شنبه ۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
افروغ: هدیه دادن کتاب متناسب با سلایق موجب اعتلای روحی افراد می‌شود/ دوست دارم از اردکانی و دینانی کتاب هدیه بگیرم

عماد افروغ، نویسنده، سیاست‌مدار ایرانی معتقد است: اگر بتوانیم کتاب را جایگزین هدیه نقدی کنیم و مهم‌تر از آن متناسب با سلایق، خوراک فکری و نیاز فرد به آن کتاب هدیه بدهیم نه تنها می‌توانیم موجب اعتلای روحی افراد را فراهم آوریم بلکه می‌توانیم گره‌ای هم از مشکلات فکری افراد باز کنیم.

عماد افروغ، استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره سنت هدیه کتاب در اعیاد و جشن‌های ملی به ویژه عید نوروز عنوان کرد: البته در عید نوروز مرسوم است که بزرگتر‌ها به کوچک‌ترها و به ویژه بچه‌ها پول هدیه می‌دهند ترجیح من این است که در این ایام این سنت را حفظ کنم و از سهمیه نقدینگی بچه‌ها کم نکنم، با وجود این بسیار شایسته است که در کنار هدیه نقدی کتاب هم به فرزندانمان هدیه بدهیم.
 
وی ادامه داد: به صورت کلی متاسفانه بزرگسالان عادت ندارند که به یکدیگر کتاب هدیه بدهند. در نظر داشته باشید که هدیه نقدی هم معمولاً مشکل خاصی را از ما حل نمی‌کنند اما اگر بتوانیم کتاب را جایگزین هدیه نقدی کنیم و مهم‌تر از آن متناسب با سلایق، خوراک فکری و نیاز فرد به آن کتاب هدیه بدهیم نه تنها می‌توانیم موجبات اعتلای روحی افراد را فراهم کنیم بلکه می‌توانیم گره‌ای هم از مشکلات فکری افراد باز کنیم.
 
به گفته وی، یکی از دلایلی که ایرانیان عادت به هدیه دادن ندارند این است که بسیاری از ما عادت به خواندن کتاب نداریم البته در اعیادی مثل عید نوروز برخی کتاب‌ها مانند قرآن کریم، دیوان حافظ و مثنوی مولانا هدیه داده می‌شود اما معمولاً کتاب‌هایی در ژانرهای مختلف کمتر اهدا می‌شوند.
 
افروغ در همین باره اضافه کرد: البته این بدین معنی نیست که خواندن دیوان حافظ و یا مثنوی معنوی کم اهمیت است چرا که این آثار کلاسیک نیز حاوی نکات پرمغز و پرمحتواست و می‌توان مشکلات روحی و روانی افراد را درمان کند. با وجود این معتقدم که خوب است کتاب‌های متنوعی را به همدیگر هدیه دهیم.
 
این جامعه‌شناس با بیان اینکه هدیه دادن کتاب به صنعت نشر نیز کمک می‌کند یادآور شد: اهدای کتاب علاوه بر اینکه موجب ترویج کتابخوانی می‌شود، فرد را نیز کتابخوان می‌کند و در نهایت مشکل اقتصاد نشر را هم حل می‌کند همان‌طور که می‌دانید وضعیت ناشران امروز نامناسب است و در واقع ریسک می‌کنند که کتاب به چاپ برسانند. بنابراین اهدای کتاب می‌تواند به افزایش شمارگان آن منجر شود.
 
وی تاکید کرد: ایده اهدای کتاب در عید نوروز و در سایر جشن‌های ملی می‌تواند منشا خیر بسیاری برای افراد باشد. خوب است که اهالی فرهنگ و استادان دانشگاهی نیز از خودشان آغاز کرده و به جای کالاهای غیرفرهنگی کتاب به اطرافیانشان هدیه بدهند.
 
افروغ در پاسخ به این پرسش که دوست دارد در عید نوروز چه کتابی و از چه کسی هدیه بگیرد، گفت: من در گذشته کلک‌هایی می‌زدم و کتاب‌هایی که گران بود و دوست داشتم آنها را خریداری کنم و به همسرم هدیه می‌دادم تا خودم هم بتوانم آنها را مطالعه کنم اما به هر حال دوست دارم که اطرافیان و دوستانم براساس علایق و افکارم به تشخیص خودشان کتابی را خریداری کرده و به من هدیه بدهند.
 
وی ادامه داد: اکنون نیز دوست دارم استادانی چون حجت‌الاسلام پارسانیا، دکتر داوری اردکانی و ابراهیمی دینانی به من کتاب هدیه بدهند.
 
این استاد دانشگاه دیوان حافظ را برای مطالعه در ایام نوروز پیشنهاد کرد و گفت: مثلا در این اعیاد نمی‌توانم کتاب‌های خود را پیشنهاد بدهم چون معمولاً به مباحثی مانند دیالکتیک و ... می‌پردازد اما برای عید نوروز که باید حال و هوای عرفانی داشته باشیم و روح ایرانی بودن نیز در ما زنده شود دیوان حافظ را پیشنهاد می‌دهم چرا که این دیوان مظهر عشق است. البته اگر کسانی دوست داشته باشند می‌توانند مثنوی معنوی را بخوانند اما دیوان حافظ زبان ساده‌تر و روان‌تری دارد و با فضای عید نوروز سازگاری زیادی دارد.
 
وی در پایان سخنانش اظهار امیدواری کرد که مردم از دیوان حافظ تنها برای تفال اکتفا نکنند و از آموزه‌های معنوی آن بهره ببرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها