چهارشنبه ۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
افتتاح نمایشگاه کتاب لرستان با 35 هزار عنوان کتاب

نهمین نمایشگاه کتاب استان لرستان همزمان با اولین روز ماه مهر و بازگشایی مدارس افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه حجت‌السلام سیداحمد میرعمادی نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان، حجت‌الاسلام حمیدرضا حنان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، دکتر محمدمهدی احمدی، مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هوشنگ بازوند استاندار لرستان، سردار کشکولی فرمانده سپاه لرستان حضور داشتند.

در این مراسم نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب یک رویداد بزرگ فرهنگی است و با توجه به ظهور وسایل ارتباط جمعی کتاب هنوز قداست خود را حفظ نموده است.


حجت‌السلام میرعمادی در ادامه گفت: اهمیت کتاب تا جایی است که خداوند در قرآن به آن سوگند یاد نموده است و مقام معظم رهبری نیز بارها از تورق در کتاب عنوان یک جماد علمی یاد نموده‌اند و همه را به کتاب‌خوانی تشویق نموده‌اند.

ایشان در ادامه خاطر نشان ساخت: باید همگی دست به دست هم دهیم و به ترویج مطالعه بپردازیم. کسانی که در امر نویسندگی قدم بر می‌دارند جهاد علمی می‌کنند و همواره در کتب دینی ما آمده که مرکب عالم و نویسنده از خون شهدا بالاتر است.

وی در ادامه گفت: کتاب زیربنای فرهنگ و تمدن هر جامعه‌ای است و کتاب گلزاری است که انسان‌های اندیشمند در آن قدم بر می‌دارند و مسئولان وظیفه دارند که غذای روح جامعه را نیز مهیا و ترویج دهند. فرهنگ و اقتصاد دو بال هر جامعه هستند که باید در کنار هم باشند و حرکت کنند. امیدوارم که مردم ولایت‌مدار استان لرستان با استقبال از نمایشگاه بلوغ علمی و فرهنگی خود را به نمایش بگذارند.

در ادامه این مراسم دکتر احمدی، مدیرکل امور استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از نشانه‌های جامعه توسعه یافته شاخص کتاب و کتاب‌خوانی در آن جامعه است و توجه به نویسندگان هر جامعه نشان از توسعه یافتگی آن جامعه است.

وی گفت: کشور ما هم از نظر ملی و هم از نظر دینی دارای تمدن است و به خاطر همین سطح توجه ما به کتاب و کتاب‌خوانی بیش از این باشد. متاسفانه در حال حاضر میزان توجه ما به کتاب و کتابخوانی تناسبی با تمدن غنی ما ندارد.

وی در ادامه گفت: وجود فضاهای مجازی گرایش افراد را به سمت مطالعه کم‌تر نموده و ما باید از این فضاها به نحومطلوب و شایسته در جهت گسترش کتاب‌خوانی استفاده کنیم.

وی از دومین عامل در جهت کاهش سطح مطالعه در جامعه اشاره کرد و گفت: ما در زیست طبیعی خود دارای الگو هستیم اما در زیست فرهنگی الگویی را برای خود تعریف نموده‌ایم و با آشفتگی فرهنگی مواجه شده‌ایم و باید در زیست فرهنگی نیز برای خود الگو تعریف کنیم.

احمدی از خانواده به عنوان مهم‌ترین الگو برای افزایش سطح مطالعه در جامعه اشاره کرد و گفت: باید از ابتدا و کودکی گرایش جوانان و نوجوانان در خانواده را به مطالعه نهادینه کنیم تا در آینده این گرایش به کتاب در سطح جامعه گسترش یابد.

وی به اقدامات دولت تدبیر و امید در حوزه کتاب اشاره کرد و گفت: در این دولت فعالیت‌های خوبی در حوزه کتاب و اهمیت به حوزه نشر انجام شده است. به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب‌فروشان و ناشران از پرداخت مالیات معاف شده‌اند. شفاف سازی در مشکلات اقدام جدی وزارت ارشاد برای حل مشکلات حوزه نشر در وزارت ارشاد بوده است. شورای نظارت بر کتاب در این دوره شکل جدی به خود گرفته است. اعتماد به صنوف و بخش خصوصی اقدام جدی دیگر وزارت ارشاد بوده که نمونه آن در برگزاری بیست و هشتمین دوره نمایشگاه کتاب تهران مشاهده شد.

وی در ادامه گفت: اعتبارات حمایت از مولفین از تهران محوری خارجی شده و به استان‌ها واگذار شده است و اعتبار هر استان به همان استان اختصاص یافته است.

وی در پایان سخنان خود گفت: برگزاری نمایشگاه‌های کتاب در مراکز استان‌ها باعث ایجاد شور آفرینی در استان‌ها و توجه به کتاب و کتاب‌خوانی در سطح استان می‌شود.

برای این نمایشگاه برنامه‌های جنبی از قبیل نشست بررسی وضعیت نشر کتاب دفاع مقدس، بررسی ابعاد فرهنگی دفاع مقدس، شب شعر، سبک زندگی، حجاب و عفاف و اجرای موسیقی زنده به مناسبت عید قربان در نظر گرفته شده است.

این نمایشگاه صبح‌ها از ساعت 9 تا 12 و عصرها از ساعت 16 تا 20 پذیرایی علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی است.

نمایشگاه کتاب استانی به همت موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها