مدیر نشر حکمت ضمن تأکید بر این نکته که برپایی همایش خادمان نشر نباید به امری سمبولیک تبدیل شود، گفت: باید در جامعه بستری فراهم شود تا از وجود چنین افرادی در راستای اعتلا و پیشرفت فرهنگ نشر کشور بهرهمند شد.
غفاری در ادامه سخنانش، گفت: مسلم است که مسئولان و مردم جامعه هم متوجه این از خودگذشتگی میشوند، در نتیجه باید آن را قدر بدانند. باید بستری فراهم شود تا از تجربیات خدمتگذاران و زحماتی که متحمل شدهاند، استفاده و حمایت شود تا این افراد نیز بتوانند تجربیات خود را با قدرت و نفوذ بیشتری در جامعه اجرایی کنند.
مدیر نشر حکمت توضیح داد: معتقدم هر کاری که در عرصه بزرگداشت خادمان نشر انجام میشود، باید در چهارچوب باشد و این چهارچوبها و ضوابط مشخص باشند. همچنین باید اجرای اینگونه فعالیتها از تصدی گری دولت خارج شده و به دستاندرکاران عرصه فرهنگ و نشر واگذار شود.
وی افزود: نباید به سمتی حرکت کرد تا اجرای اینگونه فعالیتها (همایش خادمان نشر) به امری سمبولیک تبدیل شود بلکه باید از این افراد برای اعتلا و پیشرفت جامعه بهرهمند شد. متأسفانه این موضوع در جامعه ما وجود ندارد. در نتیجه فرهنگ جامعه با وجود دغدغه مسئولان عالیرتبه، شرایط مطلوبی را سپری نمیکند. اما ناگفته نماند که در چنین شرایط نامساعدی، برپایی مراسم مانند همایش خادمان نشر، بیشتر به چشم میآید و مثمر ثمر است.
غفاری در پاسخ به این پرسش که «چقدر در عرصه نشر بهویژه فرایند تولید کتاب، استانداردهای نشر رعایت میشوند؟» گفت: متأسفانه ما با وجود پتانسیل کیفی در کشور، نمیتوانیم خود را با استانداردهای بینالمللی قیاس کنیم. مهمترین دلیل این معضل، پایین بودن شمارگان کتاب است و این، برای جامعهای که دایره تمدن وسیعی دارد، فاجعه است. آنقدر شمارگان کتابها پایین است که گاهی اوقات از مطرح کردن آنها در جوامع بهویژه در بخش بینالمللی خجالت میکشیم؛ متأسفانه شرایط این معضل هر سال بدتر میشود.
مدیر نشر حکمت گفت: امیدواریم روزی برسد که بتوانیم با استانداردهای بینالمللی کار کنیم. البته لازمه این مهم، شمارگان بالای کتابها، رونق کتابخانههای کشور، وجود افرادی با دغدغه کتاب و کتابخوانی و ... است.
نظر شما