انتشارات مدرسه دو جلد از مجموعه «چرا و چگونه؟» با عنوانهای «طبیعت» و «فضا» را برای کودکان و نوجوانان منتشر کرد.
در این کتاب کودکان و نوجوانان با جزئیات شگفتانگیزی از جنبههای گوناگون طبیعت آشنا میشوند و از چگونگی وقوع آتشفشانها تا انواع سنگها، از نحوه تشکیل جزیرهها تا گیاهان بیابانی، از توفانها و گردبادها تا انواع گلها و گیاهان گوشتخوار آگاهی مییابند. اطلاعات این کتاب در قالب 500 پرسش و پاسخ درباره ویژگییهای مختلف طبیعت گردآوری و با زبانی ساده و روان مطرح شده است و بچهها مطالب آن را به سادگی میفهمند اما بزرگسالان هم میتوانند این پرسش و پاسخها را بخوانند.
در بخشی از این کتاب با عنوان «چرا قارهها از هم دور شدهاند؟» میخوانیم: «زیر پوسته زمین، سنگهای مذاب داخل حبهای هستند که به آرامی میپزد. این سنگهای جوشان به سطوح بالاتر زمین فشار آورده و سرانجام ترکهایی به شکل صفحههای بزرگ ایجاد کردهاند. قاره غولپیکر پانگهآ به همین شکل تکهتکه شده است. این صفحهها، که قارهها و اقیانوسها روی آنها هستند، آزادانه در بالای جبّه مایع شناورند، صفحهها میلغزند و مانند قایق شناور میشوند.»
در بخش دیگری هم با عنوان «چرا صفحهها حرکت میکنند؟» میخوانیم: «برای جابهجا شدن قایق باید آن را هل دهند. در مورد قارهها نیز همین اتفاق میافتد. ته اقیانوسها، گدازه جوشانی به پوسته زمین راه مییابد که از سنگهای مذاب جبه تشکیل شده است. گدازه در برخورد با آب خنک، سرد میشود و آرام آرام وسعت اقیانوس بیشتر میشود. بنابراین صفحهای که اقیانوس روی آن قرار دارد (صفحه اقیانوسی) به صفحهای که خشکی روی آن واقع است (صفحه قارهای) فشار میآورد و این صفحه دور میشود...»
«فضا» کتاب دیگری از مجموعه چرا و چگونه است که کریستین سانیه آن را نوشته و مهدی ضرغامیان ترجمه کرده است. در این کتاب مخاطبان با جزئیات شگفتانگیزی درباره فضا آشنا میشوند و درباره انفجار بزرگ تا منظومه شمسی، از سیارات تا دنبالهدارها، از نخستین موشکها تا ایستگاه فضایی بینالمللی مطالبی میآموزند. اطلاعات این کتاب در قالب 500 پرسش و پاسخ درباره فضا گردآوری شده و با زبانی ساده و روان بیان شده است.
«جهان، منظومه شمسی، خورشید، زمین، ماه، بهرام، سیاره سرخ، ناهید، تیر و پلوتون، مشتری و کیوان، اورانوس و نپتون، جاذبه، نور، فضا از منظر زمین، ابزارهای ستارهشناسها، نخستین موشکها، سفر به فضا، رقابت برای دستیابی به فضا، تسخیر فضا، انسان در فضا، به سوی ماه و نخستین گامها بر ماه» از جمله مضوعاتی است که در کتاب «فضا» به آن اشاره شده است.
در بخشی از این کتاب با عنوان «چرا در جهان خلأ وجود دارد؟» میخوانیم: «در زمین خلأ وجود ندارد. جوی که سیاره ما را احاطه کرده است، انباشته از گاز است. اما در فضا خلأ زیادی وجود دارد. وقتی جهان پدید آمد، ذرات ماده کمکم بهصورت ستارهها، سیارهها و کهکشانها دور هم جمع شدند و در میان آنها خلأ بهوجود آمد. این خلأ موجب شد که اجرام آسمانی بهراحتی دور هم بگردند. بنابراین، اگر قرار بود که ماه در داخل جوّ به دور زمین بگردد، با ماده اصطکاک پیدا میکرد و مدتها پیش از این بر زمین سقوط کرده بود. با این حال، همواره در فضا ذرات غبار موجود است. در فضا، خلأ کامل برقرار نیست...»
انتشارات مدرسه، کتاب «طبیعت» را در قالب 128 صفحه مصور با شمارگان هزار نسخه و قیمت 250 هزار ریال و کتاب «فضا» را در قالب 125 صفحه مصور با شمارگان هزار نسخه و قیمت 250 هزار ریال منتشر کرده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما