مترجم این کتاب ادامه داد: کتاب «شگفتی» توانسته جوایز مختلفی را به خودش اختصاص دهد. ازجمله این جوایز میتوان به نامزدی جایزه کارنگی در سال 2015، بهترین جایزه کتاب سال 2012 NAIBA بهترین جایزه کتاب سال 2012 Book Browse بهترین جایزه کتاب بوکلیست 2012، بهترین جایزه کتاب کرکس ریویوز، بهترین کتاب پاپ لیشرز ویچلی، بهترین کتاب سال نشر بارنز اند نوبل، بهترین کتاب سایت آمازون و مجله اسکول لایبری، برنده جایزه مارک تواین در سال 2015.
وی درباره ویژگی بارز کتاب «شگفتی» توضیح داد: انتظار داشتم این کتاب پارسال به جای کتاب دیگرم «اسب جنگی» (که در جایزه کتاب سال برگزیده شد)، انتخاب شود. زیرا به نظر من این کتاب و شعرها و آهنگهایی که در این کتاب از آنها صحبت شده، جدید هستند. بهعنوان مثال بخش اول کتاب به ترانهای به نام «شگفتی» اشاره دارد که هنوز ورد زبان مردم امریکاست. از سوی دیگر مخاطبان قبل از اینکه این کتاب را بخوانند برایشان بسیار عجیب است که آیا ممکن است فردی به این زشتی در دنیا وجود داشته باشد، اما بعد از خواندن کتاب متوجه میشوند این زشتی عجیب نیست و آدمهای زیادی در دنیا وجود دارند که با چهرههای عجیبشان دستوپنجه نرم میکنند. ممکن است فردی فقط 20 درصد از زشتی آگوست را داشته باشد اما فکر کند که زندگی برایش تمام شده است. حتی ممکن است پدر و مادر این فرد او را طرد کرده باشند.
علیپور با اشاره به اینکه این کتاب طرز برخورد عاقلانه کودکان و والدین را نشان میدهد، گفت: آگوست با اینکه چهره عجیب و زشتی دارد برخوردهای بدون عقده و دوستانهای با دیگران دارد؛ بهگونهای که همه فکر میکنند او معجزه خداوند است. مطالعه این کتاب به پدر و مادرها و بچهها نشان میدهد که چگونه رفتار کنند و به آنها یادآوری میکند که هیچ انسانی کامل نیست و همه مشکل دارند.
این مترجم کتابهای کودک و نوجوان درباره برگزاری جشنواره کتاب سال نیز گفت: با اینکه ادبیات کودک در کشور ما آنطور که باید جدی گرفته نمیشود، اما برگزاری جشنوارههایی مانند کتاب سال و انتخاب اثر برگزیده در حوزه کودک و نوجوان تأثیر زیادی در دیده شدن ادبیات کودک در جامعه ما دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما