جمعه ۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰
نظریه‌ها و فنون روان درمانگری در کتاب «مروری بر خانواده درمانی»

کتاب «مروری بر خانواده درمانی» نوشته هربرت گولدنبرگ و آیرین گولدنبرگ به تازگی منتشر شده است. این کتاب در واقع مروری بر نظریه‌ها و فنون این شاخه از روان درمانگری است که بر پایه‌ نظام ارزشی، تاریخی و فرهنگی اروپا و امریکای شمالی به رشته‌ تحریر درآمده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «مروری بر خانواده درمانی» نوشته هربرت گولدنبرگ و آیرین گولدنبرگ با ترجمه مهرداد فیروزبخت به همت انتشارات رسا روانه بازار نشر شده است. این کتاب در واقع مروری بر نظریه‌ها و فنون این شاخه از روان درمانگری است که بر پایه‌ نظام ارزشی، تاریخی و فرهنگی اروپا و امریکای شمالی به رشته‌ی تحریر درآمده است.

به گفته مولفان در مقدمه این کتاب «هدف این اثر انتقال هیجان این رشته‌ در حال تحول به خوانندگان جدید و قبلی آن است. ویراست هشتم این کتاب بیش از ویراست‌های قبلی، به اهمیت بالینی ادغام و یکپارچه‌سازی نظریه‌ها توجه می‌کند، چه از لحاظ گسترش مرزهای شخصی و چه از این لحاظ که تنوع جمعیتی مخاطبان گوشزد می‌کند که هیچ رویکردی، کل داستان را در مورد بهترین نحوه‌ی اقدام نمی‌گوید. پست مدرنیسم دائم گوشزد می‌کند که نظریه‌ها و درمان‌ها، حقیقت غایی و نهایی را نمی‌گویند. به عنوان درمانگر باید یکسره خودپذیری خود را به چالش بکشیم و این تجدید نظر را به فال نیک بگیریم.»

«اتخاذ چهارچوب رابطه‌ای خانواده»، «رشد و تحول خانواده: استمرار و تغییر»، «جنسیت، فرهنگ و قومیت»، «نظام‌های به هم متصل: فرد، خانواده و اجتماع»، خاستگاه‌ها و رشد خانواده درمانی»، «مسائل حرفه‌ای و اقدامات اخلاقی»، «مدل‌های روانپویشی»، «مدل‌های میان نسلی»، «مدل‌های تجربه‌ای»، «مدل ساختاری»، «مدل‌های راهبردی»، «مدل‌های رفتاری و شناختی ـ رفتاری»، «مدل‌های ساخت اجتماعی یک: درمان متمرکز بر راه حل و درمان همکارانه»، «مدل‌های ساخت اجتماعی دو: درمان روایی»، «مدل‌های روانی تربیتی: مهارت آموزی به جمعیت‌های خاص»، «تحقیق درباره خانواده سنجی و نتایج درمان» و «نگاه تطبیقی به نظریه‌های خانواده و خانواده درمانی» عناوین فصول اصلی این کتاب را تشکیل می‌دهند.

مولفان تاکید می‌کنند که هرگز نمی‌توانیم همه چیز را بدانیم ولی می‌توانیم دائم یاد بگیریم. ویراست هشتم کتاب مروری بر خانواده درمانی، به این تعهد مادام‌العمر به رشد شخصی و حرفه‌ای کمک می‌کند. تعهد ما به تجدیدنظر مستمر در این کتاب نشان می‌دهد که در برابر به چالش کشیدن [خودمان]، سعه‌ صدر و گشودگی خاطر داریم.
 
ویراست هشتم چه نکات جدیدی دارد؟
در مقدمه این کتاب تاکیده شده که برای زنده نگهداشتن هیجان خانواده درمانی، نکات جدید به این ویراست افزوده‌ شده است:

ـ ارجاعات و منابع به روز: به هر یک از فصل‌های این کتاب، ارجاعات جدیدی افزوده شده است و هر فصل، آخرین افکار در مورد مسائل اصلی فصل را ارائه می‌دهد.

ـ کادرهای اندیشیدن مثل یک خانواده درمانگر: در هر فصل حداقل یک نمونه از این کادرها وجود دارد که خواننده را در برابر چالش‌ها و فرصت‌هایی بالینی قرار می‌دهد تا به آنها پاسخ دهد و از آنها یاد بگیرد. این کادرها ضمن تقویت گشودگی خاطر خواننده در برابر رویکردهای مختلف خانواده درمانی از او می‌خواهند به وضعیت‌های بالینی که بسیاری از آنها برگرفته از وضعیت‌های درمانیِ واقعی هستند، از مناظر مختلف نظری بپردازد. هدف این کادرها، ارتقای خودکاوی بر مبنای تفکر، احساس و واکنش شخصی است.

ـ فصل‌های ترکیبی: در بازنگری راجع به تاریخ رشته‌ خانواده درمانی تصمیم گرفته شد فصل‌های یازدهم و دوازدهم با هم ترکیب شود. در عمل هم می‌توان به دانشجویان کمک کرد روابط تاریخی، نظری و بالینی مدل‌های راهبردی و مدل سیستمی را دقیق‌تر بفهمند. هفده فصل به جای هجده فصل به مدرسان کمک می‌کند کل کتاب را در طول یک نمیسال تحصیلی درس بدهند.

ـ توجه بیشتر به خانواده‌های LGBQ: نه تنها در فصل‌هایی که چهارچوب رابطه‌ای خانواده (فصل اول)‌، سیر تحول خانواده (فصل دوم) و جنسیت، فرهنگ و قومیت در کارکرد خانواده (فصل سوم) را توضیح می‌دهند، بلکه در کل کتاب، به این ساختار خانوادگی که روز به روز هم متداول‌تر می‌شود، توجه بیشتری شده است. در چند مورد از کادرهای جدید اندیشیدن مثل یک خانواده درمانگر هم به مسائل واقعی خانواده‌های همجنس‌گرای مردانه و زنانه پرداخته شده است.

کتاب «مروری بر خانواده درمانی» نوشته هربرت گولدنبرگ و آیرین گولدنبرگ با ترجمه مهرداد فیروزبخت با شمارگان دو هزار نسخه در 872 صفحه به بهای 39 هزار تومان به همت انتشارات رسا روانه بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها