چهارشنبه ۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۹
انتشار کتابی درباره عربستان از نگاه پژوهشگر مسیحی- آمریکایی

مرتضی رجایی خراسانی، مترجم کتاب «درباره عربستان: مردم، گذشته، دين، خطوط گسست و آينده» می‌گوید: هاوس در این کتاب با توجه به پژوهش‌ها و مشاهداتی که دارد در کنار تحلیل‌های شخصی به ما با زبانی ساده می‌گوید که سعودی‌ها چه مردمانی و با چه فرهنگی هستند.

مرتضی رجایی خراسانی، مترجم کتاب «درباره عربستان: مردم، گذشته، دين، خطوط گسست و آينده» به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: این اثر از سوی خانم کارن الیوت هاوس تالیف و با کوشش مشترک فاطمه مهسا کارآموزیان به فارسی برگردانده شده است. هاوس، خبرنگار سابق و استاد دانشگاه هاروارد، بعد از سال‌ها تحقیق، اثر قابل تاملی درباره عربستان سعودی نوشته که مورد توجه بسیار پژوهشگران قرار گرفته است.
 
وی درباره زمینه تحقیقات این پژوهشگر آمریکایی افزود: در ابتدا که هاوس به عربستان سفر می‌کند، نقش پادشاهی عربستان در منطقه، مسائل صلح عرب و اسرائیل، جنگ ایران – عراق، جنگ خلیج فارس، تولید نفت ومساله قیمت نفت برای وی اهمیت فراوانی داشت.
 
این‌ مترجم افزود: این نویسنده در فرصت خاصی که روی می‌داد با زنان عربستانی مصاحبت می‌کند و با اطلاعاتی که از آنها می‌گرفت و همچنین تحقیقاتی که در این کشور انجام می‌داد، کتاب حاضر را به رشته تالیف درآورد. هاوس با دقت و ظرافت خاصی به شرح تقابل رابطه آل سعود و وهابیون پرداخته، رابطه‌ای که در نوسان است و گاه آل‌سعود از آنها کمک می‌گیرد و گاه این رابطه به تلخی می‌گراید.
 
رجایی خراسانی بیان کرد: مولف در کنار عربستان نیم‌نگاهی نیز به ایران دارد و از آن به کشوری بانفوذ و قدرتمند یاد می‌کند.
 
وی با اشاره به اطلاعات سودمند کتاب اظهار کرد: مطالعه این کتاب تنها برای علاقه‌مندان به علوم سیاسی نیست، بلکه بیشتر مردم و کسانی که با این کشور سروکار دارند، می‌توانند آن را بخوانند. زیرا این کتاب به ما اطلاعاتی درباره کشوری می‌دهد که گاهی روابط ما با آن خوب است و گاه چندان تعریفی ندارد. به عبارتی عربستان کشوری گاه دوست و گاه دشمن ماست که با مرور این کتاب می‌توانیم آگاهی‌های سودمندی درباره آن کسب کنیم.
 
این پژوهشگر حوزه علوم سیاسی عنوان کرد: کتاب هاوس علاوه بر اطلاعاتی که منعکس می‌کند؛ بازتاب نگاه یک پژوهشگر مسیحی یا بیگانه به کشوری شرقی است. ضمن این‌که وی اطلاعات چندانی در رابطه با اسلام ندارد.
 
رجایی خراسانی ادامه داد: نوع برداشت وی از جامعه عربستان با دقت و ظرافتی که دارد می‌تواند بیانگر زاویه‌ای از یک کشور مسلمان باشد که تا کنون چندان مورد توجه ما قرار نگرفته است. اگر چه ممکن است تمام داوری وی درست نباشد که این به دلیل تسلط نداشتن به وجه مذهبی این کشور است. با این همه نگاه یک فرد از بیرون به جامعه مذهبی شرقی سودمند است.
 
وی بیان کرد: هاوس با توجه به پژوهش‌ها و مشاهداتی که دارد در کنار تحلیل‌های شخصی به ما با زبانی ساده می‌گوید که سعودی‌ها چه مردمانی و با چه فرهنگی هستند، چه اعتقاداتی دارند، وضعیت فعلی جامعه و مشکلات از دیدگاه اقشار مختلف مردم چیست؟
 
این مترجم افزود: نکته جالب کتاب این است که مردم عربستان از اقشار مختلف و با دیدگاه‌های متنوع صادقانه و صمیمانه نویسنده را برای شناخت وضعیت موجود در جامعه جهت‌دهی و راهنمایی کرده‌اند.

کتاب «درباره عربستان: مردم، گذشته، دين، خطوط گسست و آينده» تالیف كارن‌اليوت هاوس؛ ترجمه مشترک مرتضی رجايی خراسانی و فاطمه‌مهسا كارآموزيان در 268 صفحه، شمارگان 2500 نسخه و به قیمت 20 هزار تومان از سوی ناشر مولف (مرتضی رجايی خراسانی) منتشر شده است.


برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به نشانی زیر مراجعه کنید:

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها