گزارش «ایبنا» از نخستین جشن «سینما و کتاب»/1
سرسنگی: «فقر» تبدیل شدن کتابفروشی به فلافلفروشی است/ غلامی جلیسه: سینما میتواند نقش مهمی در توسعه کتابخوانی ایفا کند
مجید سرسنگی در نخستین جشن «سینما و کتاب» ضمن اشاره به اهمیت نقش سینما و سینماگران در ترویج کتابخوانی گفت: یکی از مظاهر فقر در کشور تبدیل شدن کتابفروشی به فلافل فروشی است. غلامی جلیسه نیز در سخنانی به نقش مهم سینما در توسعه کتابخوانی کشور اشاره کرد.
در این جشن، همچنین استاد غلامحسین امیرخانی، هنرمند برجسته و پیشکسوت خوشنویسی و امیر حاج رضایی، کارشناس و مفسر فوتبال حضور داشتند.
هنرمندانی که نوشتن را از یاد نبردهاند
مجید سرسنگی، مدیر عامل خانه هنرمندان در این مراسم گفت: «سینما و کتاب» جشن قدرشناسی از هنرمندانی است که در کنار حرفه اصلی خود کتاب و نوشتن را از یاد نبردهاند. بیشک انس این هنرمندان با کتاب بر هنر آنها نیز تاثیر گذاشته و مخاطبانشان را نیز به کتابخوانی ترغیب میکند.
وی افزود: امیدوارم فرهنگ کتاب و کتابخوانی جای خود را در کشور بیشتر باز کند. به قول یکی از اندیشمندان معاصر ایران، فقر «نداشتن» است، اما این نداشتن لزوما «پول» نیست. فقر در روزنامههای برگشتی است، فقر کتابهایی است که که در قفسه کتابفروشیها و یا کتابخانهها خاک میخورند. فقر تبدیل شدن یک کتابفروشی به فلافل فروشی در خیابان انقلاب تهران است.
گمشدن عادت کتابخوانی در کشور
مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در بخش دیگری از سخنرانی خود با اشاره به از دست رفتن جایگاه کتابخوانی در فرهنگ عمومی کشور، گفت: بدون هیچ اغراقی باید ادبیات را روح ملتها خواند. روحی که در لابهلای کلمات مانده و از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود.
مترجم کتاب «تئاتر آسیا» ادامه داد: متاسفانه باید اقرار کنیم که آنچه ما عادت کتابخوانی مینامیم، جایگاهش را در کشور از دست داده است. برای رفع این مشکل از مدتی قبل طی تفاهمنامهای که خانه کتاب و خانه هنرمندان کشور منعقد کردند، بنا شد تا در حوزه ادبیات و کتاب و گسترش این دو در سطح جامعه کار بیشتری انجام دهیم، چرا که اعتقاد داریم ملتی پیشرفته است که با کتاب انس داشته باشد.
نقش مهم سینما در توسعه کتابخوانی
مجید غلامی جلیسه، مدیرعامل خانه کتاب نیز طی سخنانی در این جشن گفت: اعتقاد دارم که سینما نقش مهمی در توسعه کتاب و کتابخوانی در کشور دارد و سینماگران نیز به طور بالقوه میتوانند تاثیر مهمی در پیشرفت و گسترش کتاب و کتابخوانی داشته باشند.
وی افزود: این جشن قرار است به سینماگران یادآوری کند که چه نقش مهمی در توسعه کتابخوانی دارند. من از این هنرمندان عاجزانه درخواست میکنم بیشتر به کتاب بپردازند، بیشتر بنویسند، بیشتر درباره کتاب صحبت کنند و بیشتر در فیلمهای خود به کتاب بپردازند.
مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: این نخستین جشن «سینما و کتاب» است و آرزو دارم در سالهای آینده نیز ادامه پیدا کند. همچنین امیدوارم برپایی این جشن باعث پیوند هرچه بیشتر کتاب و سینما شود.
در نخستین جشن «سینما و کتاب» از بهروز افخمی، داریوش مهرجویی، شمس لنگرودی، مسعود رایگان، اندیشه فولادوند، کاظم هژیرآزاد، سیروس ابراهیم زاده، مرجان شیرمحمدی، بهاره رهنما، نرگس آبیار، لیلا اوتادی و اشکان خطیبی، به دلیل حضور فعالانه در عرصه کتاب با اهدای لوح و یک جلد کتاب نفیس از مجموعه آثار استاد محمود فرشچیان تقدیر شد.
نظر شما