شهلا رضاسلطانی، برگزیده ویژه چهاردهمین جایزه ادبی صادق هدایت گفت که برگزیده شدن داستانش در این جایزه نشان میدهد منتقدان تصور اشتباهی از داوری این جایزه دارند و یک داستان با عنوان و درونمایه مذهبی نیز میتواند مورد توجه داوران باشد.
سلطانی در توضیح موضوع این داستان اظهار کرد: «یا حسین» داستان کوتاهی است که به مشکلات کودکان کار میپردازد، چراکه این بچهها این روزها در گوشه و کنار شهر دیده میشوند و وظیفه اهل قلم است که به این موضوع بپردازند تا مشکلاتشان دیده شود. به نظرم این کودکان نیز مانند سایر بچهها حق خوب زندگی کردن و درس خواندن دارند و نباید از کنار آنها رد شد.
وی ادامه داد: شخصیت اول این داستان، یکی از هزاران کودک کار است که به بازیافت زباله میپردازد و علاوه بر کار کردن در سن کم، با مشکلاتی مانند ترس از بیکاری و کودکآزاری مواجه است.
نویسنده داستان «یا حسین» با اشاره به نوشتههایش گفت: از کودکی عاشق نوشتن بودم و از هر فرصتی برای آن استفاده میکردم اما چهار سال است که بهصورت آکادمیک نویسندگی را دنبال میکنم. علاقه فراوانی به نوشتن داستانهای رئال اجتماعی دارم و بیشتر نوشتههایم سیال ذهن است.
وی افزود: داستان «یا حسین» به همراه چند داستان دیگر بهزودی در قالب یک مجموعه داستان منتشر خواهد شد. به نظرم هیچوقت برای نوشتن و دانستن دیر نیست چراکه من در 40 سالگی همراه با دخترم به دانشگاه رفتم و احساس میکنم که باید اتفاقات مهمی را رقم بزنم. زمان به سرعت در حال گذر است و باید به فکر آینده بود.
سلطانی با اشاره به داوریهای جایزه هدایت گفت: وقتی داستانی با عنوان «یا حسین» که درون مایه مذهبی دارد، برگزیده میشود یعنی بسیاری از دوستان تفکرات اشتباهی نسبت به این جایزه دارند. به نظرم داوران بدون توجه به اظهاراتی که پیرامون صادق هدایت مطرح است به داوری آثار پرداختند و از مدنظر قرار دادن دیدگاههای یک طیف خاص دوری کردهاند.
وی در پایان اظهار کرد: بعد از برگزیده شدن، شرایط برای من تغییر کرده است و مسئولیت سنگینی را روی دوشم احساس میکنم، بنابراین باید به صورت جدی به این حوزه بپردازم.
شهلا رضاسلطانی در سال 1339 در تهران متولد شد. وی کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی خوانده است و کتاب «چرا حرص میخوری؟ خودت میتونی مشکلاتت را حل کنی» نخستین اثر اوست که مردادماه سال 88 روانه بازار شده است.
نظر شما