سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۲
سعي داريم نوآوري‌هاي مهدهاي كودك را شناسايي كنيم

يكي از اعضاي شوراي سياستگذاري جشنواره «تقدير از افراد و گروه‌هاي برگزيده در ترويج كتاب‌خواني» گفت: شناسايي ابتكارها و نوآوري‌هايي كه در مهدهاي كودك براي كتاب‌خواني كودكان انجام مي‌گيرد و همين‌طور تشويق همه مهدهاي كودك براي گسترش برنامه‌هاي كتاب‌خواني، از جمله اهدافي است كه اين جشنواره دنبال مي‌كند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد اطلاع‌رساني جشنواره «تقدير از افراد و گروه‌هاي برگزيده در ترويج كتاب‌خواني»، فرح حق‌نژاد با بيان اين نكته كه در مهدهاي كودك، بيشتر بازي‌هاي فكري و پرورش خلاقيت كودكان مد نظر است ادامه داد: گرچه قصه‌خواني به شيوه‌هاي مختلف مانند تلفيق داستان با نقاشي و موسيقي يكي از برنامه‌هاي بسياري از مهدهاي كودك است اما آشناكردن كودكان با كتاب و عادت دادن آن‌ها به مطالعه، با روش‌هايي كه كودك را به كتاب جلب كند لازم است بيشتر مورد توجه قرار گيرد و جشنواره تقدير از افراد و گروه‌هاي برگزيده در ترويج كتاب‌خواني، بر آن است به اين موضوع توجه خاص كند.

وي در ادامه گفت: از آن‌جا كه كودكاني كه به مهد كودك مي‌روند توانايي خواندن ندارند لذا نزديك كردن آن‌ها به كتاب، امري است كه نيازمند تلاش و نوآوري است و ما سعي داريم اين نوآوري‌ها را شناسايي و در اختيار ديگر مهدها و نيز دستگاه‌هاي مربوطه قرار دهيم.

عضو انجمن «حامي»، كه انجمني است با هدف حمايت از تجهيز كتابخانه‌ها در روستاها، ضمن اشاره به اين موضوع كه تلاش ارشاد براي معرفي مهد كودك برگزيده در ترويج كتابخواني، مي‌تواند در نهايت باعث سوق‌دادن كودكان به سمت كتاب باشد، در باره معيارهاي انتخاب مهدكودك برگزيده گفت: در وهله اول بايد خلاقيت، مبناي انتخاب باشد. اگر مهدكودكي، در برنامه‌‌هاي خود، خلاقيت و نوآوري داشت بايد آن‌را در اولويت قرار داد.

فرح حق‌نژاد در ادامه افزود: يكي ديگر از معيارها، جايگاهي است كه مهدكودك براي كتابخواني كودكان در برنامه‌‌ريزي‌هاي خود قائل است.

عضو شوراي سياستگذاري جشنواره «تقدير از افراد و گروه‌هاي برگزيده در ترويج كتاب‌خواني»، در باره نقش تشكل‌هاي مردم‌نهاد در افزايش كتاب‌خواني كودكان گفت: با اشاره به اينكه سن كودكي بهترين زمان يادگيري براي هر فرد است بنابراين اگر كودكانمان را از همان سنين خردسالي به خواندن كتاب تشويق كنيم تاثير مثبت آن را در آينده و در رشد و توسعه كشور خواهيم ديد. اين مهم نيازبه بستر سازي و فرهنگ سازي در سطح كلان كشور دارد. در كنار وظايف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و نهادهاي دولتي، سازمان‌هاي مردم نهاد (NGO) نيز مي‌توانند در حركت فرهنگ ساز جامعه نقش موثري ايفا كنند.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها