دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
«رصد ستاره‌ها» در کهکشان کتاب

انتشارات آوند دانش کتاب «رصد ستار‌ه‌ها» نوشته استیو اوئنز را در چهار بخش منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) نخستین چاپ کتاب «رصد ستار‌ه‌ها» نوشته استیو اوئنز با ترجمه سبحان نادریان از سوی انتشارات آوند دانش منتشر شده است.
 
کتاب در چهار بخش کلی با عنوان‌های «چه چیزی قابل مشاهده است؟ آشنایی با آسمان شب»، «جستجو کنید! ‌اولین سفر رصدی شما»، «ستاره‌‌شناسی با دوربین دو چشمی» و‌ «بخش‌ ده‌تایی‌ها» تدوین شده است.
 
در بخشی از مقدمه کتاب درباره موضوع آن آمده است: «این کتاب شامل تمام چیز‌هایی است که شما برای رصد آسمان نیاز دارید. می‌توانید با استفاده از ابزار رصد (دوربین دو چشمی و تلسکوپ) متخصص شوید. موارد زیادی در این کتاب وجود دارد از جمله توضیحات دقیق 88 صورت فلکی قابل مشاهده از زمین (اگرچه شما نمی‌توانید از یک مکان و در یک زمان همه آن‌ها را مشاهده کنید.) این توضیحات به شما کمک می‌کنند تا با الگوی این صور فلکی و محل هر کدام از آن‌ها در طول سال آشنا شوید.»
 
در نخستین بخش کتاب درباره این‌که «چه چیزی قابل مشاهده است؟ آشنایی با آسمان شب» می‌خوانیم: «شما به‌عنوان یک رصد‌گر، شب هنگام زمان زیادی را در فضای باز خواهید گذراند. اگر چه ممکن است وجود هزاران ستاره در آسمان بالای سرتان در ابتدا شما را گیج کنند؛‌ اما به سرعت با آسمان متغیر آشنا خواهید شد.»
 
نویسنده در دومین بخش کتاب در تشریح ستارگان ثابت به بررسی کهکشان‌ها پرداخته است. براساس محتوای این بخش کتاب، پشت راه شیری،‌ کائناتی پر از کهکشان وجود دارد که نزدیک‌ترین کهکشان‌های آن با چشم غیرمسلح هم دیده می‌شوند. با تلسکوپ می‌توانید تعداد بیشتری ببینید؛ درصورتی‌که بدانید به کجا باید نگاه کنید.

در ادامه بخش دوم آمده که تا سال 1920 بیشتر ستاره‌‌شناسان تصور می‌کردند که همه اجرام کم‌نور داخل راه شیری قرار دارند. اما رصد‌های کهکشان نشان داد که بسیار دورتر از آن است که بخشی از راه شیری باشد و احتمالاً خودش باید یک کهکشان باشد. این کهکشان‌‌های دوردست «جهان‌های جزیره‌ای» نامیده می‌شوند.
 
در بخش دیگری از این بخش درباره صورت‌های فلکی اشاره شده که رصد‌گران یونان باستان بسیار با‌هوش بودند و آسمان را با شخصیت‌هایی از افسانه‌‌هایشان پُر کرده بودند. شامل جبار یا شکارچی، دب اکبر و اصغر،‌ فرس اعظم یا اسب شاخ‌دار و هرکول. بسیاری از افسانه‌های یونان در ستاره‌ها اتفاق می‌افتاده‌اند و نمایش شبانه ستارگان بهترین راه آموزش این افسانه‌ها به مردم بود.
 
«شناسایی صور فلکی در زمستان نیمکره شمالی» موضوع محوری سومین بخش کتاب است. صور فلکی این فصل در ماه‌های آذر،‌ دی و بهمن به‌خوبی دیده می‌شود. در ادامه در توضیح جبار به‌عنوان یکی از صور فلکی زمستان آمده که جبار یا شکارچی واضح است و به‌آسانی شناسایی می‌شود؛ در واقع یکی از معرو‌ف‌ترین صور فلکی در تمام آسمان است. اگر مدتی به آسمان شب نگاه کرده باشید، جبار را به‌خوبی خواهید دید. این صورت فلکی از هر نقطه‌ای از سطح زمین طی ماه‌های آذر، دی و بهمن قابل مشاهده است.
 
«ده هدف برای رصد‌گران تازه‌کار» در چهارمین بخش کتاب برای خوانندگان علاقه‌مند فهرست شده که شامل ماه،‌ ایستگاه فضایی بین‌المللی،‌ حلقه‌های کیوان،‌ قمر‌های مشتری،‌ کانال‌های مریخ،‌ گام‌های زهره،‌ تیر گریز‌پای،‌ لکه‌های خورشیدی،‌ هفت اورنگ مهین و صلیب جنوبی و سحابی جبار است.
 
نخستین چاپ کتاب «رصد ستار‌ه‌ها» با شمارگان دو هزار نسخه در 320 صفحه، به بهای 22 هزار تومان از سوی انتشارات آوند دانش روانه بازار کتاب شده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها