سید عباس صالحی در افتتاحیه دهمین نمایشگاه کتاب خوزستان:
عدالت توزیع از مزایای نمایشگاههای کتاب استانی است
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه های استانی کتاب، اظهار کرد: این نمایشگاه ها ویترینی برای عرضه کتابهای متنوع در کشور هستند و فرصتی است تا استان های کم برخوردار از آنها بهره مند شوند.
وی با اشاره به اینکه سیصدمین نمایشگاه کتاب استانی در استان خوزستان برپا شده است، افزود: برگزاری این نمایشگاه فرصتی است تا به گذشته رجوع کنیم و نمایشگاه های برگزارشده پیش از این را آسیب شناسی کنیم.
صالحی، با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه های استانی، تصریح کرد: این نمایشگاه ها ویترینی برای عرضه کتاب های متنوع و متکثر هستند.
وی با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون بیش از یک میلیون عنوان کتاب در کشور چاپ شده، اضافه کرد: تنها در 9 ماهه امسال 54 هزار عنوان کتاب در کشور به چاپ رسیده است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تاکید براین موضوع که این کتاب ها باید دیده شوند، ادامه داد: نمایشگاه کتاب فرصتی برای دیده شدن این عنوان هاست.
وی از برگزاری 68 نمایشگاه استانی و عرضه یک میلیون و 400 هزار عنوان کتاب در دوسال گذشته خبر داد و ابراز کرد: حضور ناشران متکثر و متنوع و همچنین ناشران شهرستانی از دیگر کارکردهای نمایشگاه های استانی کتاب است که فرصتی برای ارتباط بیشتر ناشران با مخاطبان فراهم می کند.
صالحی، اقتصاد و فروش را از دیگر کارکردهای مثبت برگزاری نمایشگاه برشمرد و عنوان کرد: سال گذشته 15 میلیارد تومان رقم فروش نمایشگاه های استانی بود و این رقم امسال تاکنون 17 میلیارد تومان بوده که فضای مناسبی برای اقتصاد نشر فراهم می کند.
وی افزود: ارائه تخفیف به مخاطبان از دیگر مزایای راه اندازی نمایشگاه های استانی کتاب است به طوری که در نمایشگاه کتاب خوزستان مقرر شده 30 درصد تخفیف به مخاطبان ارائه شود.
صالحی، عدالت توزیعی در عرضه کتاب را هم از نکات مثبت برگزاری نمایشگاه برشمرد و اظهار کرد: این نمایشگاه ها فرصتی هستند تا استان های کم برخوردار از آنها بهره مند شوند به طوری که تاکنون استان سیستان و بلوچستان با 16 بار برگزاری نمایشگاه رکورد دار است و استان های کهگیلویه و بویر احمد و یاسوج به ترتیب با برگزاری 15 و 14 نمایشگاه در رتبه های بعدی قرار دارند.
وی با اشاره به برگزاری برنامه های جنبی در نمایشگاه های کتاب استانی، اذعان داشت: با برگزاری این برنامه ها هفته فرهنگی با محور کتاب در استان ها شکل می گیرد.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد، تاکید کرد: در کنار تمام کارکردهای مثبتی که نمایشگاه کتاب دارد، باید به فکر راه ها و نکاتی برای ارتقا نمایشگاه های کتاب و استفاده از ناشران برتر و همچنین عرضه کتب با کیفیت بود.
وی تصریح کرد: ناشران حرفه ای و کتاب های خوب باید بهتر دیده شوند و نباید این احساس که کتاب های انباری در نمایشگاه های استانی کتاب عرضه می شود به نمایشگاه ورود پیدا کند.
صالحی، یادآور شد: نمایشگاه های استانی کتاب مسکن هستند و کار دائم مراکز کتابفروشی را انجام می دهند که البته نباید باعث تضعیف مراکز فروش شوند بلکه باید آنها را به هم متصل کرد و مراکز فروش را فعالتر کرد.
وی با تاکید براینکه نمایشگاه کتاب استانی باید فرصتی برای کتابخوانی واقعی بسازد، ادامه داد: نمایشگاه کتاب استانی باید فرصت ساز کتاب های عمومی باشند و در این نماشگاه ها کتاب های عمومی جدی تر گرفته شوند، کتاب هایی که مطالعه آنها آزاد و اختیاری است و نه اجباری.
نظر شما