دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۴
نظر رهبری هم تغییر کاربری مصلی به فعالیت‌های فرهنگی است/هنوز نمی‌دانیم مکان برگزاری نمایشگاه کجاست

عضو شورای سیاستگذاری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست خبری «نقش و عملکرد تشکل‌ها در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» گفت: موضوع تغییر کاربری مصلا را به مدیران ارشاد انتقال دادیم آنها گفتند که اتفاقاً نظر رهبری نیز تغییر کاربری مصلی به کارکرد فرهنگی است. به این معنا که آن‌جا صرفاً مصلی نیست بلکه باید به مکان فرهنگی تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمدرضا توکل‌صدیقی در نشست خبری «نقش و عملکرد تشکل‌ها در برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران» در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این‌که « با توجه به این‌که هر سال با اتمام نمایشگاه کتاب تهران گزینه‌های مختلفی برای مکان آینده این رویداد مطرح می‌شود اما همچنان شاهد برپایی این نمایشگاه در مصلی هستیم، چرا کاربری مصلی را از محلی برای برپایی نماز به مکان فرهنگی به ویژه مکانی برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران تغییر نمی‌دهند؟» گفت: تشکل‌ها و صنف نشر این موضوع را در نشستی با مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کردند. آنها گفتند که اتفاقاً نظر مقام معظم رهبری نیز این است که مصلی تنها مکانی برای برپایی نماز نباشد بلکه باید به مکان فرهنگی تبدیل شود و کارکرد فرهنگی داشته باشد.
 
وی ادامه داد: برای تحقق این موضوع باید دوستان ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زیرساخت‌های فرهنگی لازم را فراهم کنند.

این عضو شورای سیاستگذاری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران توضیح داد: مصلای امام خمینی (ره) مکان مناسبی برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیست. امروز نیز گزینه‌های مختلفی برای برپایی این رویداد مطرح است اما آنها نیز به نوبه خود با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند. به طور مثال، باغ کتاب اصلاً فضای لازم را برای برپایی این نمایشگاه ندارد. این در حالی است که شهرداری تهران مصمم است در این زمینه اقداماتی انجام دهد و انگیزه آنها قابل احترام است. همچنین محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از نظر دسترسی راحت مردم به این مکان با مشکلاتی روبه‌رو است. شهر آفتاب نیز بسیار دور از مرکز شهر است و به دلیل باز بودن محوطه، ممکن است نمایشگاه با معضلاتی مثل طوفان شن مواجه شود. این در حالی است که در تمام کشورها نمایشگاه‌ها در مرکز شهر برگزار می‌شوند. با تمام این تفاصیل، به نظر می‌رسد در حال حاضر مصلا هم در مرکز شهر واقع است و هم به لحاظ دسترسی راحت مردم به وسایل حمل و نقل مناسب‌ترین گزینه است.
 
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا امسال اجاره بهای غرفه‌های نمایشگاه کتاب تهران افزایش می‌یابد؟» گفت: امسال موضوع اجاره بهای غرفه‌ها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی واگذار شده است اما ما این موضوع را مطرح کردیم که هنگام انعقاد قرارداد صنف نشر و تشکل ها حضور داشته باشند. سیاست ما این است که امسال اجاره‌ بهای غرفه‌ها افزایش نیابند.

توکل‌صدیقی با بیان این‌که سال گذشته اجاره بها حدود سه و نیم میلیارد تومان بود اما امسال هنوز مذاکره‌ای صورت نگرفته چون وزارت ارشاد تصمیم نهایی را در این زمینه نگرفته است، گفت: سال گذشته افزایش چشمگیری در اجاره بهای غرفه‌ها شاهد بودیم. مؤسسه نمایشگاه‌های بین‌المللی ایران و  وزارت ارشاد به ما گفتند برای تأمین 10 میلیارد تومان بودجه نمایشگاه، 7 میلیارد بیشتر نداریم و 3 میلیارد باقی را از ناشران بگیرید. ما پذیرفتیم و این کار را کردیم البته ناشران ناراضی بودند اما باید بگویم که در نهایت همین سقف 10 میلیارد نمایشگاه نیز رعایت نشد و حدود 15 میلیارد تومان هزینه شد.

این عضو شورای سیاستگذاری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان این‌که از حدود 14 میلیارد بودجه بیست و هشتمین دوره نمایشگاه کتاب تهران تنها 3 میلیارد در اختیار  بود که هزینه شد، گفت: هنوز دو کمیته ما از نمایشگاه سال گذشته هزینه‌ها را دریافت نکردند و با آنها تسویه حساب نشده است اما ما با تمام پیمانکاران خود تسویه‌حساب کرده‌ایم.
 
وی ادامه داد: در مجموع 2 میلیارد و 870 میلیون تومان از ناشران داخلی و بین‌الملل دریافت کردیم اما هزینه‌هایی از بابت اجاره سازه سالن، چادرها و ... انجام شد به طور مثال برای اجرای سازه‌های آلومینیومی حدود 568 میلیون تومان هزینه کردیم اما در مجموع هزینه‌های دیگر مانند اجاره سالن‌ها، غرفه‌بندی، تفاوت مالیات بر ارزش افزوده، اجاره کامپیوتر و صندلی کمیته اطلاع‌رسانی و هزینه برگزاری بخش‌های داخلی و بین‌الملل که به تشکل‌های حوزه نشر پرداخت کردیم، معادل 2 میلیارد و 870 میلیون تومان بود. البته بخشی از هزینه‌ها را که مربوط به کمیته‌ها بود مؤسسه فرهنگی نمایشگاه پرداخت کرده اما حدود 700 میلیون آن باقی مانده است.
 
نایب‌ریس اول اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران اظهار کرد: در سال‌های گذشته فقط پوستر و برندهای ناشران خاصی در نمایشگاه دیده می‌شده و حتی برخی برندهای غیرمرتبط در این رویداد دیده شده. در حالی‌که باید در نمایشگاه کتاب تهران سایر حوزه‌ها به ویژه حوزه‌های عمومی نیز دیده شوند. به این منظور از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرده‌ایم که تشکل‌ها در بحث تبلیغات نمایشگاه امسال ورود پیدا کنند.
 
توکل‌صدیقی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که جویای تقویم بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و زمان ثبت‌نام ناشران شد، گفت: بیش از 2 هفته است که برای عقد قرارداد و ثبت‌نام به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام آمادگی کرده‌ایم اما هنوز پاسخی دریافت نکرده‌ایم. ما هنوز مکان آینده نمایشگاه کتاب تهران را نمی‌دانیم در صورتی که اگر این مکان مشخص شود همین دی‌ماه ثبت‌نام‌ها را آغاز می‌کنیم.
 
وی در پایان از اداره ستاد خبری بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران زیر نظر رئیس نمایشگاه خبر داد و  گفت: قرار است صنف نشر و تشکل‌ها در تولید خبر با این ستاد مشارکت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها