سه‌شنبه ۱ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
ابراهیمی: ارتباط نویسندگان و شاعران کودک با کودکان محدود است

جعفر ابراهیمی، شاعر و نویسنده کودک و نوجوان معتقد است که یکی از مشکلات ادبیات کودک ما این است که نویسندگان و شاعران کمتر با بچه‌ها گفت‌وگو و دیدار دارند و کمتر با سلایق آنها آشنا هستند. در نتیجه در زمان تولید اثر سعی می‌کنند بیشتر، تجربیات و خاطرات کودکی خودشان را برای بچه‌ها به تصویر بکشند.

جعفر ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: اینکه ما در حوزه کتاب، مراسم‌ مختلفی مانند هفته کتاب و نمایشگاه کتاب برگزار کنیم و روزهای خاصی را به کتاب اختصاص دهیم می‌تواند بعد از مدتی تبدیل به سنت شود. مانند نمایشگاه کتاب که اول جا نیفتاده بود اما الان یک سنت شده و مردم هر سال منتظر برگزاری‌اش هستند.
 
این شاعر و نویسنده کودک و نوجوان با تاکید بر اهمیت تاثیر ارتباط نویسندگان با مخاطبان در ترویج کتابخوانی افزود: اگر برنامه‌ریزی‌های خوبی صورت گیرد و اهل قلم و بازیگران دعوت شوند و در کتابفروشی‌ها و مراکز فرهنگی حاضر شوند و از نزدیک با مخاطبان آشنا شده و ارتباط برقرار کنند تاثیر بسیار مهمی در توسعه در ترویج کتابخوانی در سطح کشور خواهد داشت.
 
وی ادامه داد: یکی از مشکلات ادبیات کودک ما این است که نویسندگان و شاعران ما کمتر با بچه‌ها گفت‌وگو و دیدار دارند و کمتر با سلایق و علایق آنها آشنا هستند. در نتیجه در زمان تولید اثر سعی می‌کنند بیشتر، تجربیات و خاطرات کودکی خودشان را برای بچه‌ها به تصویر بکشند. در حالی که پرداختن به این مسایل کافی نیست باید توجه داشت که بینش بچه‌های امروز با بچه‌های دیروز تفاوت زیادی کرده است. بچه‌های امروز از بسیاری از مسایل روزمره، رسانه‌ها، فضای مجازی، اینترنت و ... تاثیر می‌پذیرند و باید به گونه‌ای برای آنها بنویسیم و بسراییم که بتوانیم با وجود این مسائل آنها را به سمت کتاب و کتابخوانی جذب کنیم.
 
ابراهیمی همچنین بیان کرد: شاید یکی از دلایلی که امروزه به ادبیات خردسال بیشتر توجه می‌شود این است که بسیاری از روانشناسان معتقدند حتی برای جنینی که در رحم مادرش است هم باید کتاب نوشته شود و مادران باید در دوران بارداری برای فرزندشان شعر و سرود بخواند زیرا بر روی جنین تاثیر می‌گذارد. این مساله نشان‌دهنده افزایش توجه به کودکان و اهمیت به دنیای آنها در دنیای کنونی است. ما وارد دوره تازه‌ای شده‌ایم و باید بچه‌ها را از سنین پایین به کتابفروشی‌ها و کتابخانه‌ها ببریم و آنها را با کتاب و کتابخوانی آشنا کنیم تا در آینده کتابخوان شوند.
 
جعفر ابراهیمی، شاعر و نویسنده پیشکسوت کودک و نوجوان، در سال 1330، در اردبیل متولد شد. وی نخستین شعر خود را در 13 سالگی به تقلید از پروین اعتصامی سرود و آن را با عنوان «آن شب باران آمد»، در مجله سروش کودکان چاپ کرد. او به تدریج سرودن برای گروه سنی کودک و نوجوان را آغاز و از سال 1358، نوشتن داستان برای کودکان و نوجوانان را به شکل اختصاصی دنبال کرد. ابراهیمی تا کنون 120 جلد کتاب برای کودکان و نوجوانان در زمینه داستان، شعر و‌ زندگینامه نوشته و برای تألیف برخی آثار، جوایزی را نیز دریافت کرده است.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها