مدیرکل آموزش و پژوهش کانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان عنوان كرد
جشنوارههای كتابخوانی، حمايتها را از مركز به شهرها و روستاهای كشور انتقال دادهاند
مدیرکل آموزش و پژوهش کانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان معتقد است: جشنوارههای «پايتخت كتاب ايران» و «روستاها و عشاير دوستدار كتاب» جنبشی ملی برای كتابخوانی رقم زدهاند.
اين عضو شورای سياستگذاری جشنواره «پايتخت كتاب ايران» با بيان اينكه شعارهای انقلاب حول محور توجه به اقشار محروم و دورافتاده است در حالی كه اغلب سياستهای حمايتی ارشاد در بيشتر اين سالها بر حوزه كتاب در مركز و شهرهای بزرگ متمركز بوده است، گفت: جشنوارههای «پايتخت كتاب ايران» و «روستاها و عشاير دوستدار كتاب» اولويتش توجه به مناطق محروم است و عملاً اين جشنوارهها حمايتها را از مركز به شهرها و روستاهای كشور برده است.
وی افزود: ماهيت اين جشنوارهها متفاوت است و بيشتر معنامحور است تا مادهمحور. با اجرای اين جشنوارهها به فعالان فرهنگی در شهرها و روستاها ايران عملاً گفته میشود كه ايدههايشان در برنامهريزی فرهنگی كشور مؤثر است و برنامههای آنها در پيشبُرد فعاليتهای فرهنگی تأثير دارد. به عبارت ديگر از طريق اين جشنوارهها صدای مناطق دوردست به پايتخت میرسد.
مديركل آموزش و پژوهش كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان بیان کرد: از طرفی وقتی افراد از ايدهپردازی تا برنامهريزی و اجرای طرحهای ترويج كتابخوانی خودشان حضور دارند، بالطبع اين دست فعاليتهای فرهنگی را با انگيزه بيشتر پيش میبرند، زيرا برنامهها و ايدهها را از آن خودشان میدانند و عملاً ضريب فراگير شدن فعاليتهای فرهنگی افزايش پيدا میكند.
وی نقش كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان در برگزاری جشنواره را مشورتی بيان كرد و درباره نتايج برگزاری چنين جشنوارههایی، گفت: برگزاری اين جشنوارهها سبب ايجاد رقابتهای مفيد فرهنگی ميان شهرها شده است و هر يک از اين شهرها سعی دارند امتيازشان را در اين رقابتها بالا ببرند. مثلاً مسئولان يكی از شهرها در حالی كه كل بودجه فرهنگیاش سيزده ميليون تومان بوده است برای حضور فعال در جشنواره «پايتخت كتاب ایران» توانستند از طرق مختلف بيش از سيصد ميليون تومان جذب اعتبار كنند كه اينها از ثمرات برگزاری اين جشنوارههاست.
نظر شما