب کار بسیار دشواری بود چراکه قرار نبود از یک رزمنده بنویسم بلکه باید از همرزم، دوست و انسانی می‌نوشتم که کارهای بزرگی انجام داده بود. او شخصیت بسیار فعالی داشت، کفتر جلد مسجد بود و با همت او و دوستانش بود که کتابخانه مسجد جواد الائمه (ع) راه اندازی شد. 

این عضو شورای نویسندگان مسجد جواد الائمه (ع) در توضیح نحوه نوشتن کتابش اظهار کرد: نوشتن زندگی حبیب غنی‌پور کار آسانی نبود، به همین دلیل باید نقشه راهی را تعریف می‌کردم. تولد حبیب، ساخت مسجد، راه اندازی کتابخانه، اردوهای جهادی، اردوهای فرهنگی، جلسه قصه خوانی، حضور در گروه‌های هنری، معلمی در مدارس جنوب تهران، آشنایی با بزرگان ادبیات، حضور در مجله، حضور در بسیج و خاطرات جنگ محورهایی بود که باید درباره آن‌ها می‌نوشتم. 

وی ادامه داد: نمی‌خواهم بگویم که به فرازهای اشاره شده به خوبی پرداخته‌ام چراکه هدف خدمت به شهید حبیب غنی‌پور و ۱۰۰ شهید این مسجد بود. باور کنید، نوشتن درباره شهدا کاری دشوار، سهل و ممتنع است و باید در نوشتن آن، بسیار دقت کرد. امیدوارم که به خوبی از پس این مسئولیت برآمده باشم. 

محمد ناصری که آخرین سخنران این مراسم بود با اشاره به درگذشت فرج الله سلحشور گفت: سلحشور معلم سینما، تئا‌تر و موسیقی مسجد بود و هنر را به خوبی می‌شناخت. سلحشور و فردی دو یار و غمخوار هنر بودند و یک دغدغه مشترک داشتند که قصه بود. بعد از فوت امیرحسین فردی چندین دفعه با سلحشور دیدار داشتم که وی ناراحت بود زیرا وعده‌هایی که به او درباره قصه‌های قرآنی داده بودند، عملی نشده بود. 

دبیر پانزدهمین دوره جایزه حبیب در توضیح نحوه فعالیت جایزه حبیب اظهار کرد: روال جایزه حبیب به این صورت است که داوران کتاب‌ها را جمع آوری و بعد از غربالگری، خواندن و داوری‌ها را شروع می‌کنند. همه نویسندگان و ناشران می‌توانند کتاب‌های خود را به نشانی که در سایت جایزه شهید حبیب غنی‌پور ثبت شده، ارسال کنند تا با شروع سال جدید در فرایند خوانده شدن و داوری قرار بگیرند. 

وی ادامه داد: سختی کار این جایزه بر دوش داوران است. جالب است که بدانید ما هیچ داوری را از خارج مسجد دعوت نمی‌کنیم و تمامی داوران از بچه‌های جلسه دوشنبه‌های نویسندگان مسجد است. 

ناصری با اشاره به معیارهای داوری آثار گفت: داوری جایزه حبیب با دقت بسیار زیادی انجام می‌شود و در تلاشیم تا داستان‌های برگزیده کوچک‌ترین مغایرتی با ارزش ها، مقام و جایگاه شهدا نداشته باشند. داوران این جایزه از افراط و تفریط به دور هستند البته داوری‌ها با نگاه انسان‌های مسجدی انجام می‌شود. 

وی افزود: در این دوره و تمامی دوره‌های گذشته، مضمون بیشترین اهمیت را برای داوران داشته است البته ملاک ما برای داوری تنها کتاب است و به نام نویسنده، افکار و اعتقاداتش کاری نداریم چراکه قرار است کتاب‌ها داوری شوند و شخصیت نویسنده چندان اهمیتی ندارد. 

دبیر پانزدهمین دوره جایزه حبیب در بخش پایانی صحبت‌هایش اظهار کرد: وضعیت ادبیات داستانی نیز مانند حوزه‌های دیگر هنر، چندان مناسب نیست. به نظرم کتاب خوب باید حمایت شود تا به راحتی در دسترس مردم قرار بگیرد تا خوانده شود. آرزو می‌کنم که در سال جدید وضعیت ادبیات داستانی بهتر شود. 

در حاشیه برگزاری این مراسم از خانواده مرحوم فرج الله سلحشور قدردانی شد. همچنین از حبیب والی‌نژاد تهیه کننده بهترین فیلم جشنواره فجر امسال که از اهالی این مسجد است تجلیل شد. 

در پایان این مراسم برگزیدگان معرفی و قدردانی شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط