«هیأت نظارت بر کتاب کجاست؟» عنوان سرمقاله این ماهنامه است؛ در این بخش میخوانیم: «معلول ما که همان وضعیت نابسامان و نامطلوب نظارت بر محتوای کتاب است، امری غیرقابل انکار است که باید برای آن تدبیری اندیشید؛ چرا که این روند، چه بخواهیم و چه نخواهیم، آثار فرهنگی سوئی به دنبال دارد.»
احمد ذوعلم، مدیر مرکز رسانهای شیرازه در بخش یادداشت این ماهنامه، به بهانه رونمایی از تیزر سینمایی کتاب «دختر شینا» مطلبی با عنوان «کتاب به شرط چاقو» ارائه کرده است. از متن یادداشت وی چنین برمیآید که بهترین تبلیغ کتاب، به هر شکلی که باشد، بریدن قطعهای از کتاب و چشاندن آن به مشتری است. همه مردم کتاب را به شرط چاقو میخرند، حتی کتابخوانهای حرفهای. در این ماهنامه گزارشی از نشست رونمایی تیزر کتاب «دختر شینا» ارائه شده است. همچنین این ماهنامه، گزارشی از پنجاهمین عصرانه ادبی فارس را دربردارد. پنجاهمین عصرانه ادبی فارس با بزرگداشت مرتضی سرهنگی با عنوان «راوی عشق» برگزار شد.
«گزیدهای از اخبار بازار نشر» عنوان بخش دیگری از این ماهنامه است. از جمله این اخبار میتوان به معرفی برگزیدگان هشتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد، برگزاری همایش ملی کتاب و نشر، برپایی دوره آشنایی با مقدمات ویرایش و کتابپردازی اشاره کرد.
این ماهنامه، مجموعه آرای مقام معظم رهبری درباره نظارت بر کتاب را بررسی کرده است. «نظارت بر کتاب میتواند جلوی حرام را بگیرد» و «غذای فکر و روح باید سالم و مقوی عرضه شود و آنکس که جز این عمل کند، خطا یا جنایتی بزرگتر از عرضهکننده مواد غذایی ناسالم یا بیمایه، مرتکب شده است» این جملات برگرفته از برخی آرای ایشان درباره اهمیت و ضرورت نظارت بر کتاب است.
گفتوگو با دکتر محسن پرویز، نائبرییس و سخنگوی انجمن قلم ایران، بخش دیگر این ماهنامه را به خود اختصاص داده است. وی در این گفتوگو چنین بیان کرده است که «هیأت نظارت بر کتاب باید از اعمال سلیقهها جلوگیری کند.» «اعضای هیأت نظارت بر کتاب در یک نگاه» عنوان بخش دیگر این ماهنامه است. کیوان امجدیان، نویسنده و روزنامهنگار در این ماهنامه، درباره ممیزی کتاب یا استانداردسازی سخن گفته است.
ششمین و هفتمین شماره ماهنامه تخصصی کتاب و کتابخوانی «شیرازه کتاب» ویژه آذرماه و دیماه در 166 صفحه، به بهای 200 هزار ریال از سوی مجمع ناشران انقلاب اسلامی منتشر شده است.
نظر شما