وی افزود: «سینماتوگرافی و ویدیوگرافی» کتاب مرجعی است که حرفه مدیریت تصویر را بهطور کامل به مخاطبان معرفی میکند و نخستین اثر تألیفی در این حوزه به زبان فارسی است. نگارش این کتاب سه سال زمان برد و امیدوارم تا ابتدای سال آینده در دسترس مخاطبان قرار بگیرد.
اکبرپور ادامه داد: کتاب 6 بخش دارد؛ در بخش نخست مفاهیم پایه مطرح شدهاند. بخش دوم به بیان ساختار تکنیکی دوربینهای سینمایی و دیجیتال اختصاص دارد. در بخش سوم انواع سیستمهای حرکتی مورد بررسی و شناسایی قرار گرفتهاند.
این پژوهشگر حوزه سینما همچنین درباره محتوای دیگر بخشهای تازهترین کتاب خود گفت: در بخش چهارم این کتاب، به مفاهیم نورپردازی و واژگان زیرمجموعه آن پرداختهام. نورپردازیهای تکچهره، نورپردازی نرم و... در این بخش معرفی و سیستم کار آنها توضیح داده شده است.
نویسنده کتاب «صنعتیسازی سینمای ایران» اضافه کرد: بخش پنجم نیز به معرفی انواع صافیها و فیلترها اختصاص دارد؛ به عبارتی همه صافیهایی که در تولید تصویر نقش دارند و بر رنگ و بافت آن اثرگذار هستند در این کتاب معرفی و طرز کار با آنها آموزش داده شده است. در نهایت در بخش ششم نیز تکنیکهای اجرایی فیلمبرداری مطرح شدهاند. یکی از مباحث مهم مطرح شده در این بخش چگونگی تصویربرداری جلوههای ویژه است.
علیرضا اکبرپور دارای مدرک کارشناسی ارشد سینما از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران است. «آسیبشناسی متن در سینمای ایران»، «صنعتی سازی سینمای ایران» و «فیلمنوشت ریما» نام شماری از کتابهای منتشر شده علیرضا اکبرپور است.
نظر شما