چهارشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰
فرید زکریا با «بازی بزرگان» به انتشارات اطلاعات آمد/ حادثه «یازده سپتامبر» و مقاله «چرا از ما متنفرند»

کتاب «بازی بزرگان» نوشته فرید زکریا با ترجمه عبدالله مولیانی(مولائی) منتشر شد. زکریا یک چهره شناخته شده رسانه‌ای و مطبوعاتی در غرب و حتی در جهان به شهرت رسیده و مقالات و مواضع واقع‌بینانه و انتقادی‌اش مورد استقبال افکار عمومی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «بازی بزرگان» نوشته فرید زکریا با ترجمه عبدالله مولیانی(مولائی) به تازگی از سوی انتشارات اطلاعات روانه بازار نشر شده است.

روزنامه «فرین پلیسی» در آمار سال 2010 خود نام او را در بین یکصد شخصیت اندیشمند و متفکر جهان آورده است. در بررسی نشریه «اسکوتر» در سال 1999 بانفوذترین و اثرگذارترین مشاور سیاسی بین هم‌نسلان خود بوده است. «باراک اوباما» در سال 2008 «توماس فریدمن» و او را دو روزنامه‌نگار ممتاز و صاحب‌نظر در امور خاورمیانه نام برده است.

فرید زکریا در سال 1964 در بمبئی‌ ـ هندوستان در خانواده‌ای مسلمان متولد شد. پدرش یک مسلمان متدین و وابسته به تشکیلات کنگره ملی و مادرش سردبیر روزنامه سندی تایمز هند بودند. او تحصیلات اولیه را در موطن خود به انجام رساند و در سنین جوانی برای ادامه تحصیل به آمریکا عزیمت کرد و تحصیل خود را در دانشگاه «ئیل» ادامه داد و به دریافت مدرک لیسانس هنر نائل شد. سپس در سال 1993 موفق به دریافت درجه دکترای فلسفه سیاسی حکومتی تحت آموزش مشاهیری همچون ساموئل هانتینگتون، استانلی هوفمن و رابرت کوهن از دانشگاه «هاروارد» شد؛ و علاوه بر آن طی دوران فعالیتش از چندین دانشگاه معتبر، مدارج و مدارک افتخاری دیگری هم دریافت کرد. او از سال 2000 سردبیری نیوزویک بین‌المللی را به عهده داشت و صاحب ستون هفتگی در آن نشریه بود. زکریا پس از گذراندن یک دهه اشتغال در نیویورک‌تایمز و همکاری با نشریه «فورین افیرز» و ارائه تحلیل‌ها و تفسیرهای سیاسی در شبکه‌های CNN و BBC در سال 2010 به‌عنوان سردبیر «مجله تایم» معرفی شد.

او اکنون به‌صورت یک چهره شناخته شده رسانه‌ای و مطبوعاتی در غرب و حتی در جهان به شهرت رسیده و مقالات و مواضع واقع‌بینانه و انتقادی‌اش مورد استقبال افکار عمومی قرار گرفته است. همچنین مقالات او درباره نقش آمریکا در جهان و جهان‌سازی و خاورمیانه به‌صورت هفتگی بیست و پنج میلیون خواننده داشت. او برنامه «GPS» یکشنبه‌ها را در شبکه «CNN» از سال 20008 میزبانی می‌کند که یکی از پربیننده‌ترین برنامه‌های رسانه‌های غرب است. زکریا در برنامه‌های تلویزیونی خود میزبان شخصیت‌های مهم سیاسی،‌ دولتمردان و صاحب‌نظران مختلف بوده است و شخصیت‌هایی از جمله: باراک اوباما، مان موهان سینک، سلطان عبدالله،‌ دیمتری مدودف، ون جیابائو، معمر قذافی، لولا دوسیلوا، دالایی لاما و دکتر روحانی رئیس‌جمهوری ایران در سال 1392 در مجمع عمومی سازمان ملل روبه‌روی او نشسته‌اند.

زکریا در نوشته‌های انتقادی‌اش بعد از حادثه «یازده سپتامبر» تحت عنوان «چرا از ما متنفرند» نوشت که این تروریست‌ها گرچه اعتقاداتشان در اسلام مبنا و اصالتی ندارد و انجام چنین حرکاتی حاکی از جمود فکری و تحریک‌پذیری این افراد است؛ لکن این‌گونه حرکات عکس‌العمل رفتار خشونت‌بار سیاست خارجی آمریکا با جهانیان است و مجدانه خواستار تغییر روش و استراتژی این کشور و تعامل منطقی با ملت‌ها و کشورهای جهان است.

فرید زکریا در کنار این همه تلاش رسانه‌ای اقدام به تألیف تعدادی کتاب هم درباره اوضاع و احوال جهان کرده است. از جمله: The post American world-The futre of freedom-The future of history. او در کتاب اخیرش از جهانی صحبت می‌کند که از جنبه‌های سیاسی و اقتصادی قدرت فائقه‌ای بر آن حاکم نیست و در واقع جهانی چندقطبی است.

این کتاب به خاطر طرح مسائل بین‌المللی و ناعادلانه خواندن نظام حاکم بر جهان، که به‌صورتی روشنگرانه و با صراحت کلام نوشته شده مورد تعمق و استقبال سیاستمداران و صاحب‌نظران و مطبوعات قرار گرفته است و پیامد آن موجی از اظهارنظرها و نقد و بررسی‌ها را در پی داشته است. مجله نیویورک‌تایمز آن را یک اثر هوشمندانه و حاکی از تسلط نویسنده به اوضاع جهان می‌داند و نشریه اکونومیست آن را یک منبع و مأخذ معتبر و قابل اتکاء برای پژوهشگران و سیاست‌گذاران معرفی کرده است.

در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «لازم به ذکر است که این نویسنده به‌رغم اینکه روی خوشی نسبت به ایران ندارد، لکن در این کتاب درمورد انرژی هسته‌ای مواضع تندی همچون غربی‌ها علیه ایران اتخاذ نکرده است. البته در نظرات و مواضع ایشان تناقضاتی وجود دارند که به خاطر رعایت اصول امانت‌داری در ترجمه عیناً‌ نقل شده‌اند.»
 
کتاب حاضر در هفت بخش با عناوین «خیزش دیگران»، «فواره چون بلند می‌شود، پیمانه چو پر شد»، «جهانی غیر غربی(غرب‌گریز)»، «ستیزه‌جویی(هل من مبارز)»، «هم‌پیمانی»، «قدرت آمریکا» و «مقاصد آمریکا» سامان یافته است.

کتاب «بازی بزرگان» نوشته فرید زکریا با ترجمه عبدالله مولیانی(مولائی) با شمارگان هزار و 50 نسخه در 303 صفحه به بهای 12 هزار تومان به تازگی از سوی انتشارات اطلاعات منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها