رضا اسماعیلزاده، مدرس دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبيعی ساری ضمن اعلام خبر انتشار ویرایش جدید «اصول طراحی کارخانجات مواد غذایی» گفت: صنعت غذایی کشور با استانداردهای جهانی فاصله دارد.
وی با اشاره به ویرایش جدید کتاب «اصول طراحی کارخانجات موادغذایی» افزود: این کتاب علاوه بر ویرایش، یک فصل جدید نیز دارد که تدوین این فصل یک سال به طول انجامید. در مجموع نسخه جدید کتاب «اصول طراحی کارخانجات موادغذایی» نزدیک به 20 درصد با نسخه قبلی تفاوت دارد. این کتاب به مخاطبان کمک میکند تا با روشهای ایجاد یک کارخانه مواد غذایی آشنا شوند.
اسماعیلزاده در تشریح موضوعات کتاب «اصول طراحی کارخانجات مواد غذایی ادامه داد: مبانی اولیه طراحی کارخانجات مواد غذایی، مطالعات بازار مصرف و مواد اولیه، طراحی پنل کارخانه موادغذایی، طراحی سالن تولید، انبارها، چیدمان، دستگاهها و تاسیسات کارخانه موادغذایی، تعیین چارت سازمانی، حوزه واردات و صادرات محصولات غذایی و محاسبات اقتصادی در طراحی کارخانه از جمله موضوعات این کتاب است.
مدرس دانشگاه علوم كشاورزی و منابع طبيعی ساری درباره دیگر کتاب جدید خود گفت: کتاب «تولید و کاربرد آنتیاکسیدانهای طبیعی در مواد غذایی» نیز بهزودی راهی بازار نشر میشود. 60 درصد محتوای این کتاب، انعکاس مقالات پژوهشی من در چندساله گذشته است و مابقی نیز نتایج تحقیقات دیگر پژوهشگران است.
این عضو جامعه مهندسین مشاور استان مازندران درباره انگیزههای انتشار نتایج پژوهشهای خود در قالب کتاب اظهار کرد: بیشتر مدرسان دانشگاه در حوزه مواد غذایی بهصورت غیرتخصصی فعالیتهای پژوهشی خود را دنبال میکنند. بهنظر میرسد که در صورت تمرکز و پژوهش در یک حوزه میتوان به نتایج قابل اعتناتری دست پیدا کرد.
وی افزود: حرکت علمی در یک مسیر تخصصی موجب شد تا از سوی ناشران بینالمللی نیز به همکاری دعوت شوم. برخلاف تصور بسیاری از دانشگاهیان و پژوهشگران، تمرکز در یک حوزه از نظر اقتصادی نیز بهصرفه است؛ بهعبارتدیگر تخصصی عمل کردن موجب میشود تا فرد، صاحب یک دیدگاه علمی شود و به دنبال آن بازاریابی خود را ایجاد کند. وقتی تخصص فرد افزایش پیدا کند، دیگران برای جذب وی اقدام میکنند و این در حالی است که وقتی فرد بهاصطلاح از این شاخه به آن شاخه در حرکت است، در حقیقت ارزش خود را کاهش میدهد.
اسماعیلزاده درباره تغییر رویکرد کارخانجات مواد غذایی از سنتی به مدرن گفت: چند عامل در این موضوع دخیل است. تا زمانیکه فرهنگ کیفیت در مصرفکننده افزایش پیدا نکند، در عملکرد کارخانجات تغییری ایجاد نخواهد شد؛ ارگانهای نظارتی نیز در این عرصه دخیل هستند و بهعبارتدیگر بهغیر از چند کارخانه بسیاری از کارخانجات از رنگهای افزودنی در تولید موادغذایی استفاده میکنند. در سه یا چهار سال اخیر صنعت غذایی کشور شاهد بهبود وضعیت بوده، اما باید توجه داشت که هنوز با استانداردهای جهانی فاصله زیادی وجود دارد.
نظر شما