آیین افتتاحیه بیست و سومین دوره هفته کتاب برگزار شد/2
غلامی جلیسه: هفته کتاب بهترین بهانه برای تشویق مردم به مطالعه است/ امیدوارانهتر به کتاب و کتابخوانی نگاه کنیم
دبیر بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در آیین افتتاحیه این رویداد فرهنگی ضمن تأکید بر این نکته که باید زیرساختهای دسترسی آسان مردم به کتاب فراهم شود، گفت: هفته کتاب بهانه خوبی برای تشویق مردم به مطالعه است.
مجید غلامیجلیسه در این مراسم، اظهار کرد: حقیقت امر این است که مردم ایران کتاب را نه به عنوان هفته بلکه به عنوان سال، دهه، سده و قرنها میشناسند. مایه خوشحالی است در مملکتی زندگی میکنیم که از قدیمالایام کتاب بخشی از روزمرگی افراد است.
وی ادامه داد: خوشبختانه درباره کتاب و ترویج آن، آثار متعددی به شکلهای مختلف نوشته و ارائه شده است. در مملکتی زندگی میکنیم که کتاب جزئی از خانواده و هر گروه و صنف است. فکر نمیکنم کسی یا کسانی در میان ما باشند که از فواید کتاب و کتابخوانی بیاطلاع باشند. حقیقت امر این است که اساس و بنیان بسیاری از فعالیتهایی که در سطح جامعه انجام میشوند، کتاب است. مردم ایران از باب ایرانی بودن، همواره اهل کتاب و کتابخوانی هستند. «اوستا» از قدیمیترین کتابهایی است که به ایران تعلق دارد. همچنین معجزه پیامبر اکرم (ص) کتاب (قرآن) است.
دبیر بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: توصیه میکنم کتاب جدید مؤسسه خانه کتاب با عنوان «شیفتگان کتاب» نوشته علی رفیعی را مطالعه کنید. این اثر به صورت مبسوط به وجوه مختلف کتابدوستی ایرانیان در سدههای مختلف ایران میپردازد و نشان میدهد که علاقه به کتاب از دیرباز در مردم ایران وجود داشته است.
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب افزود: مردم ایران قلباً به کتاب علاقهمند هستند. اینکه میزان کتابخوانی کم شده است و صحبتهایی از این دست را نمیخواهم رد کنم اما دفعات آثار چاپ شده در سالهای اخیر نشان میدهد مردم ما به کتاب علاقهمند هستند اما برای جذب آنها به سمت کتابخوانی، بهانه لازم است.
غلامیجلیسه اظهار کرد: خوشبختانه در دو سال اخیر با تلاشهای فراوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد ثبات نسبی و بسیار امیدوارکننده در حوزه نشر هستیم. افزایش آمار و عناوین کتاب در دو سال اخیر حاکی از آن است که وضعیت نشر رو به بهبود یا حداقل در وضعیت باثبات و دور از مشکلات گذشته است.
وی توضیح داد: انتشار بیش از 72 هزار عنوان کتاب در سال 1373 و افزایش 13 درصدی تعداد عناوین کتاب در این سال نشان میدهد که وضعیت نشر رو به بهبود است. معتقدم امید دادن و تشویق کردن بسیار میتواند مناسبتر از سیاهنمایی باشد. مردم ما به کتاب علاقهمند هستند اما باید زیرساختهای دسترسی آسان آنها به کتاب فراهم شود.
مدیرعامل مؤسسه خانه کتاب با بیان اینکه هفته کتاب بهانه خوبی برای تشویق مردم به کتابخوانی است، گفت: ایران با کتاب، پر امید خواهد بود. در این هفته امید بخشیدن به مردم در زمینه کتاب و کتابخوانی میتواند مثمرثمرتر باشد. خواهش میکنم این هفته با وجود مشکلات فراوان، امیدوارانهتر به کتاب و کتابخوانی نگاه کنیم چرا که در این صورت میتوان نتایج خوبی کسب کرد.
علی معلم، رئیس فرهنگستان هنر از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی با بیان اینکه میشود گفت هنوز چیزی بر حرف گذشتگان افزوده نشده است، گفت: دو چیز قابل تشخیصاند، نخست تاب و تابیدن (نور) و دیگری، آب که تشنگی را رفع میکند؛ کتاب هر دو وجوه نامبرده یعنی نور و آب را داراست.
رئیس فرهنگستان هنر بیان کرد: شریعت با کتاب، قرآن، نهج البلاغه و .. جریان پیدا میکند. بنابراین درجه آنهایی که در کار کتاب هستند، از درجه شهدا نیز بیشتر است.
معلم با بیان اینکه آنهایی که در فرهنگستان هنر هستند همچنین آقایان مجیدغلامیجلیسه و سیدعباس صالحی از کتاب به معنی فرهنگی و هنری کلمه، حمایت کردهاند، گفت: همه کتابها عین فرهنگ هستند و با هنر ایجاد میشوند. کدام کتاب را میشناسید که فرهنگی و هنری نباشد؟!
در حاشیه افتتاحیه بیست و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، نخستین نمایشگاه تخصصی کتاب هنر در فرهنگستان هنر نیز به دست سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد. این نمایشگاه، تازه ترین آثار حوزه هنر را در میان کتابهای فارسی و غیر فارسی به مدت یک هفته در معرض دید علاقهمندان میگذارد.
نظر شما