رمان «معرفت تلخ» نوشته اِنیس باتور با ترجمه ارسلان فصیحی به ویترین کتابفروشیها راه یافت.
پشت جلد این کتاب میخوانیم: «- اگر بگوییم، قرار باشد بگوییم کتابی تجربی است، نیست: از حد و حدود سبک «تجربی» فراتر میرود این کتاب.
- نظر من هم همین است. اما این که میشود «رمان» شمردش یا نه، موضوع دیگری است: اگر از من بپرسند، «معرفت تلخ» به نمونههای شناخته شده رمان هم نمیماند.
- میتوانیم «کتاب سفر» حسابش کنیم؟
- اما آخر در کتاب کسی نیست که به جایی، از جایی به جایی برود: حداکثرش سفر ذهنی، سفر تصورات است که رخ میدهد در آن.
- خلاصهاش اینکه کتاب عجیبی است: نویسندهای که کلی سفر کرده، در اتاق هتلی مینشیند و اندیشهها و ماجراها و رخدادها و آدمهایی را که در ذهنش جمع شدهاند، با بافتی ویژه کنار هم، رو در رو، تو در تو می چیند.
- پس نویسنده حق داشته بگوید: تجربه نوشتن رمان سفر است این!
- به نظر من که «معرفت تلخ» نوعی تله است. کتاب تلههاست. بهتر است درست و با دقت بخوانیاش یا اینکه از خیر خواندنش بگذری.»
رمان «معرفت تلخ» شامل 12 فصل با نامهای «شکاف»، «پرنده زخمی»، «به باد رفتن»، «آنا، سورور»، «گرفتگی»، «بقیهاش داستان است»، «نوشته چسبیده به راه»، «دنبالم بیایید»، «تخم مرغ»، «در قلعه مارکی دوساد»، «دو- سه کاغذ خالی» و «سنگها و کتابها» میشود.
در بخشی از این رمان میخوانیم: «همه چیز از میزی شروع شد جا گرفته میان وسایل جلو پنجره میانی اتاقی در طبقه چهارم هتلی سر تقاطع اودئون. تابستان بود و مرد میانسال، که اگر نبود نور چشمانش مسنتر از سنش دیده میشد، به مرحله استراحت سفری رسیده بود که از چند ماه پیش با نظمی نه خیلی منظم سپریاش میکرد و هنگامی که مأمور هتل جلو در اتاقی ایستاده بود که قرار بود اتاق او باشد، لحظهای تمام تنش از فرق سر تا نوک پا لرزیده بود و کم مانده بود یکدفعه برگردد، اما چیزهایی را که مثل برق به ذهنش میگذشت به کناری رانده بود و داخل شده بود.
پیدا بود صاحب هتل نام نویسندههای مشهور را برازنده اتاقها دانسته و موپاسان بودن نام اتاق شماره 40، که با حروفی سفید و کمی پریده رنگ روی پلاکی سیاه رنگ کنده شده بود، به احتمال فراوان تا آن روز هیچ مشتریای را نگران نکرده بود: و گرنه کار چندان سختی نباید باشد انتخاب نامی دیگر از ادبیاتی که تاریخش پر است از نویسنده مشهور و پرافتخار. احتمال دیگر این بود که پیش از این مشتری آخری، مشتری دیگری نیز که همان نگرانی عمیق گریبانش را گرفته بوده، درست مثل این یکی، دم نزدن را ترجیح داده بود، یا به عوض کردن اتاقش بسنده کرده بوده.»
رمان «معرفت تلخ» نوشته اِنیس باتور در شمارگان هزار و 500 نسخه به بهای 29 هزار تومان با ترجمه ارسلان فصیحی به تازگی از سوی انتشارات کتاب نشر نیکا راهی بازار کتاب شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب به لینک زیر مراجعه کنید:
نظر شما