شمارههای پنجم و ششم فصلنامه «نقد کتاب هنر» ویژه بهار و تابستان امسال (1394) در یک مجلد منتشر شد. جلد هفتم مجموعه «نمایش ایرانی» صادق عاشورپور، «خوشنویسی و کتابآرایی در ایران» غلامرضا راهپیما و «پژوهشنامه خط کوفی» مجید غلامی جلیسه، از جمله کتابهای نقد شده در این مجلد هستند.
در بخش نقد شفاهی این شماره گزارشی از نشست نقد و بررسی جلد نخست «تاریخ اجتماعی سینمای ایران» نوشته حمید نفیسی و ترجمه محمد شهبا و همچنین گفتوگویی با فرشید مثقالی درباره سه کتاب تالیفیاش یعنی «مقدمهای بر گرافیک دیزاین»، «تایپوگرافی» و «تصویرسازی» منتشر شده است. نقد و بررسی جلد نخست کتاب «تاریخ اجتماعی سینمای ایران» در 16 خرداد امسال (1394) با حضور محمد تهامی نژاد، پرویز اجلالی، محمد شهبا و مرتضی هاشمیپور در سرای اهل قلم خانه کتاب برگزار شده بود.
نقد سه کتاب امیرحسین ذکرگو با عناوین «فیل در شمایلهای هندویی و بودایی»، «مار در هنرهای بودایی و هندویی» و «پرندههای اساطیری در هنرهای بودایی و هندویی» به قلم مهران ملک، نقد جلد هفتم از مجموعه نمایشهای ایرانی صادق عاشورپور با عنوان «نمایشهای عامیانه» به قلم امیرکاوس بالازاده، معرفی و نقد «پژوهشنامه خط کوفی» مجید غلامی جلیسه به قلم احسان الله شکراللهی، نقد کتاب «همگامی ادبیات و نقاشی قاجار» جواد علیمحمدی اردکانی به قلم مهناز احمدی، نقد کتاب «تاریخ مجسمه سازی در ایران» پرویز تناولی به قلم علی اصغر میرزایی مهر و نقد و بررسی کتاب «خوشنویسی و کتاب آرایی در ایران» غلامرضا راهپیما، به قلم حمیدرضا قلیچخانی، از جمله مقالههای مهم در بخش نقد تالیف شماره 6 ــ 5 فصلنامه «نقد کتاب هنر» است.
در بخش نقد ترجمه نیز کتابهای «درآمدی بر زیباشناسی اسلامی» الیور لیمن و ترجمه محمدرضا ابوالقاسمی، «هنر و وهم: مطالعهای در روانشناسی بازنمایی تصویری» ارنست گامبریچ و ترجمه امیرحسن ندایی، «تاملی در طراحی حروف: ایدئولوژی کاربردی تایپوگرافی» الکساندر وایت و ترجمه عاطفه متقی، «علیه تفسیر» سوزان سانتاگ و ترجمه مجید اخگر و «تاریخ هنر نو» جاناتان هریس و ترجمه منیژه نجم عراقی، به ترتیب با قلم بهزاد گلیارانی، مهدی حسینی، کامران افشار مهاجر، کیوان موسوی اقدم و مهدی احمدیان شیجانی مورد نقد و بررسی قرار گرفتهاند.
در بخش نقد دیروز نیز علی راغبیان کتاب «علف: داستانهای شگفت و ناگفته» بهمن مقصودلو را نقد و بررسی کرده است. این کتاب درباره چگونگی ساخت فیلم بلند «علف» نخستین فیلم بلند ساخته شده در ایران است. این فیلم در سال 1925 (1304 شمسی) توسط مریان کوپر و ارنست شودزاک ساخته شده است.
در بخشهای شایسته نقد و شایسته ترجمه نیز به ترتیب کتابهای «هنر معاصر ایران:ریشهها و دیدگاههایی نوین» نوشته حمید کشمیرشکن و «گنجینههای ایران در ایروان» نوشته آرمن توکاتلیان، معرفی شدهاند.
شماره 6 ــ 5 فصلنامه «نقد کتاب هنر» ویژه بهار و تابستان 1394 با سردبیری علی بوذری در 280 صفحه و بهای 6 هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده است.
نظر شما