چهارشنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۱
انتشارات جهان‌ جام‌جم «تحلیل و طراحی سیستم‌های پویا» را منتشر کرد

انتشارات جهان جام‌جم نخستین چاپ کتاب «تحلیل و طراحی سیستم‌های پویا» و تجدیدچاپ کتاب «کارگاه ریخته‌گری و مدل‌سازی» را منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «تحلیل و طراحی سیستم‌های پویا (با رویکرد نوین)» نوشته مشترک امیر نجفی، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان و عبدالحامد اردستانی،‌ مدرس دانشگاه از سوی مؤسسه انتشاراتی جهان جام‌جم به بازار نشر عرضه شده است.  
 
کتاب در 6 فصل با عنوان‌های «تعاریف و کلیات سیستم‌های دینامیکی»، «رفتار سیستم و دیاگرام‌های حلقه علیت»، «مدل‌سازی سیستم‌‌های دینامیکی»، «شبیه‌سازی فرآیند‌های کسب‌وکار»، «ساختار‌های اصلی فیدبک» و «تأخیر در سیستم‌‌های دینامیکی» تدوین شده است.
 
نویسنده در بخشی از فصل نخست کتاب درباره «نحوه پیدایش و جایگاه سیستم‌های دینامیکی» نوشته است: «ایجاد مدل‌های سیستم دینامیک در دهه 70 شروع شد. در دهه 80 کاربرد این مدل‌ها وسیع‌تر شده و در مدیریت و هدایت سازمان آن‌ها را به‌کار گرفتند. در دهه 90 کاربرد سیستم دینامیک به حوزه اکولوژی و محیط زیست کشیده شد و در سال‌‌های اخیر نیز از سیستم دینامیک در مطالعه رفتار انسان استفاده شده است.»
 
نویسندگان در ادامه درباره «فرمول‌بندی کردن فرضیه دینامیک» در فصل سوم کتاب آورده‌اند: «وقتی که یک مشکل شناسایی و مشخص شد و در یک افق زمانی صحیح قرار داده شد، مدل‌سازان باید شروع به ایجاد یک تئوری کنند که تئوری دینامیک نامیده می‌شود. آن‌ها باید رفتار‌‌های مشکل‌ساز را تخمین بزند. فرضیه شما دینامیک است، زیرا باید توضیحی از ویژگی‌های مشکل از لحاظ پس‌خورد زیر‌بنایی و ساختار جریان سیستم‌ ارائه دهد. این یک فرضیه است، زیرا همیشه موقتی است و در معرض تجدید‌نظر یا رها کردن است.»
 
درباره «تأخیر‌ها در سیستم‌های دینامیکی» نیز در در ششمین فصل کتاب آمده که هرگز کاری را که می‌توان تا فردا به تعویق بیندازی، امروز انجام مده؛ ممکن است تأخیر دید بهتری درباره بهترین راه انجام کار به تو بدهد.

نویسندگان در ادامه این مبحث نوشته‌اند که تقریباً در همه سیستم‌ها تأخیر‌ها به‌عنوان منبع مهمی برای پویایی دینامیکی سیستم به‌شمار می‌روند. برخی از تأخیر‌ها با ایجاد ناپایداری و نوسان سبب ایجاد خطر می‌شود و برخی نیز با حذف تغییرات ناخواسته و کمک به مدیران در جدا‌سازی سیگنال از نویز دید شفاف‌تری فراهم می‌آورند.

نخستین چاپ کتاب «تحلیل و طراحی سیستم‌های پویا (با رویکرد نوین)» با شمارگان 500 نسخه در 168 صفحه، به بهای 14‌ هزار و 800 تومان از سوی انتشارات مؤسسه انتشاراتی جهان جام‌جم منتشر شده است.  
 
«کارگاه ریخته‌گری و مدل‌سازی» تجدیدچاپ شد
دومین چاپ کتاب «کارگاه ریخته‌گری و مدل‌سازی» در سه فصل با عنوان‌های «ریخته‌گری»، «مدل‌سازی» و «عیوب قطعات ریختگری» به قلم حجت‌اله عالی،‌ عسگر آجودانی و سید‌محمد کاظم‌ قاضوی از سوی انتشارات جهان جام‌جم منتشر شده است.

در نخستین فصل کتاب درباره «آشنایی با قطعات ریخته‌گیری» آمده است: «کارگاه ریخته‌گری شامل دو قسمت قالبگیری و ذوب است. قالبگیری،‌ مواد قالبگیری،‌ درجه، مدل،‌ ذوب کوره‌های بوته‌ای(زمینی)، کوره شعله‌‌ای (دوار) و نکات ایمنی در این بخش بررسی شده است.»
 
«آشنایی با کارگاه مدل‌سازی» موضوعی است که در دومین فصل کتاب تشریح شده است. نویسنده در این فصل به مواردی همچون مدل‌سازی با دستگاه‌های اره فلکه، رنده کندگی،‌ خراطی و ابزار‌آلات خراطی، ساخت مدل‌ساده،‌ ساخت مدل با استفاده از دستگاه خراطی، آشنایی با سیستم راهگاهی،‌ هدف‌های سیستم ‌راهگاهی صحیح، آشنایی با اجزاء سیستم ‌راهگاهی و انواع سیستم‌های راهگاهی اشاره کرده است. 

در بخش دیگری از این فصل درباره «تمیزکاری قطعات ریختگری» می‌خوانیم: «هنگامی که قطعات ریختگری در قالب‌ها جامد و سرد شدند (بدون در جه به ‌نوع قالب) لازم است که این‌گونه قطعات قبل از انجام مراحل بعدی نظیر ماشین‌کاری، تمیز‌کاری شده و زوائد راهکار‌ها و تغذیه‌ها از قطعات جدا شوند.»
 
در فصل پایانی کتاب نیز کلیاتی درباره عیوب قطعات ریختگی ارائه شده است: «ریخته‌ها با قطعات ریختگی نظیر سایر محصولات حاصل از فرایند‌‌های متالوژیکی و غیر آن،‌ اعم از تولید و تهیه مواد خام،‌ محصولات نیمه‌ساخته و یا قطعات تمام شده، همواره حاوی عیوب و نواقص و ناهمگنی‌هایی هستند که در اکثر موارد، موجب مردود شناخته شدن محصول و در نتیجه کاهش تولید و به عبارت بهتر کاهش کارایی و راندمان واحد تولیدی شوند.»
 
دومین چاپ کتاب «کارگاه ریخته‌گری و مدل‌سازی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 109 صفحه، به بهای هشت‌ هزار و 500 تومان از سوی انتشارات جهان جام‌جم به بازار کتاب عرضه شده است.                ‌

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها